Gå til innhold

Pasta


Gjest stavangerjente

Anbefalte innlegg

Gjest stavangerjente

Hei folkens.

Lurer litt på dette med kaloriinnhold i pasta, har hørt at dette ikke er så sunt når man slanker seg, men..nok om det!

I kaloritabellen min står det følgende:

-Pasta naturell (makaroni, spaghetti ol) kokt 152 kcal

- Pasta naturell (makaroni, spaghetti ol) tørr 352 kcal.

Dette finner jeg lite logisk. Man skulle tro det gikk mer pasta på kiloet når den er kokt, slik at det blir flere kalorier. Eller er det slik at noen av kaloriene rett og slett "forsvinner" når man koker pastaen, slik at kokt inneholder færre enn tørr??

En vanlig porsjon pasta til middag, hvor mange kalorier er egentlig det??

Ble forvirrende dette, men håper noen kan svare!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Pastaen veier mye mer når den er kokt, men det kommer jo ikke mer næring til, kun vann.

100 gram tørr pasta er altså mer pasta enn 100g kokt pasta. :)

Når det gjelder pasta og slanking går det helt greit det, men du kan kanskje velge fullkornspasta som har lav GI. Og så er det mengden som teller, naturligvis...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...