Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg er opptatt av kosthold, og nei det har nada og null med vekt å gjøre. Eller, jeg skal ikke veie for mye pga fysisk tilstand, men det er ikke noen bekymring her. Jeg har prøvd å finne kosthold jeg trives med fordi jeg er glad i mat og må like det jeg spiser. Tåler ikke gjær og er ikke særlig glad i brød heller. Men nå har jeg funnet en måte å steke brød i stekepanne på som jeg syns er godt. Lager de som små "pannekaker". Blander kun grovt sammalt mel, salt og litt bakepulver pluss vann til tykk "grøt" og steker i litt smør. Nå har jeg kjøpt chiafrø, solsikkefrø og linfrø, og da er spørsmålet om jeg kan blande dette i deigen og la det stå i kjøleskap i lukket plastbeger noen dager? Det er mulig noen tenker at dette er et idiotisk spørsmål, men jeg finner ikke noe om det på nett. Alt jeg ser er at det kan være på toppen av vanlige brød før steking. Så kan de frøene være i deigen i deigen over noen dager? 

 

Endret av Kashmir
Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/474021-praktisk-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-mat/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kashmir skrev (8 minutter siden):

Jeg er opptatt av kosthold, og nei det har nada og null med vekt å gjøre. Eller, jeg skal ikke veie for mye pga fysisk tilstand, men det er ikke noen bekymring her. Jeg har prøvd å finne kosthold jeg trives med fordi jeg er glad i mat og må like det jeg spiser. Tåler ikke gjær og er ikke særlig glad i brød heller. Men nå har jeg funnet en måte å steke brød i stekepanne på som jeg syns er godt. Lager de som små "pannekaker". Blander kun grovt sammalt mel, salt og litt bakepulver pluss vann til tykk "grøt" og steker i litt smør. Nå har jeg kjøpt chiafrø, solsikkefrø og linfrø, og da er spørsmålet om jeg kan blande dette i deigen og la det stå i kjøleskap i lukket plastbeger noen dager? Det er mulig noen tenker at dette er et idiotisk spørsmål, men jeg finner ikke noe om det på nett. Alt jeg ser er at det kan være på toppen av vanlige brød før steking. Så kan de frøene være i deigen i deigen over noen dager? 

 

Det kan du helt sikkert, det skader iallfall ikke å prøve. Jeg oppbevarer pizzadeig i kjøleskapet et par dager, og kan ikke tenke meg at det skal være annerledes med bakepulver. Tror jeg må prøve din variant, det hørtes godt ut :) 

Endret av Kayia
AnonymBruker
Kashmir skrev (20 minutter siden):

Jeg er opptatt av kosthold, og nei det har nada og null med vekt å gjøre. Eller, jeg skal ikke veie for mye pga fysisk tilstand, men det er ikke noen bekymring her. Jeg har prøvd å finne kosthold jeg trives med fordi jeg er glad i mat og må like det jeg spiser. Tåler ikke gjær og er ikke særlig glad i brød heller. Men nå har jeg funnet en måte å steke brød i stekepanne på som jeg syns er godt. Lager de som små "pannekaker". Blander kun grovt sammalt mel, salt og litt bakepulver pluss vann til tykk "grøt" og steker i litt smør. Nå har jeg kjøpt chiafrø, solsikkefrø og linfrø, og da er spørsmålet om jeg kan blande dette i deigen og la det stå i kjøleskap i lukket plastbeger noen dager? Det er mulig noen tenker at dette er et idiotisk spørsmål, men jeg finner ikke noe om det på nett. Alt jeg ser er at det kan være på toppen av vanlige brød før steking. Så kan de frøene være i deigen i deigen over noen dager? 

 

Det kan du, det går helt fint :) 

Anonymkode: bef2a...dee

Kayia skrev (15 minutter siden):

Det kan du helt sikkert, det skader iallfall ikke å prøve. Jeg oppbevarer pizzadeig i kjøleskapet et par dager, og kan ikke tenke meg at det skal være annerledes med bakepulver. Tror jeg må prøve din variant, det hørtes godt ut :) 

Det er godt fordi jeg spiser de jo varme, og det var det jeg kom fram til smakte godt 🙂 da satser jeg på det, for med litt frø blir det jo sunnere og mer næring. Takk for svar 😊

Endret av Kashmir
lavender skrev (18 minutter siden):

Det går helt fint å ha frøene i deigen ja. Hvor lenge deigen vil holde seg i kjøleskap er jeg usikker på, men jeg vil tro det går fint ett par dager i alle fall. 

Ja, det er det jeg satser på 🙂 og supper med fisk og kjøtt til middag. Da får jeg i meg næring og det metter. Og det er godt. 

Annonse

Lillemus skrev (1 minutt siden):

Ev. kan du jo steke opp en stekeplate med små brød og legge i fryseren? De tiner jo kjapt i micro eller på varmluft, om du ikke lager dem så tykke.

Ja, men jeg har ikke mikro 🙃 det går fort å steke er par sånne "pannekaker" i på størrelse med en kaffeskål. Tynne som litt tykke kjeks. De blir mer sprø i olje, men jeg er svak for smør, og litt fett må jeg ha pga at vitaminer blir tatt opp i kroppen. Men ser absolutt at ditt forslag fungerer for de med mikro også 🙂

Kashmir skrev (6 minutter siden):

Ja, men jeg har ikke mikro 🙃 det går fort å steke er par sånne "pannekaker" i på størrelse med en kaffeskål. Tynne som litt tykke kjeks. De blir mer sprø i olje, men jeg er svak for smør, og litt fett må jeg ha pga at vitaminer blir tatt opp i kroppen. Men ser absolutt at ditt forslag fungerer for de med mikro også 🙂

Bruk varmluftsfunksjonen på stekeovnen, blir bedre enn i micro og tar ikke mange minuttene. :) 

Lillemus skrev (Akkurat nå):

Bruk varmluftsfunksjonen på stekeovnen, blir bedre enn i micro og tar ikke mange minuttene. :) 

Ja 😄 Men jeg har ikke stekeovn heller 🤣 akkurat nå, men ikke hjemme. Bor på knøttliten plass med en kvm kjøkken. Hehe

 Har kun sånn hybelkjøkken jeg. Det ER plass til en benk med stekeovn. Har vært på tanken å kjøpe det da jeg er veldig glad i ovnsbakte grønnsaker. Så mulig jeg kjøper det 🙂

Kashmir skrev (7 minutter siden):

Ja 😄 Men jeg har ikke stekeovn heller 🤣 akkurat nå, men ikke hjemme. Bor på knøttliten plass med en kvm kjøkken. Hehe

 Har kun sånn hybelkjøkken jeg. Det ER plass til en benk med stekeovn. Har vært på tanken å kjøpe det da jeg er veldig glad i ovnsbakte grønnsaker. Så mulig jeg kjøper det 🙂

Ah! Du steker dem i stekepanne! Da blir det noe annet ja. Det finnes vel fremdeles slike små hybelkomfyrer med stekeovn under og to kokeplater oppå? På størrelse med en micro.

Lillemus skrev (1 minutt siden):

Ah! Du steker dem i stekepanne! Da blir det noe annet ja. Det finnes vel fremdeles slike små hybelkomfyrer med stekeovn under og to kokeplater oppå? På størrelse med en micro.

Ja 😄 det fins. Og mye mulig jeg faktisk kjøper det. 

Annonse

Lillemus skrev (10 minutter siden):

Ah! Du steker dem i stekepanne! Da blir det noe annet ja. Det finnes vel fremdeles slike små hybelkomfyrer med stekeovn under og to kokeplater oppå? På størrelse med en micro.

Haha, må le litt. Hvorfor kan hun ikke bare steke dem i pannen, som hun liker? :D 

Kashmir skrev (53 minutter siden):

Det er godt fordi jeg spiser de jo varme, og det var det jeg kom fram til smakte godt 🙂 da satser jeg på det, for med litt frø blir det jo sunnere og mer næring. Takk for svar 😊

Skal faktisk på hytta nå, skal prøve dette der :) Det blir som litt luftige kjeks vil jeg tro? Vender du dem forresten eller blir de gjennomstekt på kitt lavere varme? Bruker du lokk? Har du en oppskrift? 

Endret av Kayia
Kayia skrev (8 minutter siden):

Skal faktisk på hytta nå, skal prøve dette der :) Det blir som litt luftige kjeks vil jeg tro? Vender du dem forresten eller blir de gjennomstekt på kitt lavere varme? Bruker du lokk? Har du en oppskrift? 

De blir som tykke kjeks egentlig. Har ikke målt noe, bare slump 🙂 

Bruker ikke lokk. Jeg vender dem.. Blander som tykk "grøt"

Endret av Kashmir
Lillemus skrev (3 minutter siden):

Bare så for meg at det var lettere å steke opp en haug og slenge i fryseren, fikk ikke med meg at hun ikke hadde stekeovn. :) 

Jeg har blitt minimalist 😄 det er ikke alle som får med seg alt her fra alle. Det er forståelig. 

Lillemus skrev (22 minutter siden):

Bare så for meg at det var lettere å steke opp en haug og slenge i fryseren, fikk ikke med meg at hun ikke hadde stekeovn. :) 

Ja skjønte det ut fra de første svarene dine. Det var imidlertid ditt siste svar, der du hadde fått med deg dette, og likevel mente at hun måtte da kunne kjøpe seg hybelkomfyr og steke dem i at jeg humret litt… ;) 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...