Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei

Viser til de nyere forskn.resultatene fra Sverige om at akrylamid (kreftframkallende stoff) dannes ved steking av mat.

Det ble spesielt nevnt ved steking av poteter og brød.

Jeg lurer på om dette gjelder ved steking av all mat (kjøtt, fisk, grønnsaker, kaker m.m)?

Det ble sagt at det spesielt ble dannet i "hardt stekt brød", -hva menes med det?

Blir det dannet ytterligere ved risting av brød?

Takker for svar

Gjest PecMan
Skrevet

Dette gjaldt vel kun matvarer med høgt karboinnhold, og då er jo kjøtt og fisk ikkje eit problem. Korleis der er med rista brød og slikt anar eg ikkje...

Skrevet

Det gjelder vel primært matvarer med høyt innhold av stivelse, og avhenger av måten de blir stekt på også (det undersøkes vel nå alternative måter man kan lage potetgull og pommes frites m.m. på).

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...