Gjest evarl Skrevet 30. april 2002 Del Skrevet 30. april 2002 Hei er det noen her inne som har prøvd og slanke seg med bruk av Glykemisk indeks, og hvis det er tilfelle er det da noen som våger og svare på hvordan resultatet har blitt (etter noen månder). Er det mulig og legge inn en spisedag med høyt forbruk av deserter sjokolade is og sukker og alikevel lykkes med å gå ned noen kilo ? tusen takk hvis noen svarer. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elis31 Skrevet 1. mai 2002 Del Skrevet 1. mai 2002 I boken Naturlig Slank av Fedon Lindberg er det lagt inn kaker og desserter som inneholder fruktose istedenfor sukker. Har dessverre ikke kommet ordentlig igang, men flere personer har jo stått frem og fortalt at dette har virket. Tror linken til siden er vektibalanse.no 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest (ikke undertegnet) Skrevet 1. mai 2002 Del Skrevet 1. mai 2002 I boken Naturlig Slank av Fedon Lindberg er det lagt inn kaker og desserter som inneholder fruktose istedenfor sukker. Har dessverre ikke kommet ordentlig igang, men flere personer har jo stått frem og fortalt at dette har virket. Tror linken til siden er vektibalanse.no GI er et dårlig mål. Fruktose skulle i såfall være bedre enn kokte poteter? Tror ikke det.. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elis31 Skrevet 1. mai 2002 Del Skrevet 1. mai 2002 GI er et dårlig mål. Fruktose skulle i såfall være bedre enn kokte poteter? Tror ikke det.. Idiotisk kommentar!! Det er jo ingen som har sagt at man skal spise fruktose istedenfor poteter!! Fruktose er et søtningsstoff man bruker istedenfor sukker. Man setter jo i sammen maten på en riktig måte for at det skal være sunt og næringsrikt også. Masse salat, rent gjerne hvitt kjøtt, og ikke så mye brødmat(1-2 brødmengder hver dag), yoghurt... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest H2O Skrevet 2. mai 2002 Del Skrevet 2. mai 2002 Vitsen med å spise mat med lav glykemisk indeks er å holde blodsukkeret og insulinnivået nede, da er det ikke særlig lurt å legge inn dager med ren høyglykemisk mat! Dette er ingen slankekur, men en måte å legge opp hele kostholdet sitt på. For overvektige vil det sannsynligvis føre til vektnedgang, uansett gir det bedre helse. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest H2O Skrevet 2. mai 2002 Del Skrevet 2. mai 2002 GI er et dårlig mål. Fruktose skulle i såfall være bedre enn kokte poteter? Tror ikke det.. Og du har ikke skjønt bæret! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bipoline Skrevet 2. mai 2002 Del Skrevet 2. mai 2002 Jeg har kjøpt boken og prøver å følge den. Men jeg blir litt matt av alle de spesielle krydderene o.l. Det er heller ikke så lett å finne gode erstatninger for paste, poteter og ris som hele familien kan godta. Men jeg tenker at hvis vi kan endre litt om litt, bli mer bevisste på hva vi putter i munnen så vil vi i det lange løp få et bedre kosthold. Jeg har ikke inntrykk av at dette er en hurtigslankekur - heller en endring av kosthold for å få en bedre helse på alle måter. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elis31 Skrevet 2. mai 2002 Del Skrevet 2. mai 2002 Jeg har kjøpt boken og prøver å følge den. Men jeg blir litt matt av alle de spesielle krydderene o.l. Det er heller ikke så lett å finne gode erstatninger for paste, poteter og ris som hele familien kan godta. Men jeg tenker at hvis vi kan endre litt om litt, bli mer bevisste på hva vi putter i munnen så vil vi i det lange løp få et bedre kosthold. Jeg har ikke inntrykk av at dette er en hurtigslankekur - heller en endring av kosthold for å få en bedre helse på alle måter. Hei bipoline! Du kan jo spise litt basmatiris, naturis, eller villris. Dette liker jo stort settt hele familien. Selv kan du jo lage linsepure av røde linser og spise istedenfor poteter. (ikke ha for mye vann og ikke kok den for lenge, den er bedre med potetmoskonsistens). Kjenner ellers til problemet med at hele familien skal like det.. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest (ikke undertegnet) Skrevet 2. mai 2002 Del Skrevet 2. mai 2002 Og du har ikke skjønt bæret! Tror faktisk jeg forstår GI bedre enn de aller fleste. Fruktose er bare eksempel på at lav GI ikke nødvendigvis tilsvarer bra karbohydrater. GI er målt blodsukkerøkning over 2 timer sammenlignet med tilsvarende måling for en referanse. Testpersonen blir fora med en mengde av varen som gir 50 gram karbs, på fastende mage. Dersom du spiser ett sammensatt måltid blir situasjonen annerledes. Insulinindeksen er bedre, for den måler insulinutsondring i forhold til total energimengde. Poenget mitt er at GI gir et dårlig bilde. Næringsfordeling og energiinnhold er av langt større betydning en gi, og i stedet for å tenke på GI bør en heller fokusere på å spise mer grønnsaker og minst mulig prossessert mat. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest H2O Skrevet 2. mai 2002 Del Skrevet 2. mai 2002 Tror faktisk jeg forstår GI bedre enn de aller fleste. Fruktose er bare eksempel på at lav GI ikke nødvendigvis tilsvarer bra karbohydrater. GI er målt blodsukkerøkning over 2 timer sammenlignet med tilsvarende måling for en referanse. Testpersonen blir fora med en mengde av varen som gir 50 gram karbs, på fastende mage. Dersom du spiser ett sammensatt måltid blir situasjonen annerledes. Insulinindeksen er bedre, for den måler insulinutsondring i forhold til total energimengde. Poenget mitt er at GI gir et dårlig bilde. Næringsfordeling og energiinnhold er av langt større betydning en gi, og i stedet for å tenke på GI bør en heller fokusere på å spise mer grønnsaker og minst mulig prossessert mat. Dersom poenget ditt var at insulinindeksen er et bedre mål enn GI, var sammenligninga mellom fruktose og potet virkelig på trynet. For de fleste er det liksom ikke aktuelt å erstatte potet med fruktose uansett. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest (ikke undertegnet) Skrevet 2. mai 2002 Del Skrevet 2. mai 2002 Tror faktisk jeg forstår GI bedre enn de aller fleste. Fruktose er bare eksempel på at lav GI ikke nødvendigvis tilsvarer bra karbohydrater. GI er målt blodsukkerøkning over 2 timer sammenlignet med tilsvarende måling for en referanse. Testpersonen blir fora med en mengde av varen som gir 50 gram karbs, på fastende mage. Dersom du spiser ett sammensatt måltid blir situasjonen annerledes. Insulinindeksen er bedre, for den måler insulinutsondring i forhold til total energimengde. Poenget mitt er at GI gir et dårlig bilde. Næringsfordeling og energiinnhold er av langt større betydning en gi, og i stedet for å tenke på GI bør en heller fokusere på å spise mer grønnsaker og minst mulig prossessert mat. forresten, hvis du kan vise til noen studier som viser til at lav-GI karbohydrater kan hjelpe til med vektreduksjon i ikke-diabetikere så setter jeg pris på det. Etter det jeg vet har ikke noen studeier klart å påvise en slik sammenheng... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest (ikke undertegnet) Skrevet 2. mai 2002 Del Skrevet 2. mai 2002 Dersom poenget ditt var at insulinindeksen er et bedre mål enn GI, var sammenligninga mellom fruktose og potet virkelig på trynet. For de fleste er det liksom ikke aktuelt å erstatte potet med fruktose uansett. du forstår ikke hva jeg mener 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elis31 Skrevet 2. mai 2002 Del Skrevet 2. mai 2002 Tror faktisk jeg forstår GI bedre enn de aller fleste. Fruktose er bare eksempel på at lav GI ikke nødvendigvis tilsvarer bra karbohydrater. GI er målt blodsukkerøkning over 2 timer sammenlignet med tilsvarende måling for en referanse. Testpersonen blir fora med en mengde av varen som gir 50 gram karbs, på fastende mage. Dersom du spiser ett sammensatt måltid blir situasjonen annerledes. Insulinindeksen er bedre, for den måler insulinutsondring i forhold til total energimengde. Poenget mitt er at GI gir et dårlig bilde. Næringsfordeling og energiinnhold er av langt større betydning en gi, og i stedet for å tenke på GI bør en heller fokusere på å spise mer grønnsaker og minst mulig prossessert mat. Du skriver: Næringsfordeling og energiinnhold er av langt større betydning en gi, og i stedet for å tenke på GI bør en heller fokusere på å spise mer grønnsaker og minst mulig prossessert mat. Det er jo det ihvertfall boka til Lindberg går ut på. Man skal spise sunnere og mindre prossessert mat, men i tillegg ser man også på GI for å ikke øke insulinproduksjonene som visstnok gjør at man lagrer mer fett. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest H2O Skrevet 3. mai 2002 Del Skrevet 3. mai 2002 forresten, hvis du kan vise til noen studier som viser til at lav-GI karbohydrater kan hjelpe til med vektreduksjon i ikke-diabetikere så setter jeg pris på det. Etter det jeg vet har ikke noen studeier klart å påvise en slik sammenheng... Det aner jeg ikke, siden dette ikke er mitt fag. Jeg vet at Lindberg hevder denne sammenhengen finnes, men har ikke sjekket kildene hans. Men jeg finner det ikke usannsynlig at de fleste overvektige vil gå ned i vekt om de følger rådene som inngår i lav-GI-kost: mindre sukker, hvitt mel, poteter og ris. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest (ikke undertegnet) Skrevet 3. mai 2002 Del Skrevet 3. mai 2002 Det aner jeg ikke, siden dette ikke er mitt fag. Jeg vet at Lindberg hevder denne sammenhengen finnes, men har ikke sjekket kildene hans. Men jeg finner det ikke usannsynlig at de fleste overvektige vil gå ned i vekt om de følger rådene som inngår i lav-GI-kost: mindre sukker, hvitt mel, poteter og ris. Er egentlig enig med deg her. Det jeg mener er at å unngå prossesert mat er bedre enn å velge mat etter GI-tall. GI er bare et som sier lite når det andre faktorer som betyr så mye mer.. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.