AnonymBruker Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 Tenker på stekespade og sånn. Mtp at det kan avgi mikroplast og kan smelte osv. Eller bryr du deg ikke om det? Anonymkode: b7bac...60f 0 Siter
Lillemus Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Tenker på stekespade og sånn. Mtp at det kan avgi mikroplast og kan smelte osv. Eller bryr du deg ikke om det? Anonymkode: b7bac...60f I teflonpannen gjør jeg jo det, men ikke i andre kjeler, da går jeg helst for den gode, gamle tresleiva, i jern-/stålpanner bruker jeg metall-stekespade. 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 Bruker plast ja. Har også en tresleiv. Anonymkode: b03af...0fa 0 Siter
Ekstra Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 Bruker gjerne redskap av silikon, når jeg ikke bruker av tre eller stål. Vet ikke om det miljømessig er noe bedre, har mine tvil. 0 Siter
påskelilje Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 Bruker helst tre eller stål, men har noen redskaper i plast også. Passer på at de ikke blir liggende på stekepanna, og helst ikke i gryta heller. 0 Siter
morsan Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 Stekespadene er i tre eller metall, og det er vel resten av redskapene også 0 Siter
laban Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 Vi har flest av den typen silikon / nylon som anbefales i panner og kjeller med belegg. Vi har noen sleiver i plast også, men de brukes til servering, ikke mens maten varmebehandles. 0 Siter
Grendel Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 Ja, det gjør jeg. Jeg har droppet teflonpanner for lenge siden, fordi teflonen alltid flasser av og man får det i seg. Ellers vet jeg at "plast" er utrolig mange forskjellige materialer. Jeg stoler på at noen andre passer på å forby de verste typene. 0 Siter
psykedeliker Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 Jeg har fortsatt noen igjen, men de blir faset ut ved neste anledning. 0 Siter
Eva Sofie Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Tenker på stekespade og sånn. Mtp at det kan avgi mikroplast og kan smelte osv. Eller bryr du deg ikke om det? Anonymkode: b7bac...60f Jeg bruker det mindre og mindre. Bruker mer redskaper av tre og metall/stål. Om det er noe jeg kjøper nytt av redskaper/gjenstander til kjøkkenet, sørger jeg for at det i det minste ikke er av gjenvunnet plast. Jeg unngår også gjenstander/redskaper av nylon og mye silikon. 0 Siter
Kayia Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 (endret) Grendel skrev (7 timer siden): Ja, det gjør jeg. Jeg har droppet teflonpanner for lenge siden, fordi teflonen alltid flasser av og man får det i seg. Ellers vet jeg at "plast" er utrolig mange forskjellige materialer. Jeg stoler på at noen andre passer på å forby de verste typene. Stemmer det. EU strammet inn kravene for en del år tilbake (mens jeg jobbet på forrige arbeidsplass), gjetter at det er 10-15 år siden. Husker det som at Kina var en værsting her. Jeg sjekker altid ISO før jeg kjøper noe som skal i varme panner/ kjeler. Må innrømme at jeg er mer bekymret for hva fisken vi tror er sunn har fått i seg av mikroplast og skit i havet 😮 Endret 16. januar 2024 av Kayia 1 Siter
Kashmir- Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 Jeg bruker plast ja. Noe tre. Plast er lett å rengjøre ved bruk flere ganger under tilberedning, og jeg vasker også oftest opp for hånd siden jeg bor alene og ikke har behov for å bruke maskinen. Plast oppbevaring og plast redskap. Metall og stål orker jeg ikke hverken lyd eller rengjøring av. 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 Eva Sofie skrev (1 time siden): Jeg bruker det mindre og mindre. Bruker mer redskaper av tre og metall/stål. Om det er noe jeg kjøper nytt av redskaper/gjenstander til kjøkkenet, sørger jeg for at det i det minste ikke er av gjenvunnet plast. Jeg unngår også gjenstander/redskaper av nylon og mye silikon. Vasker du tre i vaskemaskinen? Og er de like bra som plst? Anonymkode: b7bac...60f 0 Siter
Trinity80 Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 Jeg bruker plast. Klarer ikke tanken på tre og bakterieveksten. Man får velge sin gift🫠 0 Siter
Lillemus Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 Trinity80 skrev (2 timer siden): Jeg bruker plast. Klarer ikke tanken på tre og bakterieveksten. Man får velge sin gift🫠 Om du er redd for bakterier så burde du definitivt bruke treredskaper og trefjøler - de er til dels selvrensende og det vokser mindre bakterier på tre enn på plast. 1 Siter
Trinity80 Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 Lillemus skrev (31 minutter siden): Om du er redd for bakterier så burde du definitivt bruke treredskaper og trefjøler - de er til dels selvrensende og det vokser mindre bakterier på tre enn på plast. Det stemmer nok ikke. Jeg får vasket alt i oppvaskmaskin etter hvert bruk, har en regel på utstyr som ikke er elektrisk: går det ikke i oppvaskmaskinen, går det ikke inn i kjøkkenet mitt. 0 Siter
Lillemus Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 Trinity80 skrev (10 minutter siden): Det stemmer nok ikke. Jeg får vasket alt i oppvaskmaskin etter hvert bruk, har en regel på utstyr som ikke er elektrisk: går det ikke i oppvaskmaskinen, går det ikke inn i kjøkkenet mitt. Har googlet litt og noen sier det ene og noen det andre, jeg sverger til naturmaterialer og bruker bare trefjøler og mye treredskaper, men akkurat til stekespade egner ikke tre seg da det ikke blir tynt nok synes jeg. Vasker ikke fjølene i maskina, men andre redskaper putter jeg der og det går helt fint. 2 Siter
psykedeliker Skrevet 16. januar 2024 Skrevet 16. januar 2024 Lillemus skrev (7 minutter siden): Har googlet litt og noen sier det ene og noen det andre Som med all annen forskning er det ikke enten/eller, men flere faktorer som spiller inn. https://www.forskning.no/bakterier-forskeren-forteller-mat/tre-eller-ikke-tre-pa-kjokkenet/829175 2 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.