Gå til innhold

Karbohydrater


loppa1365380119

Anbefalte innlegg

loppa1365380119

Lurer på en ting. Når du leser på pakningen om hvor mange kalorier det er i en ting, hva er liksom greit av karbohydrater? Hva er grensen for at det er for mye?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hæ? Hva snakker du om? Hvor mange kalorier kun karbohydratene utgjør?? Det oppgis ikke på pakningene. Eller mener du hvor mange gram karbohydrater? Hva har det isåfall med kaloriene å gjøre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

loppa1365380119

Hæ? Hva snakker du om? Hvor mange kalorier kun karbohydratene utgjør?? Det oppgis ikke på pakningene. Eller mener du hvor mange gram karbohydrater? Hva har det isåfall med kaloriene å gjøre?

Hei leila!

Det jeg mente var at nå er det veldig mye snakk om karbohydrater for tiden og at man ikke skal ha for mye av dette. Jeg lurer på hva er greit å få i seg?? 50%, 30% ?? Hvor går liksom grensen for at det blir for mye karbohydrater i en spesiell matvare?

Håper du skjønner hva jeg mener.

Ellers så var det veldig fint å høre fra deg, det var en tid jeg var en veldig ivrig leser inne på dette forumet, og husker at du alltid hadde mange gode svar på kalorier og sånn. Har savnet deg litt egentlig....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei leila!

Det jeg mente var at nå er det veldig mye snakk om karbohydrater for tiden og at man ikke skal ha for mye av dette. Jeg lurer på hva er greit å få i seg?? 50%, 30% ?? Hvor går liksom grensen for at det blir for mye karbohydrater i en spesiell matvare?

Håper du skjønner hva jeg mener.

Ellers så var det veldig fint å høre fra deg, det var en tid jeg var en veldig ivrig leser inne på dette forumet, og husker at du alltid hadde mange gode svar på kalorier og sånn. Har savnet deg litt egentlig....

Tror du bør lese bøker om emnet, fx. av Fedon Lindberg eller andre, for å sette deg skikkelig inn i temaet.

Det er ikke sånn at man skal unngå alle karbohydrater, det er forskjell på hvordan ulike typer karbohydrater påvirker kroppen. For å finne ut av det må du sjekke tabeller/oversikter som viser en matvares glykemiske indeks (GI).

Dessuten - som Fedon Lindberg selv har sagt på TV: Dersom man ikke har behov for å legge om kostholdet er det ikke automatisk sånn at karbohydrater er så farlig. Men - det er noen av oss som går mer opp i vekt om det er for mye av visse typer karbohydrater i kosten, og sammensetningen av de ulike næringsstoffene er i ubalanse.

Andre mennesker - som lever helt fint og er sunne på "tradisjonelt norsk kosthold" (eller hva man nå spiser...), behøver ikke nødvendigvis legge om kosten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

loppa1365380119

Tror du bør lese bøker om emnet, fx. av Fedon Lindberg eller andre, for å sette deg skikkelig inn i temaet.

Det er ikke sånn at man skal unngå alle karbohydrater, det er forskjell på hvordan ulike typer karbohydrater påvirker kroppen. For å finne ut av det må du sjekke tabeller/oversikter som viser en matvares glykemiske indeks (GI).

Dessuten - som Fedon Lindberg selv har sagt på TV: Dersom man ikke har behov for å legge om kostholdet er det ikke automatisk sånn at karbohydrater er så farlig. Men - det er noen av oss som går mer opp i vekt om det er for mye av visse typer karbohydrater i kosten, og sammensetningen av de ulike næringsstoffene er i ubalanse.

Andre mennesker - som lever helt fint og er sunne på "tradisjonelt norsk kosthold" (eller hva man nå spiser...), behøver ikke nødvendigvis legge om kosten.

Takk for svar.

Jeg har gått på Grete Roede kurs og gikk ned totalt 15 kg, og jeg er kjempefornøyd med dette. Men, jeg har dessverre har jeg gått opp litt igjen. Det er et år siden jeg sluttet på GR, og jeg litt opp igjen i høst, det er ikke mye 3-4 kg, men jeg vil liksom ikke vente til jeg går opp enda mere. Jeg er på vei ned igjen, så det er ikke så veldig vanskelig for jeg vet egentlig hva jeg skal spise og ikke spise.

Men for å ta et eksempel, den confekta kakaoen i forhold til kakao light fra freia. Kalori innholdet er nesten likt, men mener å huske at det er litt forskjell i karbohydratene. Hvem av de skal jeg velge??

Synes kakaoen fra freia er bedre, men burde kanskje heller velge confekta.

Det er sånn jeg mener..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar.

Jeg har gått på Grete Roede kurs og gikk ned totalt 15 kg, og jeg er kjempefornøyd med dette. Men, jeg har dessverre har jeg gått opp litt igjen. Det er et år siden jeg sluttet på GR, og jeg litt opp igjen i høst, det er ikke mye 3-4 kg, men jeg vil liksom ikke vente til jeg går opp enda mere. Jeg er på vei ned igjen, så det er ikke så veldig vanskelig for jeg vet egentlig hva jeg skal spise og ikke spise.

Men for å ta et eksempel, den confekta kakaoen i forhold til kakao light fra freia. Kalori innholdet er nesten likt, men mener å huske at det er litt forskjell i karbohydratene. Hvem av de skal jeg velge??

Synes kakaoen fra freia er bedre, men burde kanskje heller velge confekta.

Det er sånn jeg mener..

Hvis du ikke drikker bøttevis med kakao hver dag tror jeg ganske sikkert ikke forskjellen i karbohydrater i posekakao-light er det som gjør utslaget... :-)

Mengden karbohydrater i en kopp kakao er vel uansett temmelig ubetydelig, sammenlignet med mengden som er i brød/pasta/poteter osv.

Eller? :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Annonse

Takk for svar.

Jeg har gått på Grete Roede kurs og gikk ned totalt 15 kg, og jeg er kjempefornøyd med dette. Men, jeg har dessverre har jeg gått opp litt igjen. Det er et år siden jeg sluttet på GR, og jeg litt opp igjen i høst, det er ikke mye 3-4 kg, men jeg vil liksom ikke vente til jeg går opp enda mere. Jeg er på vei ned igjen, så det er ikke så veldig vanskelig for jeg vet egentlig hva jeg skal spise og ikke spise.

Men for å ta et eksempel, den confekta kakaoen i forhold til kakao light fra freia. Kalori innholdet er nesten likt, men mener å huske at det er litt forskjell i karbohydratene. Hvem av de skal jeg velge??

Synes kakaoen fra freia er bedre, men burde kanskje heller velge confekta.

Det er sånn jeg mener..

I lettprodukta er ofte fett erstatta med sukker, Dermed ugunstig for meg som vil unngå karbohydrater. For å være på den sikre siden kan du sammenligne karbohydratinnholde i de forskjellige produktene og velge den med færrest karbohydrat.

Så lenge du ikke overspiser legger du ikke på deg av fett.

Les en av bøkene til Dr. Robert Atkins så forstår du mye bedre hva dette dreier seg om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hæ? Hva snakker du om? Hvor mange kalorier kun karbohydratene utgjør?? Det oppgis ikke på pakningene. Eller mener du hvor mange gram karbohydrater? Hva har det isåfall med kaloriene å gjøre?

Hvis du ganger antall gram med 4, så finner du ut hvor mange kalorier karbohydratene utgjør.

Det samme gjelder proteiner.

Fettet ganges med 9.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...