Gjest motisaz Skrevet 2. mai 2002 Del Skrevet 2. mai 2002 vanlig hvit ris er det egentlig noe særlig gunstig å spise sånn nærings messig? inneholder det noe særlig næring egentlig? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest villris Skrevet 2. mai 2002 Del Skrevet 2. mai 2002 Nei, lite næring, og mye stivelse som gir rask blodsukkerstigning. Kjøp heller naturris / villris! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide Skrevet 6. mai 2002 Del Skrevet 6. mai 2002 Hei motisaz, Hvit ris er en kilde til karbohydrater, litt proteiner, og gir nok litt sink, magnesium og fosfor også. Men ernæringsmessig er grov ris eller villris det aller beste valg av ris. Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nuu Skrevet 7. mai 2002 Del Skrevet 7. mai 2002 Hvis det er lite næring i ris, hvordan kan det ha seg at 1/3 av verdens befolkning bruker det som hovedingrediens i sin ernæring. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide Skrevet 7. mai 2002 Del Skrevet 7. mai 2002 Hvis det er lite næring i ris, hvordan kan det ha seg at 1/3 av verdens befolkning bruker det som hovedingrediens i sin ernæring. Hei Nuu, Det er hvit ris det er snakk om. Mye av verdens befolkning bruker grov ris eller villris. I asiatiske land der ris gjerne er hovedingrediensen av kostholdet økte mangelsykdommene kraftig etter at hvit ris ble innført. Her i USA beriker de hvit ris, som jo hjelper på (selv om det kun er 5 vitaminer det berikes med, men mange flere som fjernes i raffineringen). Jeg vet faktisk ikke om ris berikes i asiatiske land. Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Melvin Skrevet 7. mai 2002 Del Skrevet 7. mai 2002 Nei, lite næring, og mye stivelse som gir rask blodsukkerstigning. Kjøp heller naturris / villris! Jeg må si meg helt enig med villris med hans/hennes beskrivelse av ris som kun stivelse og en veldig fattig ærnærings kilde. Selv om det ikke smaker søtt så er matkilder slik som hvit ris og poteter nesten ren stivelse, noe som igjen er ren glukose, dvs. sukker. Stivelse blir først brutt ned i munnen av enzymet amylase, som utskilles i spyttet, til to molekyl sukkeret maltose. I tynntarmen fortsetter denne prosessen og deretter blir maltosen brutt ned til glukose med enzymet glucosidase. I motsetning til populær tro så er det ikke fett som gjør folk fete, men for mye sukker og stivelse i kostholdet. Grunnen til dette er hvordan sukker og stivelse påvirker insulin nivået i blodet. Når man har et stivelses rikt måltid utskilles insulin fra bukspyttkjetelen i respons til det økte nivået av glukose i blodstrømmen. En del av glukosen blir lagret i muskler og leveren som glukogen som 'stand by' energi; resten blir omgjort til triglyserid og blir lagret i fett vevet. Sådan blir man fet. "Certain foods make for fat.. To a scientist there is nothing so tragic on earth as the sight of a fat man eating a potato." Vance Thompson, Eat and grow thin, 1914 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.