Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Gjest student

Hvilke typer godterier er mindre skadelige enn andre, eller mer? (sjokololade, chips, popkorn, "gummi" osv). Jeg tenker da på alt fra kunstige tilsetningsstoffer (og konsekvensene dette kan få), fargetilseninger, og for mye sukker osv.

Finnes det noen nettsider der jeg kan finne informasjon om dette?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/56726-godterier-hva-er-mest-skadelig/
Del på andre sider

Fortsetter under...

WHO har hatt en enorm metaundersøkelse (studier der de trekker sammen en mengde andre studier) for å finne sammenhengen mellom forskjellige typer matvarer, og hvordan dette påvirket kreftrisiko. Ikke overraskende virker grønnsaker hemmende på kreftutvikling i en rekke organer, og røyking er fortsatt skadelig. MEN, det fantes ingen holdepunkter for at tilsetningsstoffer ELLER rester av sprøytemidler i mat øker kreftrisikoen! Og dette er sammendraget av undersøkelser fra mange land, ikke bare Norge hvor man er svært streng. I forsøk med f.eks aspartam hvor man har funnet en sammenheng er dosene så enorme i forhold til hva et menneske ville være i stand til å få i seg via matvarer, at det ikke kan regnes. Søk på WHO sine sider, så kanskje du finner noe? Prøv de forskjellige universitetssidene også.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...