Gå til innhold

Hvordan koke basmatiris?


Gjest bipoline

Anbefalte innlegg

Gjest bipoline

Jeg synes basmatirisen smaker så utvannet. Jeg følger terningslinjene på posen med bløtlegging i 10 minutter først. Bør jeg kutte ut dette eller har dere andre gode råd for å få risen mer smakfull og alikevel ernæringsmessig (les: GI -dietetisk) riktig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest motisaz

jeg syns også basmati risen smaker lite, ihvertfall i forhold til jasminris.

men du kan jo kanskje bruke jasminris istedet? eller brun ris?

eller så kan du jo til sette en grønnsaksbuljong eller litt soyasaus når du koker den?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes ris generelt smaker fryktelig lite. Derfor tilsetter jeg litt godsaker for å gjøre den bedre. Jeg begynner med å frese finhakket selleri, løk og hvitløk i en panne, til det er gyllent. Så tilsetter jeg risen og steker litt til. Istedet for vann bruker jeg hønse- eller grønnsaksbuljong, og sper bare litt av gangen. Så tilsetter jeg mer når det er kokt inn, og rører ofte. Kjempegodt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg syns også basmati risen smaker lite, ihvertfall i forhold til jasminris.

men du kan jo kanskje bruke jasminris istedet? eller brun ris?

eller så kan du jo til sette en grønnsaksbuljong eller litt soyasaus når du koker den?

Tror det er villris eller naturris de selger på smartclub. Den er kjempegod, og GI godkjent ettersom jeg har skjønt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror det er villris eller naturris de selger på smartclub. Den er kjempegod, og GI godkjent ettersom jeg har skjønt!

Skyll risen i kaldt vann, til du ser vanne blir litt klarere(ca 30 sek).

Sviss litt løk og andre grønnsaker, bruk gjerne litt buljong. Tilsett ris og vann, kok opp og trekk til side. La stå til den er ferdig, tilsett smør. Det er god, en ting som er bedre enn smør. MER SMØR....

Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skyll risen først til vannet er bortimot "rent", 4-5 ganger er nok. La ligge litt i vann hvi du har tid. La renne av i et dørslag. Kok opp vann - med vannkoker går det kjapt. Jeg bruker mye mer vann en oppskriften på pakken.

I en kasserolle, eller stekepanne med høue kanter varmer du olje på nesten høyeste varme - ikke brenn!

Tilsett noen 2-4 hel grønn kardemomme og deretter risen. La risen bli blank og kjenn at den avgir litt duft - pass på så ikke du brenner risen - da blir den steinhard. Tilsett kokende vann og salt og la risen koke i ca. 5 minutter!!! - smak. Den skal være akkurat kokt. La risen renne av i dørslag. La risen dampe litt av og rør innimellom før du serverer - fjern kardemommefrøene.

Dette høres kanskje litt tungvint ut, men etter noen ganger går dette radigt, og risen blir veldig god.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...