Gjest østfold Skrevet 6. september 2002 Del Skrevet 6. september 2002 Noen som har en oppskrift på en god og frisk ostekake? På forhånd takk! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/71163-ostekake/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Svanhild Skrevet 6. september 2002 Del Skrevet 6. september 2002 Vibekes ostekake 1 pk. Bixit (havrekjeks) 100 g. smør 2 ts. sukker 1/2 ts. kanel 1 kartong kremfløte (3 dl.) 1 kartong lettrømme 1 pk. Philadelphia-ost (vanlig) 100 g. melis 1 1/2 ts. vaniljesukker 1 pk. sitrongele (2,5 dl. vann) ----------------------------- 1 pk. Kirsebærgele (3 dl. vann) Knus kjeks og bland i smeltet smør, sukker og kanel. Trykk ut blandingen i en rund kakeform (24 cm). Visp kremfløten ganske stiv, bland i rømme, osten, melis, vaniljesukker og sitrongeleen som er avkjølt men ikke stivnet. Settes kaldt mens kirsebærgeleen avkjøles. Øs denne forsiktig på toppen av kaken - forsiktig så det ikke blir hull i den andre blandingen. Avkjøles - og nytes deretter!!!!! Nam,nam!!!!!!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/71163-ostekake/#findComment-344752 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 6. september 2002 Del Skrevet 6. september 2002 Denne er veldig god, skal faktisk lage den i dag. Knus ca 250 g søte kjeks ( jeg liker bunnen på ostekaker så jeg knuser alltid to hele pakker), jeg bruker enten bixit eller Maryland Cookies for litt annerledes smak. Smelt 90 g smør og bland det sammen med den knuste kjeksen (du må selvsagt bruke mer smør hvis du bruker mer kjeks). Klem denne massen ut i bunnen av en kakeform (24 cm). Bland 250 g bær (jeg bruker bringebær og rips, nydelig!) med 2-3 ss sukker, mos den gladd i foodprocessor eller med stavmikser. Sil bærpureen for å få bort bringebærfrø. Visp 500 g kremost myk, tilsett 1 dl sitronsaft og 125 g sukker og miks det glatt. Visp 3 dl kremfløte og vend det forsiktig inn i kremosten. Legg 12 plater gelatin i bløtt i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut alt vannet og smelt det i vannbad sammen med saften av 1 appelsin. Avkjøl. Bland halvparten av gelatinen inn i kremosten og den andre halvparten inn i bærpureen. Legg klatter av kremost på ostekakebunnen og fyll åpne felter med bærpuré. Rør de to blandingene lett sammen med en kniv. Sett i kjøleskap i 4 timer til den er stivnet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/71163-ostekake/#findComment-344761 Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 6. september 2002 Del Skrevet 6. september 2002 Vibekes ostekake 1 pk. Bixit (havrekjeks) 100 g. smør 2 ts. sukker 1/2 ts. kanel 1 kartong kremfløte (3 dl.) 1 kartong lettrømme 1 pk. Philadelphia-ost (vanlig) 100 g. melis 1 1/2 ts. vaniljesukker 1 pk. sitrongele (2,5 dl. vann) ----------------------------- 1 pk. Kirsebærgele (3 dl. vann) Knus kjeks og bland i smeltet smør, sukker og kanel. Trykk ut blandingen i en rund kakeform (24 cm). Visp kremfløten ganske stiv, bland i rømme, osten, melis, vaniljesukker og sitrongeleen som er avkjølt men ikke stivnet. Settes kaldt mens kirsebærgeleen avkjøles. Øs denne forsiktig på toppen av kaken - forsiktig så det ikke blir hull i den andre blandingen. Avkjøles - og nytes deretter!!!!! Nam,nam!!!!!!! Den der er god! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/71163-ostekake/#findComment-344772 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Svanhild Skrevet 6. september 2002 Del Skrevet 6. september 2002 Den der er god! Jepp! Uten tvil!!!! :OD 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/71163-ostekake/#findComment-344803 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Taj Mahal Skrevet 6. september 2002 Del Skrevet 6. september 2002 225 gr Digestive kjeks - smuldres og blandes med 100 gr smeltet smør ( Tine smør meierismør) Massen trykkes ut i en paiform eller kakeform og settes kaldt 225 gr kremost (Philadelfia/ meierienes gurmet naturell) et glass rømme 20% seterrømme 110 gr melis 2 ts vaniljesukker En kartong fløte (1/4l) la det være litt igjen..ikke ha oppi alt. Alt blandes godt 1 pk Sitron gele ( bruk bare 1/2 del vann) alså 2,5 dl vann avkjøles og blandes i ostemassen Hell alt oppå kjeksbunnen og sett alt kaldt til det stivner Lag gele først, slik at den blir avkjølt før den blandes inn. Appelsin gele på toppen...fint å legge små mandarin båter i geleen for pynting ;o) Kjempegod 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/71163-ostekake/#findComment-344811 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.