Ulv I Faarikaal Skrevet 5. januar 2003 Forfatter Del Skrevet 5. januar 2003 Hmm, jeg har vært med på å gjennomføre tester knyttet til dette. Vi presenterte både villaks og oppdrettslaks overfor både fagfolk og lekfolk. I den grad vi overhodet kan si at den ene ble vurdert som bedre enn den andre, var det nok oppdrettslaksen som kom best ut. OBS! Forskjellene var små. Årsaken til dette er nok at fettet i oppdrettslaksen er bedre marmorert enn i villaksen. Det er ikke meningen å trekke dine evner i tvil, Ulv, men jeg tviler på at du hadde kjent forskjell. Jeg tror nok tilberedning er nøkkelen, da jeg bare har spist små villaks fersk i folie fra ovn og grill. Oppdrettslaks er ofte ikke fersk nok. Fisk taper seg lynfort i smak, og jeg har fått dårlig fisk både i Norge og utlandet på fine restauranter. En i Setubal utga fisken for å være nytrukket, men det var den ikke. Kokken gikk da personlig ned på fiskemarkedet og fikk fisk fra en båt som akkurat kom inn, DET var fersk fisk. Jeg tror han ble lurt av fiskeren som sa den første var fersk, så blid var han ikke :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84839-omega-3-fettsyrer-fisk-er-billigere/page/2/#findComment-481424 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Altman Skrevet 5. januar 2003 Del Skrevet 5. januar 2003 Jeg tror nok tilberedning er nøkkelen, da jeg bare har spist små villaks fersk i folie fra ovn og grill. Oppdrettslaks er ofte ikke fersk nok. Fisk taper seg lynfort i smak, og jeg har fått dårlig fisk både i Norge og utlandet på fine restauranter. En i Setubal utga fisken for å være nytrukket, men det var den ikke. Kokken gikk da personlig ned på fiskemarkedet og fikk fisk fra en båt som akkurat kom inn, DET var fersk fisk. Jeg tror han ble lurt av fiskeren som sa den første var fersk, så blid var han ikke :-) Problemstillingen med ferskhet er et tema som diskuteres kontinuerlig i bransjen. Det finnes ingen offisiell definisjon på hva som kan kalles fersk. I dag kaller de faktisk opptinte varer for ferske. Er fisken fersk etter 6 dager på is? Hvor går grensen for når et næringsmiddel ikke lengre er fersk? Slike problemstillinger er man meget opptatt av. Personlig, hvis vi snakker om fisk, mener jeg at fersk fisk er tatt samme dag. Jeg kommer fra Nord-Norge, så dette har kommet inn med morsmelka. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84839-omega-3-fettsyrer-fisk-er-billigere/page/2/#findComment-481431 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulv I Faarikaal Skrevet 5. januar 2003 Forfatter Del Skrevet 5. januar 2003 Problemstillingen med ferskhet er et tema som diskuteres kontinuerlig i bransjen. Det finnes ingen offisiell definisjon på hva som kan kalles fersk. I dag kaller de faktisk opptinte varer for ferske. Er fisken fersk etter 6 dager på is? Hvor går grensen for når et næringsmiddel ikke lengre er fersk? Slike problemstillinger er man meget opptatt av. Personlig, hvis vi snakker om fisk, mener jeg at fersk fisk er tatt samme dag. Jeg kommer fra Nord-Norge, så dette har kommet inn med morsmelka. En nytrukket harr, to timer fra elva, pakket i folie og grillet med "Skjærgårdskrydder" og smør er ikke å forakte. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84839-omega-3-fettsyrer-fisk-er-billigere/page/2/#findComment-481437 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.