emilie321 Skrevet 8. mars Skrevet 8. mars (endret) Kjøpte 400g karbonadedeig på torsdag. Skulle egentlig ha den da, men så ble det ikke noe av allikevel. Så på den igår kveld og så at den hadde gått ut på dato på torsdag. Puttet den i fryseren, men vet ikke om jeg tørr å spise den. Hvis det ikke lukter noe rart av den, er det trygt da? Er veldig skeptisk til bla kjøtt som har gått ut på dato. Endret 8. mars av emilie321 Feil 0 Siter
ISW Skrevet 8. mars Skrevet 8. mars Rå kjøttprodukter skal man være litt skeptisk til å spise etter siste forbruksdag. Det vil nødvendigvis være noe bakterier i den, og man vet ikke i hvilken grad disse har formert seg mye. Det avhenger også av hvilken temperatur produktet har vært oppbevart i, både hos produsent, lager, butikk og hos deg. Hvis du spiser den må du i alle fall steke den godt. 1 Siter
emilie321 Skrevet 8. mars Forfatter Skrevet 8. mars ISW skrev (8 minutter siden): Rå kjøttprodukter skal man være litt skeptisk til å spise etter siste forbruksdag. Det vil nødvendigvis være noe bakterier i den, og man vet ikke i hvilken grad disse har formert seg mye. Det avhenger også av hvilken temperatur produktet har vært oppbevart i, både hos produsent, lager, butikk og hos deg. Hvis du spiser den må du i alle fall steke den godt. Det var det jeg også mente. Vet jo hvordan den har blitt oppbevart her, men ikke før jeg kjøpte den. Hmm.... tror ikke jeg tør å ta sjansen for å spare 50,- (den var på tilbud) 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 8. mars Skrevet 8. mars emilie321 skrev (1 minutt siden): Det var det jeg også mente. Vet jo hvordan den har blitt oppbevart her, men ikke før jeg kjøpte den. Hmm.... tror ikke jeg tør å ta sjansen for å spare 50,- (den var på tilbud) Jeg ville aldri spist den. Anonymkode: f1280...180 1 Siter
Lillemus Skrevet 8. mars Skrevet 8. mars emilie321 skrev (1 time siden): Kjøpte 400g karbonadedeig på torsdag. Skulle egentlig ha den da, men så ble det ikke noe av allikevel. Så på den igår kveld og så at den hadde gått ut på dato på torsdag. Puttet den i fryseren, men vet ikke om jeg tørr å spise den. Hvis det ikke lukter noe rart av den, er det trygt da? Er veldig skeptisk til bla kjøtt som har gått ut på dato. Nja... Jeg har spist mye gammel kjøttmat, men da har det ligget i fryseren før det var utgått på dato. Nå er det jo snakk om bare en dag for den karbonadedeigen da, jeg ville tint den og luktet på den før jeg kastet den. 2 Siter
Dorthe Skrevet 8. mars Skrevet 8. mars Jeg hadde nok også spist den hvis den luktet godt og så bra ut. 0 Siter
emilie321 Skrevet 8. mars Forfatter Skrevet 8. mars Adeie skrev (1 time siden): Hadde glatt spist den. Er i tvil, men samtidig er det jo dumt å kaste den hvis den er spiselig da. 0 Siter
emilie321 Skrevet 8. mars Forfatter Skrevet 8. mars Dorthe skrev (30 minutter siden): Jeg hadde nok også spist den hvis den luktet godt og så bra ut. Hvis jeg skal spise den, så må den iallefall lukte okay + stekes godt 1 Siter
Gjest Adeie Skrevet 8. mars Skrevet 8. mars emilie321 skrev (9 minutter siden): Er i tvil, men samtidig er det jo dumt å kaste den hvis den er spiselig da. Lukt og syn er viktigere enn datoen som står på. 0 Siter
Worriesome Plenty 2 Skrevet 8. mars Skrevet 8. mars Jeg hadde ikke spist den, men det går sikkert bra hvis den lukter normalt. 1 Siter
laban Skrevet 8. mars Skrevet 8. mars emilie321 skrev (4 timer siden): Hvis jeg skal spise den, så må den iallefall lukte okay + stekes godt Under de forutsetningen hadde jeg spist den, det er jo snakk om én dag i kjøleskap. Jeg tror ikke det er så små marginer, selv om jeg forstår forskjellen mellom best før og siste forbruksdag. 1 Siter
AnonymBruker Skrevet 8. mars Skrevet 8. mars 1 dag over dato er ikke noe problem. Har hatt kjøttdeig både 2-3 dager over datoen uten problemer. Og enda lengre når Rema hadde slike termometer som indikerte hvor lang holdbarhet ting hadde en gang i tiden. Anonymkode: f1369...488 2 Siter
Eva Sofie Skrevet 9. mars Skrevet 9. mars emilie321 skrev (22 timer siden): Hvis jeg skal spise den, så må den iallefall lukte okay + stekes godt Jeg er rimelig sikker på at karbonadedeigen selv varsler deg om den ikke er egnet til å bli spist. Og om du steker den godt, er du helt sikker. Jeg har hilst på en kjøttdeig som var ligget litt for lenge før den ble lagt i frysen - der kom luktesansen godt med. Om du vil være 110% sikker på å få gjennomstekt den godt, kan du ev. steke den først i pannen før den brukes videre til en ovnsrett. Tacograteng f.eks.? Vi har absolutt ikke datoskrekk her i huset, og har ved et par anledninger spist kokt skinke som har gått 2 måneder over dato. Den hadde ikke blåst seg opp, luktet helt fint og så fin ut. Smakte bra også - men den ble spist opp i løpet av to dager. På dag nr. 2 ble den brukt til ostesmørbrød.. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.