Gjest Joppe-husmor-wannabe Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Jeg har bestemt meg for å bake noen småkaker til jul. Jeg er ganske lat så det blir bare ett slag. Hvilket slag skal jeg bake da? Det må være veldig lett, altså. Hva betyr det forresten at "formen smøres og strøs" STRØS? Hva skal den strøs med? HÆ?? 0 Siter
Lillemus Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Du smører forma med smør, smeltet eller mykt, da kan du bare ta en liten blank plastpose og vrenge den, ta opp en smørklatt med hånda inni posen og smøre forma. ) Så kan du strø den med hvetemel f.eks., noen bruker vel semulegryn tror jeg. Hva du skal bake? Tja... Selv er jeg veldig glad i berlinerkranser. 0 Siter
favn Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Til jul er det bare et slag som gjelder: Pepperkaker (uten pepper, jfr. diskusjon her tidligere). Oppskrift har jeg ikke på stående fot, dessverre... 'Smøres og strøs': Bruk smør og smør jevnt. Ha i litt hvetemel, snu og vend på formen slik at melet setter seg på smørlaget. Snu formen på hodet og bank på den slik at alt overflødig mel ramler ut. 0 Siter
vin Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Havreflarn : Her er det best å bruke bakepapir. Steker du kakene på smurt plate, må de hvile kort tid etter at de er stekt, deretter fjernes med tynn stekespade eller kniv. 150 g smør 6 dl havregryn 2 ss hvetemel 2 ts bakepulver 3 dl sukker 2 egg Smelt smør og hell over havregrynene som får hvile ca 1 / 2 time. Tilsett eggene. Bland hvetemel, bakepulver og sukker. Bland alt. Legg teskjeklatter på stekeplaten med plass mellom siden kakene flater ut. Stek ca. 10 min. ved 180 grader. 0 Siter
Gjest libra-not-husmor-wannabe Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Mener å huske at berlinerkranser og kokosmakroner er lette å bake, selv ville jeg valgt peppernøtter hvis jeg skulle bake til jul. Jeg lager kun brente mandler (klassifiseres neppe som julebakst) fordi det er det eneste som er vellykket selv om de er svidd... 0 Siter
Babette Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Semulegryn, min kjære husmorjoppe. Det er hva formen skal strøs med. 0 Siter
Vincent Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Gjør som jeg pleier å gjøre: Stikk innom en baker. Kjøp en boks med blanda julekaker. Koster deg en hundrings. Rundt påsketider kaster du resten - det vil si ca 95 % av innholdet. :-) 0 Siter
Gjest Jopppe Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Gjør som jeg pleier å gjøre: Stikk innom en baker. Kjøp en boks med blanda julekaker. Koster deg en hundrings. Rundt påsketider kaster du resten - det vil si ca 95 % av innholdet. :-) Det er det jg vanligvis gjør også. ) Men så fikk jeg liksom plutselig over meg att jeg kanskje skulle prøve å gjøre det selv for en gangs skyld. Wish me luck ) 0 Siter
Gjest Jopppe Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Semulegryn, min kjære husmorjoppe. Det er hva formen skal strøs med. Semulegryn? Å, hvorfor det liksom, om jeg tør spørre? Sikker på at jeg ikke kan smøre den med ribbefett da? 0 Siter
Gjest Jopppe Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Mener å huske at berlinerkranser og kokosmakroner er lette å bake, selv ville jeg valgt peppernøtter hvis jeg skulle bake til jul. Jeg lager kun brente mandler (klassifiseres neppe som julebakst) fordi det er det eneste som er vellykket selv om de er svidd... Hvorfor ble jeg ikke overrasket over at du ikke står til knærna i mel og med huet inni komfyren i disse dager. hehe....) 0 Siter
Gjest Jopppe Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Havreflarn : Her er det best å bruke bakepapir. Steker du kakene på smurt plate, må de hvile kort tid etter at de er stekt, deretter fjernes med tynn stekespade eller kniv. 150 g smør 6 dl havregryn 2 ss hvetemel 2 ts bakepulver 3 dl sukker 2 egg Smelt smør og hell over havregrynene som får hvile ca 1 / 2 time. Tilsett eggene. Bland hvetemel, bakepulver og sukker. Bland alt. Legg teskjeklatter på stekeplaten med plass mellom siden kakene flater ut. Stek ca. 10 min. ved 180 grader. Åhhhh, NÅ fikk jeg vann i munn.....*svelg* Tror sannelig jeg skal prøve, jeg.... 0 Siter
Gjest Jopppe Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Til jul er det bare et slag som gjelder: Pepperkaker (uten pepper, jfr. diskusjon her tidligere). Oppskrift har jeg ikke på stående fot, dessverre... 'Smøres og strøs': Bruk smør og smør jevnt. Ha i litt hvetemel, snu og vend på formen slik at melet setter seg på smørlaget. Snu formen på hodet og bank på den slik at alt overflødig mel ramler ut. Pepperkaker er jo litt morsomt da. Er det melis/vann man pynter med? 0 Siter
Gjest Jopppe Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Du smører forma med smør, smeltet eller mykt, da kan du bare ta en liten blank plastpose og vrenge den, ta opp en smørklatt med hånda inni posen og smøre forma. ) Så kan du strø den med hvetemel f.eks., noen bruker vel semulegryn tror jeg. Hva du skal bake? Tja... Selv er jeg veldig glad i berlinerkranser. Berlinerkranser er sånne som liksom smelter på tunga, er det ikke? De er gode da. Tror søren meg jeg må lage de også. *knyter på seg forkle* 0 Siter
Vincent Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Det er det jg vanligvis gjør også. ) Men så fikk jeg liksom plutselig over meg att jeg kanskje skulle prøve å gjøre det selv for en gangs skyld. Wish me luck ) Baking er egentlig moro. Det er avstressende og rimelig takknemmelig. Kanskje du finner no'n tips her: http://www.bakeri.net/?sct_id=11 0 Siter
Babette Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Semulegryn? Å, hvorfor det liksom, om jeg tør spørre? Sikker på at jeg ikke kan smøre den med ribbefett da? Du kan jo smøre med glidemiddel og strø med singel og sand. Det blir kjempegode sandkaker. 0 Siter
vin Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Åhhhh, NÅ fikk jeg vann i munn.....*svelg* Tror sannelig jeg skal prøve, jeg.... Der Er i alle fall lette å lage , samt gode . Jeg lagde dem i helga ;o) 0 Siter
favn Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Pepperkaker er jo litt morsomt da. Er det melis/vann man pynter med? Minst mulig pynt, synes jeg. De er best naturelle. Men pepperkakemenn og -damer må jo nesten ha ansikter og knapper. Da bruker du melis med noen dråper sitron eller melk for å få glasuren _hvit_. 0 Siter
Wulfi Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Bake ? Hva skal det være godt for ? Man får kjøpt alle syv sortene i butikken :-))) 0 Siter
libra Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Hvorfor ble jeg ikke overrasket over at du ikke står til knærna i mel og med huet inni komfyren i disse dager. hehe....) Kanskje fordi jeg står til knærne (rettere sagt oppunder armene) i kartonger og har huet fullt av flyttedetaljer som må huskes :-) Men jeg har svidd årets porsjon med brente mandler allerede! 0 Siter
Gjest Jopppe Skrevet 11. desember 2002 Skrevet 11. desember 2002 Du kan jo smøre med glidemiddel og strø med singel og sand. Det blir kjempegode sandkaker. Din......din.....GRISEJENTE! *rystet over forslaget* Det er mulig du har glidekrem liggende,selv har jeg ikke behov for slike kunstige stimuli. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.