Gå til innhold

Din beste sandwich og toast?


Anbefalte innlegg

Hva er din beste sandwich og toast? 😊

Jeg er en periode spiser av  brød. Spiser det enten aldri eller til to måltider om dagen. Og siden jeg nå er i en brødspiseperiode så nå ser jeg etter nye oppskrifter å prøve 🥪

For meg er de beste:
Sandwich: Kyllingfilet, bacon, tomat og salat 
Toast: Ost, peperoni, ketchup og pizzakrydder 🙂

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/472173-din-beste-sandwich-og-toast/
Del på andre sider

Fortsetter under...

lavender skrev (På 3.4.2023 den 14.55):

Hva er din beste sandwich og toast? 😊

Jeg er en periode spiser av  brød. Spiser det enten aldri eller til to måltider om dagen. Og siden jeg nå er i en brødspiseperiode så nå ser jeg etter nye oppskrifter å prøve 🥪

For meg er de beste:
Sandwich: Kyllingfilet, bacon, tomat og salat 
Toast: Ost, peperoni, ketchup og pizzakrydder 🙂

Sønner og jeg liker godt ostesmørbrød til kveldsmat, som hos oss gjerne består av:

 

brød

smør

rødløk i tynne skiver

evt tynne tomatskiver

salami

ketchup

ost i skiver, hva jeg har, gjerne toppet med revet, om jeg har

oregano

I ovn, 210 grader, ca 10 min.

Annonse

lavender skrev (20 minutter siden):

Hehe, ånei da men daså 🙂 

Vanlig ostesmørbrød spiser vi jo av og til, brødskive, ketchup + litt chilisaus, pepper og pizzakrydder, løk, pølser og ev. mais eller tomat om jeg har det og så ost på toppen. Men det er jo ikke akkurat det jeg tenker på som sandwich eller toast liksom...

AnonymBruker

Ostesmørbrød i panne med ost, skinke og tomatskiver. Ellers er det godt med roastbiff, potetsalat og sur agurk. Syns også kyllingfilet med forskjellig saus og dressing er godt, og kokte egg med tomatskiver og majones. 

Anonymkode: fc48f...66a

påskelilje

Mitt favorittostesmørbrød:

Skive

Sterk sennep 

Løk i tynne skiver

Evt skinke, men ikke nødvendig 

Masse ost

Krydder, f.eks Herbes de Provence

...

Eller forresten: Det aller beste er det som blir laget på bål på fjelltur. Da steker vi bacon først, steker skiva først på den ene siden, så den andre,  har på ost og den stekte baconen oppå. Og strør oppå litt stekt krekling/einer/annet godt fjellrusk  😁🤩

Lillemus skrev (3 minutter siden):

Vanlig ostesmørbrød spiser vi jo av og til, brødskive, ketchup + litt chilisaus, pepper og pizzakrydder, løk, pølser og ev. mais eller tomat om jeg har det og så ost på toppen. Men det er jo ikke akkurat det jeg tenker på som sandwich eller toast liksom...

Er ikke toast og ostesmørbrød det samme? 😅 Det jeg har trodd i alle fall, men godt mulig det er bare meg 😂

AnonymBruker
påskelilje skrev (1 minutt siden):

Mitt favorittostesmørbrød:

Skive

Sterk sennep 

Løk i tynne skiver

Evt skinke, men ikke nødvendig 

Masse ost

Krydder, f.eks Herbes de Provence

...

Eller forresten: Det aller beste er det som blir laget på bål på fjelltur. Da steker vi bacon først, steker skiva først på den ene siden, så den andre,  har på ost og den stekte baconen oppå. Og strør oppå litt stekt krekling/einer/annet godt fjellrusk  😁🤩

Det der så utrolig godt ut. Den båltoasten 🙂

Anonymkode: fc48f...66a

Annonse

påskelilje
Lillemus skrev (47 minutter siden):

I mitt hode er en toast brød + innhold + brød og stekt i jern som steker den på begge sider.

Enig med deg. Vi hadde toastjern før, som ungene brukte mye. Har det ikke lenger, så nå er det bare vanlig ostesmørbrød hos oss.

Ikke så ofte jeg lager varme smørbrød, selv om ostesmørbrød er veldig godt. De fleste gangene jeg spiser ristet brød, er det fordi brødet begynner å bli litt gammelt. Da har jeg typisk på Bremykt og appelsinmarmelade. 
 

Kalde litt mer fancy hjemmelagde smørbrød spiser jeg heller ikke veldig ofte - jeg har mest enkle påleggsvarianter. Men innimellom kan jeg spise bl.a: 

- kalkun eller kyllingpålegg med sennep, majones, kvernet pepper og fersk timian 

- leverpostei med bacon eller rødbetsalat 

- roastbeef m remulade, rødløk og sylteagurk 

Det å lage ostesmørbrød, av en skive, noe kjøtt, ev. noe grønt og ost på toppen som en putter i stekeovnen er godt, særlig om høsten. 

Det som vi har forsøkt de siste par ukene, med stor suksess, er å lage noen litt mer luksuriøse toast som vi ikke gidder å lage til daglig, og lager kanskje 4-6 stk. når vi først setter oss ned og lager, enten jeg alene eller vi gjør det begge to sammen, pakker de ned i plast og fryser de ned. Det er utrolig enkeelt å ta opp, la de tine seg så vidt i 6-7 minutter før vi legger det i toastjernet og la de ligge der en halv gang lenger enn vanlig. 🌟

Da har jeg ost nederst, skinke/kyllingpålegg e.l., noe perle- eller cherrytomat i noen småbiter, ev. en liten strimmel med paprika, avslutter ev. med en skive med kjøttpålegg (eller en kan gå rett på osteskiven om en ønsker det). Men det er viktig å avslutte og starte med ost, for det blir et bindemiddel når toasten ligger og steker seg.

De får fint plass i vårt toastjern, også når vi fyller de på det meste, men vi har et toastjern med romslige rom.

Våre siste fire toast har ikke rukket å bli lengre enn maksimalt en knapp uke gamle i fryseren - det er så enkelt å ta opp, som f.eks. helgefrokost, kveldsmat etc. I formiddag skal jeg lage en ny ladning, for i påsken har vi spist opp de som ble laget... 🐣

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...