Gå til innhold

Brownies-eksperter!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noe galt med denne oppskriften?

Browniesene blir som kjeks selv med lavere temperatur og kortere tid i ovnen...

Brownies

6 dl hvetemel

1½ ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

250 g smør

1 dl bakekakao

6 egg

¼ ts salt

8 dl sukker

180 g hakkede mandler eller nøtter

Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Smelt smøret på lav varme, rør inn kakaoog la det avkjøles. Visp egg og salt i en bolle og tilsett sukker. Bland alt sammen med en slikkepott. Evt. ha i nøtter til slutt.

Stek i langpanne på 180° på nederste rille i ca 30-35 minutter.

Tusen takk for svar!

Skrevet

Du bruker for stor form?

Bruker en bitteliten langpanne (hybelkomfyr). Men skal det ikke være noe melk eller noe sånt oppi? Nå måtte jeg glatte ut røra med slikkepotten, ikke var det lett å vende sammen røra heller. "Røre" er vel et drøyt uttrykk, var jo _nesten_ deig...

Skrevet

Du bruker for stor form?

Men den smakte sinnsykt godt da, denne kjeksen :-)

*knasker*

Skrevet

Her er min oppskrift og den blir alltid vellykket, de blir litt sånn seige som Brownies skal være. Oppskriften passer til en liten langpanne:

200 g mørk kokesjokolade

170 g smør

4 dl sukker

4 egg

2 ts vaniljesukker

2,5 dl hvetemel

Smelt smør og sjokolade i en gryte på svak varme (eller vannbad om du gidder). Ha i sukker, egg og vaniljesukker og bland godt sammen. Rør i hvetemel. Hell røren i en smurt liten langpanne. Stek ved 175 grader i ca 45 minutter, midt i ovnen.

Har du prøvd denne trenger du ingen annne Brownies-oppskrift. :-)

Gjest Tinemor
Skrevet

Bruker en bitteliten langpanne (hybelkomfyr). Men skal det ikke være noe melk eller noe sånt oppi? Nå måtte jeg glatte ut røra med slikkepotten, ikke var det lett å vende sammen røra heller. "Røre" er vel et drøyt uttrykk, var jo _nesten_ deig...

Du bruker nok litt for mye mel..

har en kjempegod oppskrift, men ikke for hånden.

Skrevet

Bruker en bitteliten langpanne (hybelkomfyr). Men skal det ikke være noe melk eller noe sånt oppi? Nå måtte jeg glatte ut røra med slikkepotten, ikke var det lett å vende sammen røra heller. "Røre" er vel et drøyt uttrykk, var jo _nesten_ deig...

Har hatt hybelkomfyr selv - og formene som følger med - langpanna - er definitivt for stor for brownies.

Det finnes egen type "brownies" panne som er mye mindre.

Skrevet

Bruker en bitteliten langpanne (hybelkomfyr). Men skal det ikke være noe melk eller noe sånt oppi? Nå måtte jeg glatte ut røra med slikkepotten, ikke var det lett å vende sammen røra heller. "Røre" er vel et drøyt uttrykk, var jo _nesten_ deig...

Prøv med en rund form neste gang. Det MÅ være formen som er for stor.

Skrevet

Prøv med en rund form neste gang. Det MÅ være formen som er for stor.

Takk! Hvor tykt skal roera ligge da (naar den er spredt utover)? Hos meg var den vel 1-1,5 cm...

Skrevet

Takk! Hvor tykt skal roera ligge da (naar den er spredt utover)? Hos meg var den vel 1-1,5 cm...

Hmmm - husker ikke hvor tykk min pleier være, det går et år mellom hver gang jeg baker den... Men det hørtes kanskje litt i tynneste laget ut.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...