torillen Skrevet 12. april 2002 Skrevet 12. april 2002 Extra Virgin Olivenolje har jeg jo skjønt at er den sunneste olivenoljen. Jeg har hørt at den er det, fordi den er kaldpresset – altså fordi den ikke er varmet opp. Vil olivenoljen ha den samme virkningen for kroppen (det "gode" fettet) etter at den er stekt eller brukt i frityrgryte??? Hva slags virkning endrer seg i så fall. 0 Siter
leila Skrevet 12. april 2002 Skrevet 12. april 2002 Olje endrer ikke komposisjon ved oppvarming. Den er som den var før varmingen startet. 0 Siter
flisa Skrevet 12. april 2002 Skrevet 12. april 2002 Du skal ikke bruke den fineste oljen til oppvarming, den skal du ha i salater. Den "brenner" seg. Skal du ha til steking skal du bruke en mais, raps- eller soyaolje. 0 Siter
Nemesis Skrevet 14. april 2002 Skrevet 14. april 2002 Olje endrer ikke komposisjon ved oppvarming. Den er som den var før varmingen startet. Det er feil, du bryter mange av dobbeltbindingene i de umettede oljene så det blir mer mettet når den varmes opp kraftig. 0 Siter
Nemesis Skrevet 14. april 2002 Skrevet 14. april 2002 Nei, du bryter mange av dobbeltbindingene i de umettede oljene så det blir mer mettet når den varmes opp kraftig. 0 Siter
leila Skrevet 15. april 2002 Skrevet 15. april 2002 Det er feil, du bryter mange av dobbeltbindingene i de umettede oljene så det blir mer mettet når den varmes opp kraftig. Eneste måten det kan skje på er ved hydrogenering, en dbl.bind. brytes ikke uten hydrogen tilstede. Og da trengs en katalysator. Reaksjonshastigheten i vanlig luft er derfor såpass minimal at man trenger ikke regne med det. 0 Siter
Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide Skrevet 17. april 2002 Skrevet 17. april 2002 Hei torillen, Umettede fettsyrer er det sunneste for kroppen vår, og dette gjelder også om de varmes opp ved steking eller i frityrgryte. Men vær klar over at ved kraftig oppvarming av f.eks kjøtt i olje (eller annen type fett) kan små partikler fra kjøttet bli forbrent. Disse små, forbrente partiklene i oljen kan være kreftframkallende. Men dette har altså ikke noe direkte med oppvarmingen av oljen å gjøre. For at umettet fett skal bli mer mettet må hydrogen legges til - noe som ikke skjer kun ved vanlig oppvarming av fettet. Vennlig hilsen 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.