Gjest bakemester harepus Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Noen som har en lett oppskrift på bagels? Dvs: runde saker m/hull i midten som kokes før de stekes. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54522-norsk-oppskrift-p%C3%A5-bagels/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Velouria Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 BAGELS 25 g gjær 5 dl vann 2 ss smeltet smør 2 ss lys sirup 2 ts. salt ca. 800 g hvetemel vann til koking, 2 ss sukker valmue- eller sesamfrø, karve, helkorn eller grovt salt I stekeovn ca. 20 min. ved 225 grader varme. Smuldre gjæren i en bolle og hell på vann. Tilsett smør, sirup og salt. Bland inn det meste av melet. Sett deigen til heving i kjøleskap i 10-12 timer. Elt den sammen og trill ut ca. 12 pølser. Form dem til store, jevne ringer og sett godt sammen i skjøten. Legg dem på bakeplate og la dem heve ca. 20 minutter. Kok opp vann med sukker. Legg et par bagels i kjelen og gangen, og la dem koke til de flyter opp, 3-4 minutter. Legg dem på bakeplaten etterhvert. Dryss på ønsket "pynt" og stek dem som angitt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54522-norsk-oppskrift-p%C3%A5-bagels/#findComment-222232 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Xhenia Skrevet 21. mai 2002 Del Skrevet 21. mai 2002 2,5 dl melk 50 g smør 1 ts salt 1ss sukker 25 g gjær 1 eggehvite ca 400 g hvetemel 1 eggeplomme ha melk,smør,salt og sukker i en kjele. varm det til smøret er smeltet, rør ut gjæren ved 37 grader. dekk til og la det stå i 10 min til det begynner å komme bobler på overflaten. visp eggehviten lett i en bolle og pisk den i melkeblandingen. rør inn melet litt etter litt. ta opp deigen og rør i mer mel til den er myk og smidig. kna deigen i ca 10 min til den ikke er klissete lenger. heves i 1 time. del deigen i ca 20 emner og trill til boller, stikk langfingeren , tvers igjennom deigballen, slik at det blir hull. snurr deigen rundt fingeren på litt melet bakebord til hullet er ca 3 cm. heves så i 10 min på bakebordet, varm ovnen til 200 grader. kok opp rikelig med vann i en kjele. legg 3-4 bagels i vannet og kok i max 1 min. ta dem opp og la dem renne godt av. pensles med eggeplomme og strøs med valmuefrø, sesamfrø eller grovt salt før de stekes i 15 min midt i ovnen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54522-norsk-oppskrift-p%C3%A5-bagels/#findComment-222967 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.