Gjest spiserør Skrevet 11. juni 2002 Del Skrevet 11. juni 2002 ønsker opplysninger om kosthold og spiserørsbetennelse. hvilke matvarer gir mere plager og hvilke gir mindre plager? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/58655-spiser%C3%B8rsbetennelse/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nemesis Skrevet 12. juni 2002 Del Skrevet 12. juni 2002 Matvarer som gir deg sure oppstøt kan føre til spiserørsbetennelse (kaffe, sterk mat, alkohol, osv). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/58655-spiser%C3%B8rsbetennelse/#findComment-250170 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide Skrevet 14. juni 2002 Del Skrevet 14. juni 2002 Hei på deg spiserør, Spiserørsbetennelse (esophagitis) skjer vanligvis p.g.av refluks av magesyre og tarminnhold opp i spiserøret. Vanlige symptomer er halsbrann, vanskeligheter med å svelge, samt gulping. Spiserørsbetennelse kan også skyldes bakterier eller virus, inntak av etsende midler, strålebehandling, samt langvarig bruk av medisiner som aspirin eller NSAID. Ved akutt inflamasjon er det gjerne anbefalt en flytende/myk diett for å la spiserørsveggen få hvile. Eller kan mat med høy pH-verdi, som f.eks citrus frukter og juice, tomater, og brus, kan forårsake smerter. Sterke krydder som chilipepper og svart pepper kan også irritere slimhinnene og forverre plagene. Det er også viktig å senke refluksen av magesyre og tarminnhold opp i spiserøret. Dette gjøres ved å være forsiktig med f.eks veldig fettrik mat, alkohol, peppermynte, sjokolade, og kaffe. Pass også på at du spiser kveldsmåltidet minst 3 timer før du legger deg, samt unngår å legge deg like etter et måltid i løpet av dagen (spesielt dersom det er et stort eller fettrikt måltid). Det kan også være lurt å ligge med overkroppen litt høyere enn du vanligvis gjør. Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/58655-spiser%C3%B8rsbetennelse/#findComment-253592 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.