Gjest Gjør du? Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Har inntrykk av at det er bare meg som koker kylling og kjøttdeig, alle andre steiker slik mat. Jeg koker det fordi det er sunnest. Folk både ler og ser forundret på meg hvis de hører eller ser dette. Finnes det andre som også gjør det på denne måten? Hvis ikke hvorfor ikke? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Hvis jeg skal ha det sunt så steker jeg det i ovnen uten ekstra fett, eller bare pensler med litt olje. Kunne aldri falle meg inn å koke det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-243410 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blésha Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Jeg liker best kokt kylling, slipper fettet da. Kylling er magert, men også veldig godt! Et lite tips: La kyllingfileter trekke i varmt vann med salt i, og bruk revet ost oppå når den er ferdig, det både smaker ålreit og ser delikat ut. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-243472 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Arkana Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Jeg liker best kokt kylling, slipper fettet da. Kylling er magert, men også veldig godt! Et lite tips: La kyllingfileter trekke i varmt vann med salt i, og bruk revet ost oppå når den er ferdig, det både smaker ålreit og ser delikat ut. "det både smaker ålreit og ser delikat ut." Hehe, jeg vil ikke ha mat som bare smaker ålreit, jeg vil at mat skal smake godt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-243505 Del på andre sider Flere delingsvalg…
sime Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Er det noen forskjell på om du koker kjøttdeig eller om du steker den i en teflonpanne uten fett? Har forresten aldri hørt om noen som koker kjøttdeig. Men det er jo bare meg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-243510 Del på andre sider Flere delingsvalg…
amber sun Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Kokt kjøttdeig?? Høres ikke noe godt ut. Syns det er viktigere at maten smaker godt, enn at det smaker greit nok og bare er sunt. Kylling spiser jeg ikke, så den problemstillingen har jeg ikke. Men hvis jeg skulle spist kylling, hadde jeg valgt stekt, helt klart. Kokt kylling høres - vel, ikke så delikat ut. Da hadde jeg nok bare spist tilbehøret. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-243529 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Foreldrene til venninnen min koker koteletter de... Noen bedre? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-243664 Del på andre sider Flere delingsvalg…
molli Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Hvorfor skulle det være så mye sunnere å koke kjøttdeigen ? Du vanner den jo helt ut og tilbake sitter du med en blek, næringsfattig graut ? Og ikke søren om det høres delikat ut med KOKT kjøttdeig heller * gulp * ! Kylling eller høne, ok, men ikke kjøttdeig. Fjærkreet er for øvrig best grillet eller stekt i ovnen. Hvorfor skulle det være mindre sunt, mener du ? Det er jo ikke tilsatt noe fett eller lign. da. Alt som kokes avgir næringsstoffer til kokevannet, og det blir mindre vitaminer o.l. igjen i maten. Steker man kjøtt i teflonpanne med litt olivenolje, eller uten noe som helst, er det ikke noe mere "usunt" ved det ! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-243673 Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Tja, jeg koker det ikke _heller_ enn å steke - men kjøttdeig bruker jeg jo gjerne i sauser, slik at den bare brunes lett før den has i kasserolle med de andre ingrediensene og putrer videre. Kyllingfileter brunes som regel også - men hel kylling ovnssteker jeg. Har også et par gode kyllingoppskrifter i ildfast form. Så lenge man kun bruner lett og bruker teflonpanne (evt. litt matolje som fettstoff) er det ikke noe mer skadelig å steke enn å koke. Det som er skadelig med steking er jo forkulling og usunne fettstoffer. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-243717 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Kjøttdeigen bruner jeg i olivenolje, når jeg lager kjøttboller til supper så blir de selvfølgelig kokt. Kylling både steker, griller og koker jeg alt etter oppskrift! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-243807 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zarine Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Griller kylling, koker kjöttdeig (som regel). Det med kjöttdeigen er fordi det er mykje meire lettvint... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-243827 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest (ikke undertegnet) Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Hvorfor skulle det være så mye sunnere å koke kjøttdeigen ? Du vanner den jo helt ut og tilbake sitter du med en blek, næringsfattig graut ? Og ikke søren om det høres delikat ut med KOKT kjøttdeig heller * gulp * ! Kylling eller høne, ok, men ikke kjøttdeig. Fjærkreet er for øvrig best grillet eller stekt i ovnen. Hvorfor skulle det være mindre sunt, mener du ? Det er jo ikke tilsatt noe fett eller lign. da. Alt som kokes avgir næringsstoffer til kokevannet, og det blir mindre vitaminer o.l. igjen i maten. Steker man kjøtt i teflonpanne med litt olivenolje, eller uten noe som helst, er det ikke noe mere "usunt" ved det ! Stekt mat har mere kreftfremkallende stoffer i seg enn kokt mat. Akrylamid dannes ved steking og dette er et kreftfremkallende stoff. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-243910 Del på andre sider Flere delingsvalg…
molli Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Stekt mat har mere kreftfremkallende stoffer i seg enn kokt mat. Akrylamid dannes ved steking og dette er et kreftfremkallende stoff. Overdriver du ikke litt nå? Det skal svært høye temperaturer til for at det skal bli snakk om noe slikt - tenk på den undersøkelsen som ble gjort for litt siden. Det hadde ikke vært snakk om bare frityrstekt potetgull dersom det du sier skulle være tilfelle. Var det forresten Birdie som nevnte noe om dette i sitt svar her ? Mat som er stekt ved for høy temperatur slik at den blir forkullet (brent mat) skal visstnok være lite sunt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-243962 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Altman Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Villigheten til å prøve, og evnen til ikke å avvise noen ting er det som skiller virkelige gode kokker fra de middelmådige. Jeg fatter ikke at det går an å avvise kokt kjøttdeig sånn uten videre. Jeg har aldri kokt kjøttdeig, men jeg skal vedde på at jeg hadde klart å lage noe godt ut av det. Ikke sånn å forstå at jeg er en ekstremt god kokk, men likevel.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-243964 Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Stekt mat har mere kreftfremkallende stoffer i seg enn kokt mat. Akrylamid dannes ved steking og dette er et kreftfremkallende stoff. Akrylamid dannes ved tilberedning av stivelsesholdige råvarer - kjøtt faller ikke under denne kategorien. Allikevel skal man være forsiktig med å hardsteke kjøtt slik at det blir svart, forkulling ses også på som suspekt i forhold til kreft. Visste du forresten at karamell - et av de mest brukte fargestoffene i ferdigmatvarer - ikke er annet enn forkullet sukker..? Enda en grunn til å droppe Cola'en.. ;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-243996 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Altman Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Akrylamid dannes ved tilberedning av stivelsesholdige råvarer - kjøtt faller ikke under denne kategorien. Allikevel skal man være forsiktig med å hardsteke kjøtt slik at det blir svart, forkulling ses også på som suspekt i forhold til kreft. Visste du forresten at karamell - et av de mest brukte fargestoffene i ferdigmatvarer - ikke er annet enn forkullet sukker..? Enda en grunn til å droppe Cola'en.. ;o) "Visste du forresten at karamell - et av de mest brukte fargestoffene i ferdigmatvarer - ikke er annet enn forkullet sukker..? "' Denne påstanden er veldig drøy. Årsaken til at karamell blir brunt, er at under påvirkning av varme, vil karbohydrater reagere med proteiner (egentlig aminosyrer). Disse vil gjennomgå en reaksjon som vi kaller Maillard-reaksjonen, som på folkemunne kalles en bruningsreaksjon. Denne reaksjonsveien er ganske kompleks, og det kan dannes diverse uønskede stoffer. Dette gjelder spesielt dersom temperaturen blir veldig høy. Altså: det blir brunt fordi sukker og aminosyrer reagerer. Derfra til forkullet sukker snakker vi om lysår i forskjell. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-244014 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Geir Skrevet 7. juni 2002 Del Skrevet 7. juni 2002 "Visste du forresten at karamell - et av de mest brukte fargestoffene i ferdigmatvarer - ikke er annet enn forkullet sukker..? "' Denne påstanden er veldig drøy. Årsaken til at karamell blir brunt, er at under påvirkning av varme, vil karbohydrater reagere med proteiner (egentlig aminosyrer). Disse vil gjennomgå en reaksjon som vi kaller Maillard-reaksjonen, som på folkemunne kalles en bruningsreaksjon. Denne reaksjonsveien er ganske kompleks, og det kan dannes diverse uønskede stoffer. Dette gjelder spesielt dersom temperaturen blir veldig høy. Altså: det blir brunt fordi sukker og aminosyrer reagerer. Derfra til forkullet sukker snakker vi om lysår i forskjell. Så Cola`en kan fortsatt inntaes med god samvittighet ? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-244031 Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 7. juni 2002 Del Skrevet 7. juni 2002 "Visste du forresten at karamell - et av de mest brukte fargestoffene i ferdigmatvarer - ikke er annet enn forkullet sukker..? "' Denne påstanden er veldig drøy. Årsaken til at karamell blir brunt, er at under påvirkning av varme, vil karbohydrater reagere med proteiner (egentlig aminosyrer). Disse vil gjennomgå en reaksjon som vi kaller Maillard-reaksjonen, som på folkemunne kalles en bruningsreaksjon. Denne reaksjonsveien er ganske kompleks, og det kan dannes diverse uønskede stoffer. Dette gjelder spesielt dersom temperaturen blir veldig høy. Altså: det blir brunt fordi sukker og aminosyrer reagerer. Derfra til forkullet sukker snakker vi om lysår i forskjell. Okei - takker for korreks! Baker en del med proteinpulver og skjønner hva du snakker om når du forklarer dette med bruningsprosess. Men Cola er vel fremdeles ikke beregnet på innvortes bruk..? ;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-244034 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Altman Skrevet 7. juni 2002 Del Skrevet 7. juni 2002 Okei - takker for korreks! Baker en del med proteinpulver og skjønner hva du snakker om når du forklarer dette med bruningsprosess. Men Cola er vel fremdeles ikke beregnet på innvortes bruk..? ;o) Cola? Jeg har en kollega som drakk halvannen liter cola per dag. Han kuttet det ut og tok av seg tre kilo på en uke ! Selv har jeg kuttet ut all brus unntatt Pepsi Max. Imidlertid mistenker jeg at det er noe snusk med denne brusen, for det virker som den er avhengighetsskapende. Vet du noe om dette? Utørst blir man ihvertfall ikke. Ellers så går det nå mest i pulver da 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-244102 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Altman Skrevet 7. juni 2002 Del Skrevet 7. juni 2002 Så Cola`en kan fortsatt inntaes med god samvittighet ? Det er pokker meg mye rart som kan inntas med god samvittighet En normalt trenende person kan helt uproblematisk innta en havlliter Cola om dagen uten å tra noe skade av det. Nå skal det imidlertid påpekes at det _ikke_ er ernæring som er mitt fagområde, men næringsmiddelteknologi, så her beveger jeg meg i grenseland for hva jeg behersker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57703-%C3%A5-koke-kylling-eller-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-244111 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.