Gå til innhold

Danske Æbleskiver


Anbefalte innlegg

Skrevet

Åh, nå fikk jeg vann i munnen og begynte å glede meg til juleferien i Danmark......

*leiter etter oppskriften på æbleskiver for å få en forsmak på juleferien*

Skrevet

hehehe og jeg som trodde det hadde noe med epler å gjøre. Vi bestilte gløgg og æbleskiver på tivoli i helga. Men det var jo bare berlineboller uten fyll i :D Er det ikke berlineboller de heter de smultgreiene med vaniljekrem eller syltetøy i?

Gjest schmack
Skrevet

"Munker" kalles de på norsk (eller ihvertfall på Sørlandet).

Skaff deg et munkejern, så skal du få oppskrift av meg.

Kjempegodt !!

Skrevet

Det er som Schmack skriver. Det er nesten det samme som Munker. (heter det på østlandet også). Det er ikke det samme som berlinerboller. Munkene stekes i munkejern, og ikke i smult.

Kanskje selger de slike på julemesser som Saniteten el. l. holder. Det er vel desverre en "uttdøende" "tradisjon".

Men hvorfor måtte du minne meg på det ??? Nå fikk jeg også lyst på det.?? :-)))

Skrevet

Åh, nå fikk jeg vann i munnen og begynte å glede meg til juleferien i Danmark......

*leiter etter oppskriften på æbleskiver for å få en forsmak på juleferien*

Har du oppskrift, du? Kan du skrive den her? Er det vanskelig? Er Æbleskiver norske munker?

Heldige du som skal på juleferie til Danmark.

mvh,

Skrevet

hehehe og jeg som trodde det hadde noe med epler å gjøre. Vi bestilte gløgg og æbleskiver på tivoli i helga. Men det var jo bare berlineboller uten fyll i :D Er det ikke berlineboller de heter de smultgreiene med vaniljekrem eller syltetøy i?

Nei Berlinerboller er det da ikke..? Jeg trodde også det var noe eplegreier, og har dermed gått glipp av mye i årevis :(

mvh,

Skrevet

"Munker" kalles de på norsk (eller ihvertfall på Sørlandet).

Skaff deg et munkejern, så skal du få oppskrift av meg.

Kjempegodt !!

Nettopp ja, munker, det var det jeg trodde. Finnes det munkejern fortsatt, har ikke sett eller hørt om det på årevis. Før jeg begynner å lete etter et lurer jeg på om munker er vanskelige å lage?

Skrevet

Har du oppskrift, du? Kan du skrive den her? Er det vanskelig? Er Æbleskiver norske munker?

Heldige du som skal på juleferie til Danmark.

mvh,

Her finner du oppskrift på Æbleskiver:

http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk/opskrifter/0699.htm

Æbleskivepande er rett og slett et munkejern. Jeg ble så inspirert av innlegget ditt, at jeg rota fram munkejernet mitt, og vet hva jeg skal lage på søndag....

Skrevet

Nei Berlinerboller er det da ikke..? Jeg trodde også det var noe eplegreier, og har dermed gått glipp av mye i årevis :(

mvh,

Har ingenting med epler å gjøre i alle fall. Og jeg fant ut at det var slike berlineboller uten fyll og det var de andre enig i. De vi kjøpte var servert varme og med melisdryss og syltetøy ved siden av.

Skrevet

Her finner du oppskrift på Æbleskiver:

http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk/opskrifter/0699.htm

Æbleskivepande er rett og slett et munkejern. Jeg ble så inspirert av innlegget ditt, at jeg rota fram munkejernet mitt, og vet hva jeg skal lage på søndag....

Tusen takk. Dette må jeg prøve.

Spiser dere det med syltetøy til? Vi fikk det med nydelig bjørnebær og fikensyltetøy. Utrolig godt.

Så til spørsmålene; hva er kjærnemelk? Og denne munkepannen, gitt at jeg finner en, skal man sette den i stekeovnen? Eller ha den rett på plata?

Skrevet

Tusen takk. Dette må jeg prøve.

Spiser dere det med syltetøy til? Vi fikk det med nydelig bjørnebær og fikensyltetøy. Utrolig godt.

Så til spørsmålene; hva er kjærnemelk? Og denne munkepannen, gitt at jeg finner en, skal man sette den i stekeovnen? Eller ha den rett på plata?

Kjernemelken husker jeg i farta ikke hva er - jeg skal sende en mail til min danske venninne for å spørre. Men jeg tror jeg brukte skummet kulturmelk sist jeg lagde æbleskiver.

Munkepanne setter du rett på stekeplata - den ser ut som ei stekepanne med runde fordypninger i. Ikke akkurat en god forklaring, men de vet hva det er i butikken... Jeg fikk forresten min panne fra en gammel slektning - gamle damer har ofte munkepanner.

Gjest schmack
Skrevet

Nettopp ja, munker, det var det jeg trodde. Finnes det munkejern fortsatt, har ikke sett eller hørt om det på årevis. Før jeg begynner å lete etter et lurer jeg på om munker er vanskelige å lage?

Ja da, det finnes munkejern. De ser ut som vaffeljern, men har små fordypninger som røren skal helles i. Det er ikke vanskelig å lage, men litt plunder kanskje å få dem runde å fine sånn til å begynne med.

Skrevet

Kjernemelken husker jeg i farta ikke hva er - jeg skal sende en mail til min danske venninne for å spørre. Men jeg tror jeg brukte skummet kulturmelk sist jeg lagde æbleskiver.

Munkepanne setter du rett på stekeplata - den ser ut som ei stekepanne med runde fordypninger i. Ikke akkurat en god forklaring, men de vet hva det er i butikken... Jeg fikk forresten min panne fra en gammel slektning - gamle damer har ofte munkepanner.

Tusen takk for hjelpen :)

God helg.

mvh,

Skrevet

Ja da, det finnes munkejern. De ser ut som vaffeljern, men har små fordypninger som røren skal helles i. Det er ikke vanskelig å lage, men litt plunder kanskje å få dem runde å fine sånn til å begynne med.

Takk for hjelpen.

God helg.

mvh,

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...