bratsj Skrevet 7. november 2002 Del Skrevet 7. november 2002 Hei Er i gang med å lese boken til Dr.Lindberg (kost i balanse) og skjønner helt greia med mindre karbo og mere protein (har gått på rene slankekurer med så og si null karbo tidligere og gått ned masse) Men synes det er vrient å finne på gode frokost og lunsj-måltider som ikke innholder hverken korn, mel eller pasta/ris - hva spiser man ?? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest noor Skrevet 7. november 2002 Del Skrevet 7. november 2002 Egg, skinke og salat f.eks. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 13. november 2002 Del Skrevet 13. november 2002 Hva er GI? Hva er lav GI? Hva er høy GI? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 13. november 2002 Del Skrevet 13. november 2002 Hva er GI? Hva er lav GI? Hva er høy GI? Glykemisk Indeks. Men jeg veit dessverre ikke så mye mer enn det. ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 13. november 2002 Del Skrevet 13. november 2002 Hva er GI? Hva er lav GI? Hva er høy GI? Hei, Glysemisk indeks måler hvor fort maten du spiser "går i blodet" (altså, resulterer i at blodsukkeret stiger). Poteter, hvitt brød og hvitt sukker (det siste er faktisk ikke så ille som mange tror) har høy GI ("går rett i blodet"). Basmati ris, linser, osv er langt langsommere (lav GI). Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 13. november 2002 Del Skrevet 13. november 2002 Hei, Glysemisk indeks måler hvor fort maten du spiser "går i blodet" (altså, resulterer i at blodsukkeret stiger). Poteter, hvitt brød og hvitt sukker (det siste er faktisk ikke så ille som mange tror) har høy GI ("går rett i blodet"). Basmati ris, linser, osv er langt langsommere (lav GI). Med vennlig hilsen Takk for svar. La meg gjette... det er om å gjøre å spise mat med lav GI? GI meg her og GI meg der. Nei, det blir for teknisk for meg. Sjokolade er vanvittig godt og muntrer sinnet. Jeg sier ikke mer. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 13. november 2002 Del Skrevet 13. november 2002 Takk for svar. La meg gjette... det er om å gjøre å spise mat med lav GI? GI meg her og GI meg der. Nei, det blir for teknisk for meg. Sjokolade er vanvittig godt og muntrer sinnet. Jeg sier ikke mer. Hei, Selvsagt har all god mat høy GI, og all sunn mat lav GI! ;-) Indeksen ble laget av en sadistisk mann som hatet verden! *ler* Faktisk gjør fett i maten at den fordøyes langsommere, og gir derfor lavere (men lengre) blodsukkerstigning. Og kokte poteter er verre enn sjokolade og hvitt sukker! :-) Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 13. november 2002 Del Skrevet 13. november 2002 Hei, Selvsagt har all god mat høy GI, og all sunn mat lav GI! ;-) Indeksen ble laget av en sadistisk mann som hatet verden! *ler* Faktisk gjør fett i maten at den fordøyes langsommere, og gir derfor lavere (men lengre) blodsukkerstigning. Og kokte poteter er verre enn sjokolade og hvitt sukker! :-) Med vennlig hilsen At sunnhet og nytelse for all del ikke må harmonere har temmelig sikkert sin grunn i pietistisk nøysomhet. At overflod og pur glede en gang var styggedom henger godt i, tror jeg. Det der med fett og lavere blodsukkerstigning skjønte jeg og skjønte jeg ikke. Sjokolade, for å ta et fritt valgt eksempel , inneholder da masse fett? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bratsj Skrevet 13. november 2002 Forfatter Del Skrevet 13. november 2002 Hva er GI? Hva er lav GI? Hva er høy GI? Det har med krabohydrater å gjøre, favn. Mat med "raske" karbohydrater - (hvitt mel, pasta, ris, poteter, en del grønnsaker og noe frukt) gjør at blodsukkeret stiger voldsomt - og bukspyttkjertelen bruker energien på å regulere dette istedet for å forbrenne fett. Derfor bør man styre unna disse raske karbohydratene (dvs mat med høy glykemisk indeks) og heller spise mer proteiner og langsomme krabiser (bønner, linser og grove korn)Sånn at forbrenningen holdes så høy som mulig. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 13. november 2002 Del Skrevet 13. november 2002 Det har med krabohydrater å gjøre, favn. Mat med "raske" karbohydrater - (hvitt mel, pasta, ris, poteter, en del grønnsaker og noe frukt) gjør at blodsukkeret stiger voldsomt - og bukspyttkjertelen bruker energien på å regulere dette istedet for å forbrenne fett. Derfor bør man styre unna disse raske karbohydratene (dvs mat med høy glykemisk indeks) og heller spise mer proteiner og langsomme krabiser (bønner, linser og grove korn)Sånn at forbrenningen holdes så høy som mulig. Så bukspyttkjertelen er nøkkelen her? Det er den som skal manipuleres i forhold til vekt osv.? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 13. november 2002 Del Skrevet 13. november 2002 Det har med krabohydrater å gjøre, favn. Mat med "raske" karbohydrater - (hvitt mel, pasta, ris, poteter, en del grønnsaker og noe frukt) gjør at blodsukkeret stiger voldsomt - og bukspyttkjertelen bruker energien på å regulere dette istedet for å forbrenne fett. Derfor bør man styre unna disse raske karbohydratene (dvs mat med høy glykemisk indeks) og heller spise mer proteiner og langsomme krabiser (bønner, linser og grove korn)Sånn at forbrenningen holdes så høy som mulig. Hei, Basmati ris (for eksempel) har ikke høy GI; pasta fra durumhvete (det meste av pasta) har heller ikke særlig høy GI. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
punkyB Skrevet 13. november 2002 Del Skrevet 13. november 2002 At sunnhet og nytelse for all del ikke må harmonere har temmelig sikkert sin grunn i pietistisk nøysomhet. At overflod og pur glede en gang var styggedom henger godt i, tror jeg. Det der med fett og lavere blodsukkerstigning skjønte jeg og skjønte jeg ikke. Sjokolade, for å ta et fritt valgt eksempel , inneholder da masse fett? Litt forenklet kan du spise mat som inneholder protein og fett - ikke karbohydrater. Sjokolade inneholder karbohydrater - ergo bør man være forsiktig med det. Fettinholdet er uvesentlig. Egg og bacon er den utmerkede frokost. Brødmat og poteter er ut. Samme gjelder alt søtt. Kjøtt og grønnsaker er inn. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 13. november 2002 Del Skrevet 13. november 2002 Hei, Basmati ris (for eksempel) har ikke høy GI; pasta fra durumhvete (det meste av pasta) har heller ikke særlig høy GI. Med vennlig hilsen Jeg spiser mye basmatiris. Sånn a propos. Det er kanskje håp, med andre ord. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 13. november 2002 Del Skrevet 13. november 2002 Litt forenklet kan du spise mat som inneholder protein og fett - ikke karbohydrater. Sjokolade inneholder karbohydrater - ergo bør man være forsiktig med det. Fettinholdet er uvesentlig. Egg og bacon er den utmerkede frokost. Brødmat og poteter er ut. Samme gjelder alt søtt. Kjøtt og grønnsaker er inn. Egg og bacon? Og vi (jeg) som har fnyst av engelskmenn i alle år... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
punkyB Skrevet 13. november 2002 Del Skrevet 13. november 2002 Egg og bacon? Og vi (jeg) som har fnyst av engelskmenn i alle år... Det er den ekstreme utgaven al lav GI diett. Mange har vel synspunkter på om hvor bra man har av for mye fett maten. Problemet er også at skal det virke så må man holde seg laaangt unna karbohydrater - og det er ikke lett. Nå tenker jeg du ble litt forvirret igjen hvis du trodde et øyeblikk at du var med ..... *S* 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 13. november 2002 Del Skrevet 13. november 2002 Det er den ekstreme utgaven al lav GI diett. Mange har vel synspunkter på om hvor bra man har av for mye fett maten. Problemet er også at skal det virke så må man holde seg laaangt unna karbohydrater - og det er ikke lett. Nå tenker jeg du ble litt forvirret igjen hvis du trodde et øyeblikk at du var med ..... *S* Mat med lavlivå av karbohydrater _og_ proteiner og fett? Pass. Da vet ikke jeg hva man kan spise for å være på den sikre siden... Frukt og grønnsaker? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
punkyB Skrevet 13. november 2002 Del Skrevet 13. november 2002 Mat med lavlivå av karbohydrater _og_ proteiner og fett? Pass. Da vet ikke jeg hva man kan spise for å være på den sikre siden... Frukt og grønnsaker? Proteiner kan du spise masse av - ikke så mye karbohydrater. Så krangler ekspertene om hvor mye fett du kan spise. Ikke for mye av dem sier vel de fleste. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.