ntnu Skrevet 30. mai 2002 Del Skrevet 30. mai 2002 Hei Viser til de nyere forskn.resultatene fra Sverige om at akrylamid (kreftframkallende stoff) dannes ved steking av mat. Det ble spesielt nevnt ved steking av poteter og brød. Jeg lurer på om dette gjelder ved steking av all mat (kjøtt, fisk, grønnsaker, kaker m.m)? Det ble sagt at det spesielt ble dannet i "hardt stekt brød", -hva menes med det? Blir det dannet ytterligere ved risting av brød? Takker for svar 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest PecMan Skrevet 30. mai 2002 Del Skrevet 30. mai 2002 Dette gjaldt vel kun matvarer med høgt karboinnhold, og då er jo kjøtt og fisk ikkje eit problem. Korleis der er med rista brød og slikt anar eg ikkje... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest PecMan Skrevet 30. mai 2002 Del Skrevet 30. mai 2002 Sjå dessuten her for ein litt annan synsvinkel: http://www.cbass.com/Carb-Cancer.htm 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 30. mai 2002 Del Skrevet 30. mai 2002 Det gjelder vel primært matvarer med høyt innhold av stivelse, og avhenger av måten de blir stekt på også (det undersøkes vel nå alternative måter man kan lage potetgull og pommes frites m.m. på). 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Slippen Skrevet 2. juni 2002 Del Skrevet 2. juni 2002 Hei ntnu! Sender deg to linker vedr. akrylamid, så kan du lese selv. Som WHO sier, trengs det mere forskning på dette feltet, men se på rådene fra den svenske siden! Livsmedelverket: http://192.71.90.8/ WHO: http://www.who.int/inf/en/pr-2002-32.html 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.