kingalbert Skrevet 27. juni 2002 Del Skrevet 27. juni 2002 Hei Jeg går på proteinkur og kiloene renner av meg Spisser så lite karbohydrater som mylig Jeg drikker rikelig 5 l om dagen, kan likevel mye av vektreduksjonen komme av vesketap? Er det karbohydrater i skinnet på kyllingen? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lene3~dulcina Skrevet 28. juni 2002 Del Skrevet 28. juni 2002 hei! 5 liter vann er ganske mye, var forsiktig fordi lav-karbohydrat kosthold er veldig vanndrivende. Derfor skal du få i deg nok væske men også med mineraler, elektrolyttene (natrium, kalium, magnesium, kalsium) ellers kan du bli svimmel og slapp. Spis alltid en multivitamin tablett og prøve å salte maten tilstrekelig. Kalium er veldig viktig, det er lurt med Seltin, slags mineral salt som inneholder halv delen natrium og halv kalium. For lite vann er ikke bra, men altfor mye vann også kan skape problemer, det kan også forstyrre væskebalanse hvis du ikke plassere mineralene som du mister gjennom svette, urin, etc. Du spør om vektreduksjon er mye væsketap, det er slik bare i den første uken, fordi når du kutte ned på karbohydrat, glykogen lagrene minske og det binder vann... derfor mister man mye væske veldig fort. Men etter at man er i ketosis (forbrenner fett) og glykogen er tom da vekta som man taper er fett og litt protein. En del folk bli smalere uten å gå veldig mye ned i vekt, det er fordi de får i seg mer muskler, og muskel veier mer enn fett. Men de ser smalere ut. Selvsagt du må spise tilstrekelling for å ikke skru ned forbrenningen og forbruke protein i kroppen (muskler) for å omdanes glukose, energi til kroppen. Hvis det skjer stadig, man bli tynn, men mister hele muskelmasse og skru ned forbrenning. Slik er med alle dietter, ikke bare med lav-karb. For lite kalorier er ikke bra. Om det inneholder karbohydrater i skinnet på kyllingen, det avhenging av hvilken kylling du prater om! Hvis det er hjemmelaget, som du steker fra det var rå og bare penslet med lit olje og salt, da er det helt karbfritt. Men hvis du snakker om grillet kylling fra matbutikken, den inneholder karbohydrater, fordi de smører med fett, mye grillkrydder den slags som til og med inneholder hvete og mye sukker, derfor den er ikke helt trygg. Husk at de ferdigpakket kylling marinader inneholder sukker og deretter kan ødelegger hele meningen med å spise lav-karbohydrat... fordi man skal unngå rask insulin frigjøring og slik skjer hvis du spiser grillet marinade kylling, eller røykt laks... sånn er ikke helt anbefalt. Les alltid innholdsfortegnelse for å være sikker. lykke til! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kingalbert Skrevet 29. juni 2002 Forfatter Del Skrevet 29. juni 2002 hei! 5 liter vann er ganske mye, var forsiktig fordi lav-karbohydrat kosthold er veldig vanndrivende. Derfor skal du få i deg nok væske men også med mineraler, elektrolyttene (natrium, kalium, magnesium, kalsium) ellers kan du bli svimmel og slapp. Spis alltid en multivitamin tablett og prøve å salte maten tilstrekelig. Kalium er veldig viktig, det er lurt med Seltin, slags mineral salt som inneholder halv delen natrium og halv kalium. For lite vann er ikke bra, men altfor mye vann også kan skape problemer, det kan også forstyrre væskebalanse hvis du ikke plassere mineralene som du mister gjennom svette, urin, etc. Du spør om vektreduksjon er mye væsketap, det er slik bare i den første uken, fordi når du kutte ned på karbohydrat, glykogen lagrene minske og det binder vann... derfor mister man mye væske veldig fort. Men etter at man er i ketosis (forbrenner fett) og glykogen er tom da vekta som man taper er fett og litt protein. En del folk bli smalere uten å gå veldig mye ned i vekt, det er fordi de får i seg mer muskler, og muskel veier mer enn fett. Men de ser smalere ut. Selvsagt du må spise tilstrekelling for å ikke skru ned forbrenningen og forbruke protein i kroppen (muskler) for å omdanes glukose, energi til kroppen. Hvis det skjer stadig, man bli tynn, men mister hele muskelmasse og skru ned forbrenning. Slik er med alle dietter, ikke bare med lav-karb. For lite kalorier er ikke bra. Om det inneholder karbohydrater i skinnet på kyllingen, det avhenging av hvilken kylling du prater om! Hvis det er hjemmelaget, som du steker fra det var rå og bare penslet med lit olje og salt, da er det helt karbfritt. Men hvis du snakker om grillet kylling fra matbutikken, den inneholder karbohydrater, fordi de smører med fett, mye grillkrydder den slags som til og med inneholder hvete og mye sukker, derfor den er ikke helt trygg. Husk at de ferdigpakket kylling marinader inneholder sukker og deretter kan ødelegger hele meningen med å spise lav-karbohydrat... fordi man skal unngå rask insulin frigjøring og slik skjer hvis du spiser grillet marinade kylling, eller røykt laks... sånn er ikke helt anbefalt. Les alltid innholdsfortegnelse for å være sikker. lykke til! takk for veldig bra svar. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lene3~dulcina Skrevet 29. juni 2002 Del Skrevet 29. juni 2002 takk for veldig bra svar. vær så god! hilsen, 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest byhuldra Skrevet 5. juli 2002 Del Skrevet 5. juli 2002 hei! 5 liter vann er ganske mye, var forsiktig fordi lav-karbohydrat kosthold er veldig vanndrivende. Derfor skal du få i deg nok væske men også med mineraler, elektrolyttene (natrium, kalium, magnesium, kalsium) ellers kan du bli svimmel og slapp. Spis alltid en multivitamin tablett og prøve å salte maten tilstrekelig. Kalium er veldig viktig, det er lurt med Seltin, slags mineral salt som inneholder halv delen natrium og halv kalium. For lite vann er ikke bra, men altfor mye vann også kan skape problemer, det kan også forstyrre væskebalanse hvis du ikke plassere mineralene som du mister gjennom svette, urin, etc. Du spør om vektreduksjon er mye væsketap, det er slik bare i den første uken, fordi når du kutte ned på karbohydrat, glykogen lagrene minske og det binder vann... derfor mister man mye væske veldig fort. Men etter at man er i ketosis (forbrenner fett) og glykogen er tom da vekta som man taper er fett og litt protein. En del folk bli smalere uten å gå veldig mye ned i vekt, det er fordi de får i seg mer muskler, og muskel veier mer enn fett. Men de ser smalere ut. Selvsagt du må spise tilstrekelling for å ikke skru ned forbrenningen og forbruke protein i kroppen (muskler) for å omdanes glukose, energi til kroppen. Hvis det skjer stadig, man bli tynn, men mister hele muskelmasse og skru ned forbrenning. Slik er med alle dietter, ikke bare med lav-karb. For lite kalorier er ikke bra. Om det inneholder karbohydrater i skinnet på kyllingen, det avhenging av hvilken kylling du prater om! Hvis det er hjemmelaget, som du steker fra det var rå og bare penslet med lit olje og salt, da er det helt karbfritt. Men hvis du snakker om grillet kylling fra matbutikken, den inneholder karbohydrater, fordi de smører med fett, mye grillkrydder den slags som til og med inneholder hvete og mye sukker, derfor den er ikke helt trygg. Husk at de ferdigpakket kylling marinader inneholder sukker og deretter kan ødelegger hele meningen med å spise lav-karbohydrat... fordi man skal unngå rask insulin frigjøring og slik skjer hvis du spiser grillet marinade kylling, eller røykt laks... sånn er ikke helt anbefalt. Les alltid innholdsfortegnelse for å være sikker. lykke til! Jeg prøver gradvis å kutte ned på karbo, og øke protein. Ikke for å gå på "diett", men for å se om det kan ha en god virkning for meg i det lange løp. (Jeg er overvektig, med masse muskler i underkroppen, og mye flesk rundt magen..) Har du noen vettuge tips til HVA jeg kan spise? Jeg er et utpreget vanedyr, så det tar litt tid å venne seg til ne matsorter... (;o) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.