Elaysa Skrevet 26. april 2002 Del Skrevet 26. april 2002 Hei Jeg har laget babymat selv, men frøs ned to og to posjoner. I ettertid leste jeg at barnematen ikke bør være i kjøleskapet mer enn 1 døgn. Må jeg da kaste halve boksen, eller er det litt slingringsmon? Babymat på glass kan jo oppbevares tre dager, så jeg trudde at dette også gjalt mat jeg selv lager og fryser ned. Lurer også på beste måte å tine opp babymaten. Tar opp en boks fra fryseren før jeg legger meg for kvelden, og setter den i kjøleskapet den er da så og si tint til kl 15 neste dag, tilsetter bare litt kokt vann for å få litt mer jevn konsistens. Er dette riktig måte å gjøre det på? Lurer også på hvorfor maten blir mindre flytenes når jeg har frøset den ned, enn da jeg laget den. Bør jeg spe på ekstra mye vann i hurtigmikseren slik at maten er mer flytenes før jeg fryser den ned? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide Skrevet 29. april 2002 Del Skrevet 29. april 2002 Hei Elaysa, Det anbefales gjerne å fryse ned bare en og en porsjon (en ide er å bruke et isbit-brett og fryse ned separate porsjoner i det). Men dersom du tiner maten i kjøleskapet og passer på å bruke en ren skje el.l til å ta ut halvparten, kan du godt bruke den andre halvdelen dagen etter. Barnemat på glass er jo hermetisert, og er nok litt mer holdbart enn den man lager selv. Pass bare på å aldri varme opp noen rester. Du tiner maten på anbefalt måte, så det kan du fortsette med. La det aldri tine utenfor kjøleskapet. I frysingen forsvinner det vel noe fuktighet, så du kan enten lagen maten ekstra tynn, eller bare tilsette mer vann etter opptining. Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.