Gjest helt uten fantasi Skrevet 30. desember 2002 Skrevet 30. desember 2002 Er det noen som har noen tips eller oppskrifter på mat vi kan ha til nyttår?? Vi kunne godt tenke oss gratinerte poteter,men vi vet ikke helt hva vi kan ha til utenom biff. Noen som har forslag?? Takker 0 Siter
vin Skrevet 30. desember 2002 Skrevet 30. desember 2002 Lammelår , eller en stek fra noe viltkjøtt , hel roastbiff ?! 0 Siter
Gjest republikaner Skrevet 30. desember 2002 Skrevet 30. desember 2002 Du kan godt ha en god stuffing til biffen(gjerne en slik som man bruker til kalkunen, pisket krem,nøtter,epler,rødkål,ananas+ananassaft)! Går sammen med alt(nesten), stek,biff, grillribbe etc.... 0 Siter
SierDuDet Skrevet 30. desember 2002 Skrevet 30. desember 2002 Gratinerte faenskap: Kok potetene i ca 10-15 min. Kapp dem opp, for så å legge dem i en ildfast form (eller hva den blanke greia heter). Fyll på med matfløte sånn at den akkurat dekker potetfaenskapet (2 stk matfløtegreier holder for ca 8-10 stk middels store poteter, i hvertfall i min form). Hvitløk. Dette er viktig. Dytt oppi x antall fedd. Helt avhengig av hva du liker, og hvor stor porsjonen er. Selv bruker jeg ca 2 fedd på 8-10 poteter. Det er perfekt og smaker som et reine ville! Krydder! Ekstremt viktig! Her tar du selvsagt det du selv liker faen så godt. Personlig trives jeg vilt med basilikum, oregano, samt en kryddermiksjævel av en pakke, som er ganske genial. Tror den heter noe grillkryddergreier. VIKTIG: Du kan ikke ta for MYE krydder! Det er derimot lett å ta alt for lite, så klin til! Så rører du selvsagt rundt sånn at hvitløk og krydder blander seg til den store gullmedaljen. Dekk potetene med gulost. Sett dette inn i ovnen på 200 grader. Det bør stå i ca 40 minutter +- litt svinn. (Personlig pleier jeg å sette klokka til å ringe på 25 minutter, og så begynner jeg med biffjævlene. Dette tar ca 15 minutter, så da blir det ca 40 minutter totalt). Annet tilbehør, ja... Etter min mening så trenger du ikke annet enn noen saftige biffer, poteter som beskrevet over, og champinjonger. Champiser er veldig viktig! Saus: Berneu. Dette skal jeg også spise i morgen, og det blir trivsel! 0 Siter
SierDuDet Skrevet 30. desember 2002 Skrevet 30. desember 2002 Jeg ser nå at jeg misforsto hele spørsmålet, så ikke les svaret mitt. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.