Veggisn Skrevet 25. mai 2002 Del Skrevet 25. mai 2002 Hei! Har en del spørsmål om det å være vegetarianer. Jeg er ei jente på 17. Har sluttet å spise kjøtt (spiser fisk) for ca 3 måneder siden. Lurer på om det er noe spesielt jeg må passe på for å ikke få for lite av noe kroppen trenger, altså om det er noe spesielt jeg må spise mer av etc... (Mamma er bekymra) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest motisaz Skrevet 26. mai 2002 Del Skrevet 26. mai 2002 spis masse frukt og grønnsaker. Kornprodukter, nøtter og frø, belg frukter, soyaprodukter. ( i helsekosten har de soya i mange varianter...selv er jeg veldig glad i tofu) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Uglemor Skrevet 26. mai 2002 Del Skrevet 26. mai 2002 Jeg vokste selv opp som halvveis vegetarianer - vi spiste endel fisk men ikke noen form for kjøtt. Siden vi spiste både fisk, melk og egg ble det enkelt å få et balansert kosthold, selv for oss barna. Vi spiste mye bønner, linser, nøtter og soya, som er proteinrikt. Vi spiste omtrent det samme som alle andre, bare uten kjøtt... Spiser du bra med grove kornprodukter og grønne grønnsaker, får du nok jern, og B12 fins i fisk, og melk og egg, hvis jeg husker rett. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide Skrevet 31. mai 2002 Del Skrevet 31. mai 2002 Hei på deg Veggisn, Du kan fint leve uten kjøtt og likevel få alt du trenger av næringstoffer. Det er gjerne næringsstoffer som protein og jern vi tenker på i forbindelse med kjøtt, men dette får du også gjennom annen mat. Jern får du f.eks gjennom fisk, eggeplomme, tørket frukt, belgfrukter (bønner, erter, linser), mørkegrønne bladgrønnsaker, og helkornsprodukter. Det er viktig at du får i deg 2-3 proteinkilder daglig, hvor 1 porsjon f.eks er en fiskebit på størrelsen med håndflaten din (ca 85 g), 1 egg, 2 ss peanutsmør, 1.2 dl kokte bønner/linser/erter, 1.2 dl cottage cheese etc. Nøtter er også gode proteinkilder. Et sunt kosthold inkluderer også daglig rikelig med grov brødmat og kornprodukter (6-11 porsjoner hvor 1 porsjon er 1 brødskive, ½ rundstykke, 1.2 dl kokt ris/pasta, 1 tortilla etc), 3-5 grønnsaker og 2-4 frukt, og 2-3 glass melk (eller bytt ut med 2.5 dl yogurt, 50 g ost eller 1.2 dl cottage cheese per glass melk). Det finnes også vegetar-produkter laget av soya og/eller gluten som er gode alternativer til kjøtt. Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.