Gå til innhold

Pasta og poteter - hvilken GI?


Gjest (ikke undertegnet)

Anbefalte innlegg

Gjest (ikke undertegnet)

Er det så galt å spise litt pasta til middag i ny og ne egentlig? Jeg blir helt sprø av å ikke spise hverken pasta, poteter eller ris.

Hvordan er den Glykemiske indexen til poteter og pasta? Noen som vet hva som er lurest å spise?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Poteter er en versting, uten at jeg husker GI-tallet. Pasta av durumhvete er ikke så ille, og både villris og basmatiris kan spises. Hvorfor skal du kutte ut alt da, har du diabetes? Hvis ikke er det ingen grunn til å overdrive.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest (ikke undertegnet)

Poteter er en versting, uten at jeg husker GI-tallet. Pasta av durumhvete er ikke så ille, og både villris og basmatiris kan spises. Hvorfor skal du kutte ut alt da, har du diabetes? Hvis ikke er det ingen grunn til å overdrive.

Nei, ikke vet jeg hvorfor jeg skal kutte ut alt egentlig. Går på et kroppspleie-stuido der jeg tar muskelstimulator opplegg noen ganger i uken. Men jeg trenger også å slanke meg, og de kom med en diett der det er forbudt å spise poteter, pasta og ris. Blir helt sprø av dette nå, jeg ... :-(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest punkyB

Selvfølgelig kan du spise både pasta og poteter og ris, men det går an å finne både sorter og tilberedningsmetoder som gjør det bedre med tanke på GI enn andre. Det er også snakk om mengde i forhold til resten av tallerkenen.

http://www.vektibalanse.com/side19.htm

Dæven så høy GI det er på øl da :-(((((

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nei, ikke vet jeg hvorfor jeg skal kutte ut alt egentlig. Går på et kroppspleie-stuido der jeg tar muskelstimulator opplegg noen ganger i uken. Men jeg trenger også å slanke meg, og de kom med en diett der det er forbudt å spise poteter, pasta og ris. Blir helt sprø av dette nå, jeg ... :-(

Dersom du tar dette alvorlig, bør du lære deg teorien bak. Lindbergs "Kost i balanse" er ok, det finnes sikkert andre også. Lindberg opererer med at en godt kan spise litt av disse tingene også, men at det ikke skal utgjøre hoveddelen av måltidet. Det krever litt omlegging fra de typsike norske måltidene der brød og potet er hovedingredienser. Vanskelig å kutte ut brød, poteter og ris uten å ha gode alternativer, jeg anbefaler deg å kjøpe en bok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide

Hei på deg,

Det er langt fra galt å spise pasta, poteter og ris. Dette er næringsrikt og sunt å spise. Det blir noe feil å se på hva GI til en matvare alene er, siden den totale GI’en av et måltid kommer alt an på hva du spiser samlet til det måltidet. Du kan jo kjøpe grov pasta og ris - disse er rikere på næringsstoffer og fiber enn de raffinerte typene.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...