Mamta Skrevet 8. mars 2003 Del Skrevet 8. mars 2003 OSTEFONDUE 3 dl hvitvin (trenger ikke være av den dyre sorten, kan erstattes av eplejuice eller alkoholfri vin). Varmes til kokepunktet. 8-10 dl revet ost. Syns det er godt med en blanding av Sveitser, Cheddar og Jarlsberg. Blandes litt etter litt i den kokende vinen. Rør om til alt smeltes mellom hver gang ost tilsettes. 1-2 hvitkøkbåter. 1 ts grønn pepper, støtt i morter. Has i. Ca 100 gram bacon finhakkes og stekes godt. Dette skal blandes inn til slutt. Kan sløyfes. 1 ss sitronsaft blandet med 1 ss vann. Ha i en ss potetmel. Dette blander du i den smeltede ostemassen i en tynn stråle. Rør godt. Når du har tilsatt potetmelet må fonduen tas rett av plata og settes på spritblusset på LAV flamme. Jeg har funnet ut at det er bedre med 3-4 telys i stedet for spritbluss. Server med terninger av daggammel loff og god hvitvin. Dette er deilig mat! MÅ man ha fondue - sett for å lage/ nyte fondue? Har bare spist det på restaurant hittil, men nå ble jeg fristet til å forsøke selv... Hilsen fra 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-538788 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest namm Skrevet 8. mars 2003 Del Skrevet 8. mars 2003 OSTEFONDUE 3 dl hvitvin (trenger ikke være av den dyre sorten, kan erstattes av eplejuice eller alkoholfri vin). Varmes til kokepunktet. 8-10 dl revet ost. Syns det er godt med en blanding av Sveitser, Cheddar og Jarlsberg. Blandes litt etter litt i den kokende vinen. Rør om til alt smeltes mellom hver gang ost tilsettes. 1-2 hvitkøkbåter. 1 ts grønn pepper, støtt i morter. Has i. Ca 100 gram bacon finhakkes og stekes godt. Dette skal blandes inn til slutt. Kan sløyfes. 1 ss sitronsaft blandet med 1 ss vann. Ha i en ss potetmel. Dette blander du i den smeltede ostemassen i en tynn stråle. Rør godt. Når du har tilsatt potetmelet må fonduen tas rett av plata og settes på spritblusset på LAV flamme. Jeg har funnet ut at det er bedre med 3-4 telys i stedet for spritbluss. Server med terninger av daggammel loff og god hvitvin. Dette er deilig mat! Tusen takk skal du ha. Det ser deilig ut, så jeg tror jeg må prøve på det !!! takknemlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-538804 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ChiengMai Skrevet 8. mars 2003 Del Skrevet 8. mars 2003 MÅ man ha fondue - sett for å lage/ nyte fondue? Har bare spist det på restaurant hittil, men nå ble jeg fristet til å forsøke selv... Hilsen fra Tror det går bra i en vanlig, ikke for vid kasserolle også. Men det er en fordel med fonduegafler i forhold til vanlige gafler. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-538805 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mamta Skrevet 8. mars 2003 Del Skrevet 8. mars 2003 Tror det går bra i en vanlig, ikke for vid kasserolle også. Men det er en fordel med fonduegafler i forhold til vanlige gafler. Takk for raskt svar. Tror vi gjør et forsøk, og så får vi vel ønske oss fondue - sett til jul... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-538812 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ChiengMai Skrevet 8. mars 2003 Del Skrevet 8. mars 2003 Takk for raskt svar. Tror vi gjør et forsøk, og så får vi vel ønske oss fondue - sett til jul... Burde ikke være uoverkommelig, de koster ikke allverden. Gi tilbakemelding om det faller i smak, hva? ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-538917 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Svanhild Skrevet 11. mars 2003 Del Skrevet 11. mars 2003 Kom på noe annet som også går raskt å lage: innbakt brokkoli/skinke: Kna ut en butterdeig. Ha i fyll (kjøp f.eks. et beger eller to kryddersmøreost. Kok brokkolien, den skal skjæres i små biter. Skjær skinke i terninger og rør alt sammen!) Du kan også ha i stekt bacon eller pølse, eller bruke en pose frosne grønnsaker som du koker raskt og blander i. Pensle med egg og ha i ovnen. Jeg husker ikke hvor lenge eller gradene, men det finner du ut. Godt med pastasalat til! (I den kan du ha fetaost, og dressing av olivenolje/litt sitronsaft/presset hvitløk.) Nam! Hørtes godt ut!! Takker! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-541330 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Svanhild Skrevet 11. mars 2003 Del Skrevet 11. mars 2003 -Kok opp Pasta, gjerne bånd spagetti -brun skinke i panna som r kuttet opp i terninger(best med bog skinke på boks) -Ha så i fløte og la det surre litt -ha i litt muskatt nøtt, salt & pepper* Enkelt kjappt billig og VELDIG GODT! Ja, noe sånt har jeg prøvd før med stort hell! Takk for den! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-541331 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Svanhild Skrevet 11. mars 2003 Del Skrevet 11. mars 2003 har lagd en pølsegryte noen ganger og fått litt skryt av den, kok litt pasta. ikke kok den for mye for den skal i ovnen etterpå. Stek noen pølsebiter, som er hakket opp.De nye kjøttpølsene uten skinn er fine. bland dette sammen i en illfast form. lag så en tomatsaus, pleier a steike sopp,løk,paprika, ol. og saå har jeg oppi tomatpurre, oppskjærte tomater. og lar det koke litt.Hadde litt stangselleri oppi didt og det var nytt og godt. KRYDDER. og bland sammen med resten. INN i ovnen med litt ost på . Ferske baguetter er godt til. Kanog steike bacon og ha ved siden av.salt og sprøtt.PØLSER trenger ikke være kjedelig. LYKKE til Spennende pølserett!! Takk for oppskriften - skal prøve denne! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-541332 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Svanhild Skrevet 11. mars 2003 Del Skrevet 11. mars 2003 Prøvd de nye Wraps'ene til Toro? Jeg likte spesielt godt den greske, mens mannen min likte best den indiske tandoorivarianten med kyllingfileter. Nei, har ikke prøvd de enda!! Men det bør jeg vel.... Takk for tipset! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-541333 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Svanhild Skrevet 11. mars 2003 Del Skrevet 11. mars 2003 Hva med fondue.... Kyllingkjøtt, evnt. okse eller svinekjøtt, litt grillpølser (Med evnt. bacon rullet rundt), salat og loff. Pluss sauser du liker. Jeg bruker alltid aioli og kurry- saus... Ja, dette er deilige saker!!! Kanskje neste helg?? ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-541334 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.