SierDuDet Skrevet 15. januar 2003 Skrevet 15. januar 2003 Hehe... så du på Alle Elsker Raymond i går? Jeg lurte også på hva dette var for noe rart... 0 Siter
Tornerose Skrevet 15. januar 2003 Skrevet 15. januar 2003 Kyllingfileter legges på fat, skvis saften av en sitron over og la dem stå og godgjøre seg litt. Så visper du et egg lett sammen i en bolle. I en annen bolle har du i hvetemel, salt, pepper og revet sitronskall, i en tredje bolle har du brødsmuler (daggammelt brød som du maler i foodprocessor e.l). Hvis du ønsker kan du lage et snitt i kyllingfiletene og fylle gapet med hakket hvitløk, det passer veldig godt med sitron. Så dypper du kyllingene i først mel, så egg og så brødsmulene og pakker godt sammen. Legg dem i kjøleskap ca 15 minutter. Så dypper du gjennom alt en gang til og lar hvile på nytt 15 min i kjøleskap. Så bruner du kyllingen i en stekepanne og steker videre i ovnen på 190 grader i ca 30 minutter. Dette er i allefall _min_ sitronkylling og den er veldig god. Du kan lage kylling kiev på samme måte, da har du ikke sitronskall i melet og du fyller kyllingen med hvitløkssmør istedet. Så når du skjærer opp kyllingen renner det ut smeltet hvitløkssmør, veldig godt. 0 Siter
Zakk Wylde Skrevet 15. januar 2003 Skrevet 15. januar 2003 Hehe... så du på Alle Elsker Raymond i går? Jeg lurte også på hva dette var for noe rart... Men nå fikk du vel bekreftet at det ikke var en stilling, SDD, selv om du kanskje hadde fått til det også :-) 0 Siter
Tornerose Skrevet 15. januar 2003 Skrevet 15. januar 2003 Men nå fikk du vel bekreftet at det ikke var en stilling, SDD, selv om du kanskje hadde fått til det også :-) *ler* 0 Siter
molli Skrevet 15. januar 2003 Skrevet 15. januar 2003 Sitronkylling 8 kyllinglår 3 sitroner 2 hvitløkfedd 2 ts oregano 3 ss olivenolje salt og pepper 1 løk 2 dl hønsebuljong 2 ss tomatpure Forvarm stekeovnen til 225 grader. Skyll kylllinglårene i kaldt vann og tørk dem. Børst to av sitronene under rennende, kaldt vann. Riv av det gule skallet. Press saften. Del den tredje sitronen i skiver til pynt. Press hvitløksfeddene og bland dem med sitronsaft, sitronskall, oregano og 1 ss olje. Tilsett salt og pepper. Pensle kyllinglårene med sitronblandingen, legg dem på et ildfast fat og stek dem i cirka ti minutter. Finhakk løken og fres den noen minutter med resten av oljen i en stekepanne. Tilsett buljong og tomatpure. La blandingen koke i noen minutter. Ta kyllinglårene ut av ovnen og hell buljongblandingen over. Sett dem tilbake i ovnen i noen minutter. Kontroller at kjøttet er gjennomstekt før du legger dem på et fat og pynter med sitronskivene. 0 Siter
erin Skrevet 15. januar 2003 Forfatter Skrevet 15. januar 2003 Sitronkylling 8 kyllinglår 3 sitroner 2 hvitløkfedd 2 ts oregano 3 ss olivenolje salt og pepper 1 løk 2 dl hønsebuljong 2 ss tomatpure Forvarm stekeovnen til 225 grader. Skyll kylllinglårene i kaldt vann og tørk dem. Børst to av sitronene under rennende, kaldt vann. Riv av det gule skallet. Press saften. Del den tredje sitronen i skiver til pynt. Press hvitløksfeddene og bland dem med sitronsaft, sitronskall, oregano og 1 ss olje. Tilsett salt og pepper. Pensle kyllinglårene med sitronblandingen, legg dem på et ildfast fat og stek dem i cirka ti minutter. Finhakk løken og fres den noen minutter med resten av oljen i en stekepanne. Tilsett buljong og tomatpure. La blandingen koke i noen minutter. Ta kyllinglårene ut av ovnen og hell buljongblandingen over. Sett dem tilbake i ovnen i noen minutter. Kontroller at kjøttet er gjennomstekt før du legger dem på et fat og pynter med sitronskivene. sarpsborg-arbeiderblad??? ) 0 Siter
erin Skrevet 15. januar 2003 Forfatter Skrevet 15. januar 2003 Hehe... så du på Alle Elsker Raymond i går? Jeg lurte også på hva dette var for noe rart... Hi hi. Ja, jeg så "alle elsker Raymond", og da kom jeg på en gang jeg var i Stavanger. Da fikk jeg servert sitronkylling.... Det var godt! Men har ikke lyst til å reise tilbake for å få det servert igjen. Tenkte jeg kunne prøve på kjøkkenet her hjemme istedet. 0 Siter
molli Skrevet 15. januar 2003 Skrevet 15. januar 2003 sarpsborg-arbeiderblad??? ) Søkte bare på nettet på ordet "Sitronkylling", jeg, og tok det første jeg fant Sarpsborg er definitivt IKKE mine hjemtrakter :-) Gudskjelov, kan man kanskje si? *he-he* 0 Siter
Nikki Skrevet 15. januar 2003 Skrevet 15. januar 2003 Kyllingfileter legges på fat, skvis saften av en sitron over og la dem stå og godgjøre seg litt. Så visper du et egg lett sammen i en bolle. I en annen bolle har du i hvetemel, salt, pepper og revet sitronskall, i en tredje bolle har du brødsmuler (daggammelt brød som du maler i foodprocessor e.l). Hvis du ønsker kan du lage et snitt i kyllingfiletene og fylle gapet med hakket hvitløk, det passer veldig godt med sitron. Så dypper du kyllingene i først mel, så egg og så brødsmulene og pakker godt sammen. Legg dem i kjøleskap ca 15 minutter. Så dypper du gjennom alt en gang til og lar hvile på nytt 15 min i kjøleskap. Så bruner du kyllingen i en stekepanne og steker videre i ovnen på 190 grader i ca 30 minutter. Dette er i allefall _min_ sitronkylling og den er veldig god. Du kan lage kylling kiev på samme måte, da har du ikke sitronskall i melet og du fyller kyllingen med hvitløkssmør istedet. Så når du skjærer opp kyllingen renner det ut smeltet hvitløkssmør, veldig godt. Takk for oppskriften - det var godt! 0 Siter
Tornerose Skrevet 15. januar 2003 Skrevet 15. januar 2003 Takk for oppskriften - det var godt! Godt å høre, synes det er veldig godt selv. :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.