Gjest retvizan Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Har dere oppskrifter på saus som passer til grillmat, så sleng gjerne på det også. Må ikke være for mye arbeid med å lage dem, minimalt med pisking & røring. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54527-%C3%B8nsker-oppskrift-p%C3%A5-tzasiki/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spenning Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Du kan få den litt senere i kveld , hvis ingen melder seg, må ut å hente sjefen:-)) Har gresk kokebok 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54527-%C3%B8nsker-oppskrift-p%C3%A5-tzasiki/#findComment-222264 Del på andre sider Flere delingsvalg…
monass Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 En god slump joghurt naturell (jeg bruker hele boksen) som du lar renne fra seg i et kaffefilter, tørkepapir eller annet som egner seg. Rasp en stor slangeagurk og la også dette får renne fra seg, slik at du blir kvitt myyyye væske fra både joghurten og agurken. Ha i så mye hvitløk du ønsker og bland alt i hop. Ha det i en boks med lokk og det holder seg lenge. Blir bare bedre og bedre jo lenger hvitløken får godgjøre seg. God appetitt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54527-%C3%B8nsker-oppskrift-p%C3%A5-tzasiki/#findComment-222268 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Du kan få den litt senere i kveld , hvis ingen melder seg, må ut å hente sjefen:-)) Har gresk kokebok Se om du finner oppskrift på Gyros og Souvlaki i samme slengen da! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54527-%C3%B8nsker-oppskrift-p%C3%A5-tzasiki/#findComment-222269 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest barbeint Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Du lar naturell youghurt renne av seg ett par timer før du begynner. DVS: ha en sil + rent kjøkkenhåndkle og hell i youghurten. 1/2 liter youghurt 1 revet agurk ( som salates ett par timer og etter dette klemmer du ut vannet) 6 fedd fersk hvitløk ca. en ss mynte (kan bruke persille, men gir desverre ikke helt det samme resultat) Bland herligheten og la stå ett par timer kjølig før servering. Kjempe godt til all grillmat 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54527-%C3%B8nsker-oppskrift-p%C3%A5-tzasiki/#findComment-222270 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mettewa Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Tzatsiki lager jeg fort og gæli med et beger yoghurt naturell, en halv slangagurk, hvitløk etter smak og litt salt. Yoghurten lar jeg renne av i et kaffefilter, slik at den blir tykkest mulig. Slangagurken river jeg og kryster den i et kaffefilter, slik at mest mulig av fuktigheten forsvinner. Bør lages en stund før servering, slik at hvitløken får "satt" seg. Smakelig måltid! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54527-%C3%B8nsker-oppskrift-p%C3%A5-tzasiki/#findComment-222271 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Velouria Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Min Tzatziki lager jeg på følgende måte. 1/2 l. youghurt naturel "dryppes av" i ett kjøkkenhåndkle eller kaffe filter i 2-3 timer. 1 agurk skrelles, (la det være igjen kun noen tynne striper av det mørkegrønne), deles på langs, ta ut kjernen og rasp den opp, legg den i en skål med salt, eller i ett dørslag og få ut masse av væsken. skyll den og klem ut alt vannet i ett kjøkkenhåndkle e.l 1ss hvitvinseddik (eller vanlig eddik) 2 ss _god_ olivenolje (ex virgin) 2-3 ss finhakket persille (gjerne blad persille, men kruspersille duger også) hvitløk så mange fedd du vil, men ett par skulle holde. bland alt sammen, settes i kjøleskap og nytes. Den raske versjonen er lettrømme i stedet for youghurt, det blir også veldig godt, men ikke helt riktig. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54527-%C3%B8nsker-oppskrift-p%C3%A5-tzasiki/#findComment-222273 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest retvizan Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Wow, her kom det raske svar, gitt. Hva skulle man gjort uten dol?! ;-) Spenning: Tar gjerne din oppskrift også jeg! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54527-%C3%B8nsker-oppskrift-p%C3%A5-tzasiki/#findComment-222275 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spenning Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Se om du finner oppskrift på Gyros og Souvlaki i samme slengen da! :-) 1 kg Lammekjøtt (lammbringe eller bog) evnt. fleskkarrè 4 stk vitløksbåter olje 1 finhakked gul løk 1 knippe finklippt persille 1 klype oregano salt og pepper Kjøttet skjæres i små biter, og gnis inn med salt og pepper, La bitene ligge i 30 minutter en skål olje, citronen, oreganoen og saften fra de pressede vitløksbåtene. Grill dem i ca. 20 minutter. Bland løk og persille, og strø dette over grillspyddet før det serveres på tallerken. Pommes frites og gresk sallat smaker herlig til 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54527-%C3%B8nsker-oppskrift-p%C3%A5-tzasiki/#findComment-222597 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 1 kg Lammekjøtt (lammbringe eller bog) evnt. fleskkarrè 4 stk vitløksbåter olje 1 finhakked gul løk 1 knippe finklippt persille 1 klype oregano salt og pepper Kjøttet skjæres i små biter, og gnis inn med salt og pepper, La bitene ligge i 30 minutter en skål olje, citronen, oreganoen og saften fra de pressede vitløksbåtene. Grill dem i ca. 20 minutter. Bland løk og persille, og strø dette over grillspyddet før det serveres på tallerken. Pommes frites og gresk sallat smaker herlig til Takk skal du ha! :-) Hva er fleskkarrè? Er det et svensk ord? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54527-%C3%B8nsker-oppskrift-p%C3%A5-tzasiki/#findComment-222605 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spenning Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Takk skal du ha! :-) Hva er fleskkarrè? Er det et svensk ord? Svensk ord fra menyen:-)) Lammkjøtt med pilaffris ( Pilaàfi tà-kebàp) 1½ kg lammebringe 3-4 finhakkede gule løk 1 boks knuste tomater 1½ dl. hvit vin, margarin. 6 dl. ris, 2 buljongterninger og salt og pepper. Skjær kjøttet i biter, brun det i kastrol med løk og margarin, . Hel over vinen og tomatene samt 1 dl. vann, når løken har fått litt farge. Salt og peppre og la det hele koke på svak varme till kjøttet er mørt. Kok under tiden bulljongenterningene i en kastrol og legg i riset. Legg kjøttet på et fat i mitten, og riset rundt omkring. Hell til sist lit smeltet smør over risen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54527-%C3%B8nsker-oppskrift-p%C3%A5-tzasiki/#findComment-222619 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Svensk ord fra menyen:-)) Lammkjøtt med pilaffris ( Pilaàfi tà-kebàp) 1½ kg lammebringe 3-4 finhakkede gule løk 1 boks knuste tomater 1½ dl. hvit vin, margarin. 6 dl. ris, 2 buljongterninger og salt og pepper. Skjær kjøttet i biter, brun det i kastrol med løk og margarin, . Hel over vinen og tomatene samt 1 dl. vann, når løken har fått litt farge. Salt og peppre og la det hele koke på svak varme till kjøttet er mørt. Kok under tiden bulljongenterningene i en kastrol og legg i riset. Legg kjøttet på et fat i mitten, og riset rundt omkring. Hell til sist lit smeltet smør over risen. Takk, har du kjøttfarse/deig av lam eller hva det nå er på grillspyd også? *ber pent* ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54527-%C3%B8nsker-oppskrift-p%C3%A5-tzasiki/#findComment-222632 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spenning Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Takk, har du kjøttfarse/deig av lam eller hva det nå er på grillspyd også? *ber pent* ;-) Kjøttboller av Lammfarse. Keftèdes mè arnìsio `kima. ½ kg lammefarse, 3 dl. strøbrød.(Kavring), 2-3 finhakkede vitløksbåter, 1-2 egg, 1 knipe finhakket dill, 1 Tskje Oregano, salt og pepper, 2 msk. konjack,(ikke nødvendig) margarin, ½ boks knuste tomater. Bløtlegg kavringen i vann noen minutter. Bland så i farsen i en skål. Tilsett vitløken, eggene,dill, oregano og tomatene. Hel gjerne i litt konjack, Salt og pepper, blandes godt. Form bollene avlange og legg dem i en vel smørt ildfast form. Stekes i ovnen i 15-20 minutt på 200 g. C, Serveres med tomatsalat og løk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54527-%C3%B8nsker-oppskrift-p%C3%A5-tzasiki/#findComment-222641 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 20. mai 2002 Del Skrevet 20. mai 2002 Kjøttboller av Lammfarse. Keftèdes mè arnìsio `kima. ½ kg lammefarse, 3 dl. strøbrød.(Kavring), 2-3 finhakkede vitløksbåter, 1-2 egg, 1 knipe finhakket dill, 1 Tskje Oregano, salt og pepper, 2 msk. konjack,(ikke nødvendig) margarin, ½ boks knuste tomater. Bløtlegg kavringen i vann noen minutter. Bland så i farsen i en skål. Tilsett vitløken, eggene,dill, oregano og tomatene. Hel gjerne i litt konjack, Salt og pepper, blandes godt. Form bollene avlange og legg dem i en vel smørt ildfast form. Stekes i ovnen i 15-20 minutt på 200 g. C, Serveres med tomatsalat og løk. Det blir nok godt! Må bare vente til jeg har penger nok til ei lammesteik, da får jeg slakteren til å tine den, bene ut og male kjøttet! :-D 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/54527-%C3%B8nsker-oppskrift-p%C3%A5-tzasiki/#findComment-222652 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.