Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Sitter her med "Matvaretabellen 1995" utgitt av Universitetsforlaget laget av Statens ernæringsråd og Statens Næringsmiddeltilsyn.

Er temmelig overrasket over at det er så mye kalsium og jern i lakris og Gelefrukter, seigmenn etc.??! Her står 73 mg kalsium og 6,3 mg jern i 100 gr lakris. I seigmenn er det 140 mg kalsium og 1,3 mg jern.

Grunnen til at jeg reagerer på dette er at jeg er på jakt etter matvarer som inneholder kalsium, da sønnen vår ikke drikker melk.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/56047-n%C3%A6ringsinnhold-i-s%C3%B8te-produkter/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest lene3

finnes bedre alternativ enn å gi sukkerholdig matvarer. Soymelk fra Provamel beryket med kalk, eller rismelk beryket med calcium også...hvis han tåler soy da. Det finnes mange grønnsaker som inneholder kalk, men vet ikke om barna di er veldig begestreit for grønnsaker.

syns det er mer lettvint å ta en tablett calcium vitamin daglig, det dekker behøv, tror jeg. Håper at du får bedre svaret fra ernæringsfysiologen.

lykke til

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...