Chloe Skrevet 5. september 2002 Skrevet 5. september 2002 Hei. Baker du brød? Og har du en oppskrift som du gjerne deler med meg? Jeg har lyst å bake noe annet enn det samme gamle. Jeg kunne søkt på nett, men poenget med å spørre her er å få en oppskrift av en pålitelig (?*s*) doler som _vet_ at nettopp denne oppskriften er bra. Svar fra erfarne brødbakere mottas med takk! ) 0 Siter
astridny Skrevet 5. september 2002 Skrevet 5. september 2002 Denne oppskriften fant jeg på Dol. Til 6 middels store brødformer 2 kg hvetemel (fin) 1/2 kg grov sammalt hvete 1/2 kg grov sammalt rug 1 pose tørrgjær 1 bs sukker i ts salt litt under 2 dl olje vann - ca 2 liter varmet til ca 38-40 grader Rør sammen alt det tørre. Ha i vann og olje. Ikke ha alt vannet i med en gang. Deigen skal akkurat være så løs at det går ant å røre rundt (dette er det tyngste arbeidet). Heves et par timer og "øses" over i former. Må IKKE heve for lenge etter at de er kommet i formene - ca ½ time kanskje... Stekes ved 190 grader (vi har varmluft) i vel en time. Tas ut av formene med en gang de er ferdigstekte. Ikke verdens groveste brød kanskje, men veldig gode!!! 0 Siter
Tonette Skrevet 5. september 2002 Skrevet 5. september 2002 Så godt ut det Wenche bakte her en dagen på god morgen Norge på tv2. Gulrotbrød med yoghurt. Gå på www.tv2.no klikk deg videre til mat-sidene til god morgen Norge og søk på brød. Der er det masse spennende oppskrifter. Lykke til :-) 0 Siter
Chloe Skrevet 6. september 2002 Forfatter Skrevet 6. september 2002 Denne oppskriften fant jeg på Dol. Til 6 middels store brødformer 2 kg hvetemel (fin) 1/2 kg grov sammalt hvete 1/2 kg grov sammalt rug 1 pose tørrgjær 1 bs sukker i ts salt litt under 2 dl olje vann - ca 2 liter varmet til ca 38-40 grader Rør sammen alt det tørre. Ha i vann og olje. Ikke ha alt vannet i med en gang. Deigen skal akkurat være så løs at det går ant å røre rundt (dette er det tyngste arbeidet). Heves et par timer og "øses" over i former. Må IKKE heve for lenge etter at de er kommet i formene - ca ½ time kanskje... Stekes ved 190 grader (vi har varmluft) i vel en time. Tas ut av formene med en gang de er ferdigstekte. Ikke verdens groveste brød kanskje, men veldig gode!!! Takk for svar. ) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.