Gjest litt usikker andregangs mor Skrevet 30. juni 2002 Del Skrevet 30. juni 2002 Hei, Hadde et innlegg på jordmorforum og er nå blitt sjekket om noe er galt. Er i utgangspunktet noemalvektig (+/- 2 kilo). Noen som har et forslag til meg hva jeg kan gjøre? Opprinnelig innlegg: Hei, Er nå gravid med nr. 2 og i uke 26. SF-målet er på 30 så det er jo ikke så galt. Problemet er at jeg går ned i vekt uke for uke. I starten slet jeg mye med kvalme og var innlagt på sykehus for behandling. De kiloene jeg mistet dengang kom fort igjen. La så på meg et par kilo. Men; de siste to månedene har jeg gått ned vel 6 kilo. Og nå er jeg 7 kilo lettere enn da jeg ble gravid. Spiser normal sunn mat. Mest av fisk og grønt/frukt. 6 måltider om dagen og trener regelmessig. Har ingen andre plager enn bekkenløsning, ikke kvalm eller i dårlig form. Eneste er et lavt blodtrykk (85/50) noe som er normalt for meg. Er vektnedgangen farlig, eller skal jeg fortsette som nå og regne med at det bedrer seg etterhvert? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide Skrevet 5. juli 2002 Del Skrevet 5. juli 2002 Hei på deg andregangs mor, Gjennom et svangerskap bør man legge på seg, og det anbefales gjerne ikke mindre enn 6 kg. Jeg synes det er bekymringsverdig at du går nedover i vekt. Vektnedgang i den senere del av svangerskapet vil vi helst ikke se. Dette kan øke faren for å føde prematurt eller føde et lite barn. Et sunt kosthold for gravide inkluderer daglig rikelig med grov brødmat og kornprodukter (7-11 porsjoner hvor 1 porsjon er 1 brødskive, ½ rundstykke, 1.2 dl kokt ris/pasta, 1 tortilla etc), 3-5 grønnsaker og 3-4 frukt, 3-4 glass melk (eller bytt ut med 2.5 dl yogurt, 50 g ost eller 1.2 dl cottage cheese per glass melk), og 3 porsjoner proteinmat (hvor 1 porsjon er 6 ss peanutsmør, 3.5 dl kokte bønner/linser, 3 egg, eller 85 g kjøtt/fjærkre/fisk). Dersom du ikke klarer å gå opp i vekt ved å bare øke mengden av maten du spiser, bør du spise mer fet mat. Fett er det næringsstoffet man får mest kalorier av. Gode fettvalg inkluderer f. eks. olivenolje, rapsolje, peanutolje, peanøtter og andre nøtter, solsikkeolje, maisolje, og fet fisk. Den flerumettede fettsyren omega-3 som du får mye av i fet fisk, rapsolje, soyaolje, og knuste linfrø eller linfrøolje er viktig i hjerne- og nerveutviklingen hos barnet ditt. Jeg vil derimot anbefale å være forsiktig med et høyere inntak av mettet fett (som det finnes mye av i fet melk og melkeprodukter og fete kjøtt-typer). Dette fettet er en risikofaktor i utviklingen av mange livsstilssykdommer. Jeg håper ellers at du blir undersøkt og fulgt nøye opp av lege og jordmor. Lykke til videre med svangerskapet! Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.