Gå til innhold

Et spørsmål om oppvarmet mat


Mamta

Anbefalte innlegg

Jeg skal holde selskap og lurer i den forbindelse på å lage noe av maten istand dagen før for så å varme opp før servering. Bl.a. gjelder det en rett av lammekoteletter forkokt i melk, deretter marinert i bl.a. youghurt før frityrsteking. Kan man avkjøle disse rett etter steking for så å varme opp neste dag? Eller bør de da severes kalde isteden, kanskje?

Håper noen kan svare meg raskt!

Hilsen fra matglad

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide

Hei på deg Mamta,

Du kan godt lage noe på forhånd og avkjøle det. Pass bare på at du avkjøler det så raskt som mulig. Dette vil si utildekket i kjøleskapet (unngå at det ligger oppå hverandre. Dekk over det når det er kaldt. Når du varmer det opp bør den innvendige temperaturen i kjøttet nå 74 grader.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...