torillen Skrevet 12. april 2002 Del Skrevet 12. april 2002 Extra Virgin Olivenolje har jeg jo skjønt at er den sunneste olivenoljen. Jeg har hørt at den er det, fordi den er kaldpresset – altså fordi den ikke er varmet opp. Vil olivenoljen ha den samme virkningen for kroppen (det "gode" fettet) etter at den er stekt eller brukt i frityrgryte??? Hva slags virkning endrer seg i så fall. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
leila Skrevet 12. april 2002 Del Skrevet 12. april 2002 Olje endrer ikke komposisjon ved oppvarming. Den er som den var før varmingen startet. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
flisa Skrevet 12. april 2002 Del Skrevet 12. april 2002 Du skal ikke bruke den fineste oljen til oppvarming, den skal du ha i salater. Den "brenner" seg. Skal du ha til steking skal du bruke en mais, raps- eller soyaolje. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nemesis Skrevet 14. april 2002 Del Skrevet 14. april 2002 Olje endrer ikke komposisjon ved oppvarming. Den er som den var før varmingen startet. Det er feil, du bryter mange av dobbeltbindingene i de umettede oljene så det blir mer mettet når den varmes opp kraftig. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nemesis Skrevet 14. april 2002 Del Skrevet 14. april 2002 Nei, du bryter mange av dobbeltbindingene i de umettede oljene så det blir mer mettet når den varmes opp kraftig. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
leila Skrevet 15. april 2002 Del Skrevet 15. april 2002 Det er feil, du bryter mange av dobbeltbindingene i de umettede oljene så det blir mer mettet når den varmes opp kraftig. Eneste måten det kan skje på er ved hydrogenering, en dbl.bind. brytes ikke uten hydrogen tilstede. Og da trengs en katalysator. Reaksjonshastigheten i vanlig luft er derfor såpass minimal at man trenger ikke regne med det. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide Skrevet 17. april 2002 Del Skrevet 17. april 2002 Hei torillen, Umettede fettsyrer er det sunneste for kroppen vår, og dette gjelder også om de varmes opp ved steking eller i frityrgryte. Men vær klar over at ved kraftig oppvarming av f.eks kjøtt i olje (eller annen type fett) kan små partikler fra kjøttet bli forbrent. Disse små, forbrente partiklene i oljen kan være kreftframkallende. Men dette har altså ikke noe direkte med oppvarmingen av oljen å gjøre. For at umettet fett skal bli mer mettet må hydrogen legges til - noe som ikke skjer kun ved vanlig oppvarming av fettet. Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.