Wulfi Skrevet 28. oktober 2002 Skrevet 28. oktober 2002 Nå har jeg tenkt å prøve meg på Flisa`s Julepolakker, men så står det at det skal være 5 ts Natron. Er natron det samme som hornsalt ,eller MÅ jeg virkelig ut i dette været og kjøpe det ? 0 Siter
Gjest Jopppe Skrevet 28. oktober 2002 Skrevet 28. oktober 2002 Neida, det trenger du ikke. Ikke hør på hu inkompetente anti-bake-anti-husmor-hva-er-hvetemel? av ei mor du har. Du kan bruke bakepulver isteden. 0 Siter
nick Skrevet 28. oktober 2002 Skrevet 28. oktober 2002 Ja. Ja, det er det samme, eller ja, hun må ut i drittværet? Hva i hel... er en julepolakk? Er ikke dette en smule rasistisk? Den som venter på Sør får se. 0 Siter
Gjest Jopppe Skrevet 28. oktober 2002 Skrevet 28. oktober 2002 Ja. Hva gjør du i denne tråden egentlig?????? Husj, av sted med deg nå. Kryp under en stein eller no..... 0 Siter
Wulfi Skrevet 28. oktober 2002 Forfatter Skrevet 28. oktober 2002 Neida, det trenger du ikke. Ikke hør på hu inkompetente anti-bake-anti-husmor-hva-er-hvetemel? av ei mor du har. Du kan bruke bakepulver isteden. Skal jeg ta 5 ts bakepulver oppi da ? *finner frem nok t-skjeèr* 0 Siter
Wulfi Skrevet 28. oktober 2002 Forfatter Skrevet 28. oktober 2002 Ja. Ja til hva da ???????? Kjerring ! 0 Siter
Gjest Jopppe Skrevet 28. oktober 2002 Skrevet 28. oktober 2002 Skal jeg ta 5 ts bakepulver oppi da ? *finner frem nok t-skjeèr* Jeg så det på en oppskrift en gang at hvis man ikke hadde natron/hornsalt kunne man bruke bakepulver. Det blir så bra så. ) Hvor mange polakker skal du ha i hus da? 0 Siter
Retz Skrevet 28. oktober 2002 Skrevet 28. oktober 2002 Ja, det er det samme, eller ja, hun må ut i drittværet? Hva i hel... er en julepolakk? Er ikke dette en smule rasistisk? Den som venter på Sør får se. Ja, hun skal ut i drittværet. *ond* En julepolakk, skjønner du nick, er sånne polske sesongarbeidere som f.eks. plukker jordbær omm sommer'n. I julstria plukker de surkål på bondeåkrene i Wulfiville. Nå har vi plukka surkål og vi har stjæli ved... ;-) 0 Siter
spirito Skrevet 28. oktober 2002 Skrevet 28. oktober 2002 Må man ikke ha dobbelt så mange skjeer hvis det er bakepulver isteder for natron da? Det lærte jeg på DOL da JEG bakte julekolakker (eller hva det nå var) *s* Hvis det er feil, skyld på DOL ;-) 0 Siter
Retz Skrevet 28. oktober 2002 Skrevet 28. oktober 2002 Skal jeg ta 5 ts bakepulver oppi da ? *finner frem nok t-skjeèr* Herregud, det er et esel du bruker som konsulent! Et _ESEL_! 0 Siter
Retz Skrevet 28. oktober 2002 Skrevet 28. oktober 2002 Ja til hva da ???????? Kjerring ! Ulvepakk! 0 Siter
Retz Skrevet 28. oktober 2002 Skrevet 28. oktober 2002 Hva gjør du i denne tråden egentlig?????? Husj, av sted med deg nå. Kryp under en stein eller no..... Jeg er god mor og stiller opp for ulvunger i knipe. Rensk opp i rompe di du. Det har klumpa seg. *standhaftig* 0 Siter
Miromurr Skrevet 28. oktober 2002 Skrevet 28. oktober 2002 Det må være et annet vær der du er.... Skulle gjerne gått ut i _dette_ været... Sakset fra krem.no: BAKEPULVER, NATRON ELLER HORNSALT? Jeg har noen spørsmål ang. hevemiddel. Hva er den store forskjellen mellom bakepulver, natron og hornsalt? Oppfører bakverket seg forskjellig etter hva man bruker? Kan man i enkelte oppskrifter endre hevemiddel og få et bedre resultat? Svar: Bakepulver, natron og hornsalt er tre forskjellige hevemidler, hvert til sitt bruk. Bakepulver benyttes mest og oftest som kjemisk hevemiddel fordi det ikke er betinget av tid (kullsyregass frigjøres ikke før det kommer i ovnen) og fordi det ikke etterlater seg noen "kjemisk" ettersmak. Syrestoffene i et bakepulver er "balansert" opp mot hverandre og frigjøres under bakingen. Av den grunn vil du aldri oppleve "syresmak" i bakverket. Hornsalt er i praksis ammoniakk og kullsyregass som reagerer med hverandre. Stoffet reagerer på luft og går i "oppløsning" om det ikke oppbevares tørt og lukket. Hornsalt kan bare brukes i slike varer som blir helt gjennomstekt og tørre etter steking, som for eksempel kjeks og tørre kaker. Ammoniakkgassen som frigjøres under stekingen suges nemlig lett opp i vann, og hvis du for eksempel bruker hornsalt i en formkake som inneholder mye fuktighet, vil ammoniakkgassen suges opp, og bindes av væsken slik at det ferdige produktet vil lukte og smake salmiakk! Ved bruk av Natron som hevemiddel vil bare halvparten av kullsyregassen bli frigjort. Det vil da oppstå en hvit "rest" som er soda. Sodaen er nært beslektet med natronlut og derfor er det ikke bra å bruke bare natron som hevemiddel. Ofte sier vi at "det smaker natron" når det oppstår vondsmak på bakverk tilsatt natron, men i virkligheten er det altså soda som setter smak. Som du forstår - kjemiske hevemiddel er ikke noe man skal leke med... 0 Siter
Line Skrevet 28. oktober 2002 Skrevet 28. oktober 2002 Ja, det er det samme, eller ja, hun må ut i drittværet? Hva i hel... er en julepolakk? Er ikke dette en smule rasistisk? Den som venter på Sør får se. *Skratter* :oD 0 Siter
Gjest Jopppe Skrevet 28. oktober 2002 Skrevet 28. oktober 2002 Jeg er god mor og stiller opp for ulvunger i knipe. Rensk opp i rompe di du. Det har klumpa seg. *standhaftig* Stiller opp? Du sa at hu måtte ut i griseværet!!!! Er det å stille opp så kall meg en KRAKK!!!!!! Du burde heller stikke ut i griseværet selv kjøpe hornsalt og sånn som hu trenger. Ja. Det burde du. 0 Siter
Retz Skrevet 28. oktober 2002 Skrevet 28. oktober 2002 Stiller opp? Du sa at hu måtte ut i griseværet!!!! Er det å stille opp så kall meg en KRAKK!!!!!! Du burde heller stikke ut i griseværet selv kjøpe hornsalt og sånn som hu trenger. Ja. Det burde du. Wulfi synes egentlig det er festlig å surre rundt i grisevær. Hun er bare ikke helt klar over det. Ennå. Som mor er det min plikt å hjelpe henne til en viss grad av selvinnsikt. Kjøpe hornsalt? Jeg bedriver da for faen ikke polakker. *schnøft* 0 Siter
astridny Skrevet 5. november 2002 Skrevet 5. november 2002 Hei. Hvordan gikk det med polakkene? Ble de noe gode? 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.