Gå til innhold

forslag til mat?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Kjøp frossen butterdeig som du tiner og kjevler ut til flak. Hvert flak deler du i fire.

Lag fyll av det du liker, jeg pleier å steke svinefilet, bacon, paprika, løk og sjampinjong. Så blander jeg dette med ett eller to egg, bør ikke være for flytende. Krydre med pepper, salt, hvitløk e.l., jeg bruker revet muskatnøtt også - deilig!

Legg en klatt med fyll i hver firkant av deigen, og ta litt revet ost på før du lukker den sammen som en pirog. Stek ca 10 min på 200 grader.

Du bør beregne 5-6 piroger pr pers, de er veldig små og lette. Server med en grønn salat ved siden av, gjerne med rømme også.

Selv synes jeg dette er snadder, og det er ikke så vanskelig å lage heller. Alle jeg har servert dette til elsket det :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/62173-forslag-til-mat/#findComment-271553
Del på andre sider

Keisersuppe:

Dette trenger du:

ca 300gr oksekjøtt

1-2 løk

2-3 gulrøtter

buljong

tomatpurè

rødvin

salt/pepper

ris

Slik gjør du:

Skjær oksekjøttet opp i biter og brun det i stekepanne.

Kok kjøttet i vann med buljong i ca 3/4 time

Ha oppi løk og gulrot i biter og kok til gulrøttene er møre.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Tilsett tomatpurè i suppen til den får en fin farge.

Smak til med salt/pepper og rødvin.

Server suppen med ei god skjei kokt ris oppi og eventuelt brød til.

Og så kan dere drikke resten av vinen til.

Håper det vil smake!

Jeg huske ikke hvor mye vann jeg brukte, men du ser når det er passe suppete. Når det gjelder vinen bruker jeg ca en til to desiliter tror jeg, men prøv deg fram.

Ha en hyggelig aften!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/62173-forslag-til-mat/#findComment-271594
Del på andre sider

Gjest ikke undertegnet

Keisersuppe:

Dette trenger du:

ca 300gr oksekjøtt

1-2 løk

2-3 gulrøtter

buljong

tomatpurè

rødvin

salt/pepper

ris

Slik gjør du:

Skjær oksekjøttet opp i biter og brun det i stekepanne.

Kok kjøttet i vann med buljong i ca 3/4 time

Ha oppi løk og gulrot i biter og kok til gulrøttene er møre.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Tilsett tomatpurè i suppen til den får en fin farge.

Smak til med salt/pepper og rødvin.

Server suppen med ei god skjei kokt ris oppi og eventuelt brød til.

Og så kan dere drikke resten av vinen til.

Håper det vil smake!

Jeg huske ikke hvor mye vann jeg brukte, men du ser når det er passe suppete. Når det gjelder vinen bruker jeg ca en til to desiliter tror jeg, men prøv deg fram.

Ha en hyggelig aften!

Takker så mye,høres godt ut.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/62173-forslag-til-mat/#findComment-271707
Del på andre sider

Gjest ikke undertegnet

Kjøp frossen butterdeig som du tiner og kjevler ut til flak. Hvert flak deler du i fire.

Lag fyll av det du liker, jeg pleier å steke svinefilet, bacon, paprika, løk og sjampinjong. Så blander jeg dette med ett eller to egg, bør ikke være for flytende. Krydre med pepper, salt, hvitløk e.l., jeg bruker revet muskatnøtt også - deilig!

Legg en klatt med fyll i hver firkant av deigen, og ta litt revet ost på før du lukker den sammen som en pirog. Stek ca 10 min på 200 grader.

Du bør beregne 5-6 piroger pr pers, de er veldig små og lette. Server med en grønn salat ved siden av, gjerne med rømme også.

Selv synes jeg dette er snadder, og det er ikke så vanskelig å lage heller. Alle jeg har servert dette til elsket det :-)

Takker også for et glimrende forslag.vet ikke helt hva jeg skal velge.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/62173-forslag-til-mat/#findComment-271708
Del på andre sider

Annonse

Gjest ikke undertegnet

Fyll en langpanne med taco-chips. Over dette heller du kjøttdeig, mais og tacosaus. Revet ost over det hele.

Inn i ovnen til osten er begynt å bli sprø.

Serveres med ekstra tacosaus, rømme/youghurt og guacamole m.m

God appetitt!

Tusen takk for tipset.Skikkelig snadder.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/62173-forslag-til-mat/#findComment-271709
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...