Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Ulv I Faarikaal

Jeg får ikke dette til, så jeg koker kjøttet først og kålen i krafta etterpå, det blir VELDIG bra, men fins det en annen sikker metode ? Jeg vet dere er så lure. Jeg bruker også MSG i fårikål i tillegg til salt og pepper, mmmm... sikkert helligbrøde, men alle syns det er godt.

Fortsetter under...

Koker kjøttet først??? Jeg skjærer kålen i båter og legger kålog kjøtt lagvis i en stor gryte og strør salt og hele pepperkorn mellom lagene. Så heller du på kokende vann slik at det dekker omtrent halvparten av innholdet. Legg på lokk og la det småkoke ca 2 timer. Jeg får alltid mørt kjøtt og passe kokt kål.

Ulv I Faarikaal

Koker kjøttet først??? Jeg skjærer kålen i båter og legger kålog kjøtt lagvis i en stor gryte og strør salt og hele pepperkorn mellom lagene. Så heller du på kokende vann slik at det dekker omtrent halvparten av innholdet. Legg på lokk og la det småkoke ca 2 timer. Jeg får alltid mørt kjøtt og passe kokt kål.

Jeg trodde kålen skulle være øverst fordi den skal trekke til seg fettet og at fettet gir den gode smaken på kålen ?

Visste at det var blasfemisk og avskyelig å gjøre som jeg gjør :-)

Ulv I Faarikaal

Koker kjøttet først??? Jeg skjærer kålen i båter og legger kålog kjøtt lagvis i en stor gryte og strør salt og hele pepperkorn mellom lagene. Så heller du på kokende vann slik at det dekker omtrent halvparten av innholdet. Legg på lokk og la det småkoke ca 2 timer. Jeg får alltid mørt kjøtt og passe kokt kål.

Bruker du sau eller lam ? Jeg bruker sau, det er strammere i smaken, krever kanskje lenger koketid ? Hvor mye lenger ?

Annonse

Bruker du sau eller lam ? Jeg bruker sau, det er strammere i smaken, krever kanskje lenger koketid ? Hvor mye lenger ?

Sau blir fort seigt og fælt, ja... Noen ganger blir det bare ikke ferdig, uansett hvor lenge man koker. Bruk lam!

Bruker du sau eller lam ? Jeg bruker sau, det er strammere i smaken, krever kanskje lenger koketid ? Hvor mye lenger ?

Jeg bruker lam, og 2 timer koketid er perfekt. Jeg vet ikke hva du gjør feil, jeg trodde ikke det var mulig å gjøre feil med fårikål.

Ulv I Faarikaal

Jeg bruker lam, og 2 timer koketid er perfekt. Jeg vet ikke hva du gjør feil, jeg trodde ikke det var mulig å gjøre feil med fårikål.

Mora mi sa også at sauen er for seig, så den må koke så lenge at kålen blir graut. Så bruker jeg lam blir det bra, skal jeg bruke sau, må den forkokes, fordi man ikke kan vite hvor lenge den skal koke, og så legge kålen oppi som jeg gjør. Hun sa også at noe er så seigt at det aldri blir mørt, nabre løser seg opp i strimler. Jeg hater blaut , grå kål.

Ulv I Faarikaal

kjøtt fra ho er seigere en kjøtt fra han.

Åja ? Det var nytt, men fins det så mye gamle saubukker å slakte ?

Saubukk: søstra mi sin saubukk Morten ble tatt av lynet. En skummel jævel. Han hata bikkjer. Tror ikke han ble fårikål. Han hadde de største ballene jeg har sett : 15 cm !

Du må koke kjøttet lenge nok, bruker du får i stedet for lam så må du regne med 3-4 timer. Bruk vinterkål og ikke sommerkål. Vet ikke om noen annensikker metode enn den du bruker. Med lam skulle det gågreit å hive alt oppi gryta samtidig.

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...