Gjest raskt svar Skrevet 7. april 2002 Del Skrevet 7. april 2002 Har hørt at man skal aldri varme opp morsmelk i mikroen,for da ødelegges næringstoffene.Men dette må jo gjelde andre matvarer også,så da vil det jo si at man ikke bør bruke mikroen i det hele tatt,i hvertfall ikke til oppvarming av barnemat. Har hørt også at man anbefaler ikke alumiumsholdige produkter i matlaging.Bruker og har brukt det daglig både mens jeg var gravid begge gangene og mens jeg ammet,har dette noen betydning for helse? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Livia Skrevet 7. april 2002 Del Skrevet 7. april 2002 Mikromat er det delte meninger om. Men det har ikke kommet noen offisielle advarsler. Derimot er det mange kokebøker som sier at man beholder flere vitaminer i grønnsaker ved å mikre de enn ved å koke de. Men når det gjelder morsmelk OG erstatning så skal det ikke varmes i mikroen fordi over 40 grader så ødelgges en del næringsstoffer (husker ikke hvilke - enzymer?) i melken. Mikro varmer ujevnt så deler av melken kan bli svært varm. Man rister melken for å jevne ut varmen - men da har allerede en del av næringsstoffene blitt ødelagt. Skal man lage erstatning så kan man varme vannet og blande etterpå. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 7. april 2002 Del Skrevet 7. april 2002 Hei, Man skal ikke bruke aluminium til matlaging (gryter, osv) fordi det tilsynelatende er en kobling mellom aluminium og Alzheimer. Bruk heller jern- eller rustfritt stål-gryter. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.