Gjest lille_trille Skrevet 12. juli 2002 Del Skrevet 12. juli 2002 hvilken type knekke brød er lurest å spise med tanke på GI!bruker å spsie fiber knekkebrødet, huskerikkeknavnet, men det knekker ikke så mye:) har fått tak i 100% rug-knekkebrød, er det bra? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
punkyB Skrevet 12. juli 2002 Del Skrevet 12. juli 2002 Rug er bra - men cluet er bare å se bak på pakken - er det lavt karbohydratinnhold så er også GI lav. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lille_trille Skrevet 12. juli 2002 Del Skrevet 12. juli 2002 Rug er bra - men cluet er bare å se bak på pakken - er det lavt karbohydratinnhold så er også GI lav. er det sånn det regnes ut? trodde det kom ann på hvilken type karbohydrat det var, altså glukose, fruktose, galaktose, laktose osv... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
punkyB Skrevet 13. juli 2002 Del Skrevet 13. juli 2002 er det sånn det regnes ut? trodde det kom ann på hvilken type karbohydrat det var, altså glukose, fruktose, galaktose, laktose osv... tja - så god peiling har jeg ikke , men jeg trodde altspkarbohydratinnhold var en god indikasjon 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest byhuldra Skrevet 13. juli 2002 Del Skrevet 13. juli 2002 Har ikke så mye peil på dette, men ifølge en liste i lindbergs bok har fiberrikt rugknekkebrød en GI på 65 som faller under kategorien høyt. Rug alene har GI 34. Har du proteinrikt pålegg på knekkebrødet er det likevel ikke så "ille". Tror jeg.. (;o) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
PrinZ Skrevet 21. juli 2002 Del Skrevet 21. juli 2002 tja - så god peiling har jeg ikke , men jeg trodde altspkarbohydratinnhold var en god indikasjon punkyB du tar grundig feil! Jeg har drevet med bygging av muskler det siste året og har satt meg inn i mye om kosthold. Det som bestemmer GI er ikke mengden karbohydrater. Det er tilbredning, stivelse, og fiberinnhold, samt karbohydratets opphav. Ultra raske: Druesukker Maltodextrin (Finns i saus og suppe pakker, samt mye annen ferdigmat.) Raske: Sukkrose Glykose (Dette er det som vi som ofest kaller sukker) Treige: Fruktose (Fra frukt, men ikke all frukt har lav GI. Her kommer det med fiber og stivelse inn.) Eksempel på forskjell: Hurtigris har en veldig høy GI over hundre, mens naturris (langkornet for eksempel) har lav. Dette er fordi at det er forskjell på karbohydratenes molekyskjeder etter hvilken behandling maten har hatt o.l. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.