Helene Harepus Skrevet 10. januar 2003 Skrevet 10. januar 2003 vi fikk en frityrgryte til jul og hadde tenkt å prøve den i dag. Hvilken olje bruker man da? Fins det en spesiell frityr-olje eller kan man bruke vanlig vegetabilsk olje.. Er ikke så "inne" i frityrbransjen.. 0 Siter
-Riksklysa Skrevet 10. januar 2003 Skrevet 10. januar 2003 tja, det finnes selvsagt en frityrolje, men det går veldig bra med olivenolje, kald-presset sådan... det går så fint så, det står veldig godt forklart på flasken :-) 0 Siter
Helene Harepus Skrevet 10. januar 2003 Forfatter Skrevet 10. januar 2003 tja, det finnes selvsagt en frityrolje, men det går veldig bra med olivenolje, kald-presset sådan... det går så fint så, det står veldig godt forklart på flasken :-) Hehe.. Hører du om en frityr-gryte eksplosjon i Oslo i løpet av kvelden.. Så vet du hvem det gjelder.. 0 Siter
Amiga Skrevet 10. januar 2003 Skrevet 10. januar 2003 Bruk den oljen du vil men du må ikke blande flere oljesorter. Jeg bruker olivenolje. 0 Siter
-Riksklysa Skrevet 10. januar 2003 Skrevet 10. januar 2003 Hehe.. Hører du om en frityr-gryte eksplosjon i Oslo i løpet av kvelden.. Så vet du hvem det gjelder.. hehe, stoler på at du fikser den biffen greit, men som sagt, HOLD deg UNNA Bensin :-) bare vær forsiktig med fingrene dine, den shiten er varm... (og i følge sikre kilder i Trondheim, så er det visstnok brannfarlig, hehe) 0 Siter
Amiga Skrevet 10. januar 2003 Skrevet 10. januar 2003 Bruk den oljen du vil men du må ikke blande flere oljesorter. Jeg bruker olivenolje. Glemte å si at med olivenolje så må man ikke fylle helt opp til max. streken for den stiger når den blir varmet opp. 0 Siter
Dorthe Skrevet 10. januar 2003 Skrevet 10. januar 2003 Jeg tror ikke man bør bruke samme oljen flere ganger men bruke ny hver gang. 0 Siter
Helene Harepus Skrevet 10. januar 2003 Forfatter Skrevet 10. januar 2003 hehe, stoler på at du fikser den biffen greit, men som sagt, HOLD deg UNNA Bensin :-) bare vær forsiktig med fingrene dine, den shiten er varm... (og i følge sikre kilder i Trondheim, så er det visstnok brannfarlig, hehe) Jaja.. Jeg fikk jo kjørt meg litt med smulteringene i førjuls-stria og det gikk bra den gang.. Men, jeg har en tendens til å gjøre sånne kløne-triks.. og det passer seg ikke når man har glohet smult i nærheten... Jeg tar på verneutstyr for sikkerhets skyld... :-) 0 Siter
Helene Harepus Skrevet 10. januar 2003 Forfatter Skrevet 10. januar 2003 Jeg tror ikke man bør bruke samme oljen flere ganger men bruke ny hver gang. ok, det skal jeg huske på..:-) 0 Siter
Helene Harepus Skrevet 10. januar 2003 Forfatter Skrevet 10. januar 2003 Glemte å si at med olivenolje så må man ikke fylle helt opp til max. streken for den stiger når den blir varmet opp. ok, det visste jeg ikke.. Takk for tips...:-) 0 Siter
Amiga Skrevet 10. januar 2003 Skrevet 10. januar 2003 Jeg tror ikke man bør bruke samme oljen flere ganger men bruke ny hver gang. Det går helt greit å bruke den noen ganger, hva tror du de gjør på restauranter og gatekjøkken? Like sunt er det jo ikke men tviler på at folk har råd til å skifte olje i en frityrgryte for hver gang de bruker den. 0 Siter
Dorthe Skrevet 10. januar 2003 Skrevet 10. januar 2003 Det går helt greit å bruke den noen ganger, hva tror du de gjør på restauranter og gatekjøkken? Like sunt er det jo ikke men tviler på at folk har råd til å skifte olje i en frityrgryte for hver gang de bruker den. Det er kreftframkallende. Så dersom du er som meg og egentlig ikke bryr deg så veldig kan man godt bruke den flere ganger. Men jeg bruker solsikkeolje isteden. Mye billigere enn olivenolje. Det bare drikker jeg hver dag. Extra virgin. 0 Siter
Amiga Skrevet 10. januar 2003 Skrevet 10. januar 2003 Det er kreftframkallende. Så dersom du er som meg og egentlig ikke bryr deg så veldig kan man godt bruke den flere ganger. Men jeg bruker solsikkeolje isteden. Mye billigere enn olivenolje. Det bare drikker jeg hver dag. Extra virgin. Er det noe godt som ikke er kreftfremkallende i dag? 0 Siter
Tornerose Skrevet 10. januar 2003 Skrevet 10. januar 2003 Ikke bruk olivenolje, den tåler ikke så høy temperatur som man skal ha i frityrgryte, Dessuten har olivenolje en ganske spesiell smak, så det er bedre å bruke en nøytral olje. Vi bruker solsikkeolje. 0 Siter
Dorthe Skrevet 10. januar 2003 Skrevet 10. januar 2003 Er det noe godt som ikke er kreftfremkallende i dag? Jeg har sluttet å tenke på sånne ting. Det eneste jeg tenker på for tiden er kalorier for jeg vil legge på meg. Jeg fryser som en gal i denne kulde for jeg har ikke noe fett. Det er kjedelig å ligge under dyna med klær hver dag ) 0 Siter
Vanedis Skrevet 10. januar 2003 Skrevet 10. januar 2003 Vi bruker enten maisolje eller solsikkeolje. 0 Siter
tiliti Skrevet 11. januar 2003 Skrevet 11. januar 2003 Vi bruker palmeolje. (ca 50 kr for 2(?) liter, europris) Den kan, om du renser den for matrester hver gang (fulgte kanskje med slik papirfilter?) brukes ca 4 ganger før den byttes. Det som er absolutt fyfy er soja-olje, så sålenge du styrer unna den går det nok bra skal du se :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.