Gjest (ikke undertegnet) Skrevet 13. mai 2002 Del Skrevet 13. mai 2002 Jeg forstår ikke....I de fleste nye "kurer" eller kostholdsprogrammer, så blir det pratet masse om at karbohydrater er verre enn fett. Hvorfor det? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest blodsukker Skrevet 13. mai 2002 Del Skrevet 13. mai 2002 Pga stigningen i blodsukkernivået. Les mer her: www.kostibalanse.no 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Dr Atkins Skrevet 13. mai 2002 Del Skrevet 13. mai 2002 Fett i store mengder er heller ikke bra (lagres som fett og negativt ifht hjerte og kar), men når man spiser mer karbohydrater enn det som blir forbrent etterpå, lagres disse som fett i kroppen. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Windsong Skrevet 13. mai 2002 Del Skrevet 13. mai 2002 Pga stigningen i blodsukkernivået. Les mer her: www.kostibalanse.no Spiser man mye karbohydrater, må man også produsere tilsvarende mye insulin for at kroppen skal kunne omsette karbohydratene. Produserer man som følge av høyt karbohydratinntakt mye insulin, vil man legge på seg fordi insulin også er et fettlagrende hormon. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tren hardt! Skrevet 14. mai 2002 Del Skrevet 14. mai 2002 Karbohydrater er bra Fett er bra Protein er bra Men som med alt annet kan det bli for mye av det gode. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide Skrevet 15. mai 2002 Del Skrevet 15. mai 2002 Hei på deg, Flott svar fra 'tren hardt!'. Fett er det næringsstoffet som har mest kalorier per gram, og de fleste seriøse ernæringseksperter vil fortelle at fettet i store mengder er verre enn karbohydrater. Jeg ser at det verserer masse om karbohydrater og slanking i Norge nå, men det er viktig å huske at karbohydrater er et livsviktig næringsstoff som skal utgjøre over halvparten av kaloriene vi spiser daglig. Av karbohydrater er det selvfølgelig viktig å velge grovt brød og grove kornprodukter i stedet for sukkerrik mat – dette bl.a fordi det grove kornet gir mye mer næring og fiber enn det lyse. Dette med karbohydrater, insulin, og slanking blir også litt vanskelig å forklare når ny forskning har vist at proteiner forårsaker en like høye utskilling av insulin i blodet. Den raske vektnedgangen som gjerne oppleves i begynnelsen av slike dietter skjer vanligvis pg.av kalori-restriksjoner. Dessverre er det slik at jo raskere man går ned, jo raskere går man opp igjen. En diett rik på komplekse karbohydrater og med lite/moderate nivåer av fett har vist seg å lede til saktere vektnedgang som er varig. Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.