Gå til innhold

Tips meg!!!


Anbefalte innlegg

OSTEFONDUE

3 dl hvitvin (trenger ikke være av den dyre sorten, kan erstattes av eplejuice eller alkoholfri vin). Varmes til kokepunktet.

8-10 dl revet ost. Syns det er godt med en blanding av Sveitser, Cheddar og Jarlsberg. Blandes litt etter litt i den kokende vinen. Rør om til alt smeltes mellom hver gang ost tilsettes.

1-2 hvitkøkbåter.

1 ts grønn pepper, støtt i morter. Has i.

Ca 100 gram bacon finhakkes og stekes godt. Dette skal blandes inn til slutt. Kan sløyfes.

1 ss sitronsaft blandet med 1 ss vann. Ha i en ss potetmel. Dette blander du i den smeltede ostemassen i en tynn stråle. Rør godt. Når du har tilsatt potetmelet må fonduen tas rett av plata og settes på spritblusset på LAV flamme. Jeg har funnet ut at det er bedre med 3-4 telys i stedet for spritbluss.

Server med terninger av daggammel loff og god hvitvin. Dette er deilig mat!

MÅ man ha fondue - sett for å lage/ nyte fondue? Har bare spist det på restaurant hittil, men nå ble jeg fristet til å forsøke selv...

Hilsen fra

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-538788
Del på andre sider

Fortsetter under...

OSTEFONDUE

3 dl hvitvin (trenger ikke være av den dyre sorten, kan erstattes av eplejuice eller alkoholfri vin). Varmes til kokepunktet.

8-10 dl revet ost. Syns det er godt med en blanding av Sveitser, Cheddar og Jarlsberg. Blandes litt etter litt i den kokende vinen. Rør om til alt smeltes mellom hver gang ost tilsettes.

1-2 hvitkøkbåter.

1 ts grønn pepper, støtt i morter. Has i.

Ca 100 gram bacon finhakkes og stekes godt. Dette skal blandes inn til slutt. Kan sløyfes.

1 ss sitronsaft blandet med 1 ss vann. Ha i en ss potetmel. Dette blander du i den smeltede ostemassen i en tynn stråle. Rør godt. Når du har tilsatt potetmelet må fonduen tas rett av plata og settes på spritblusset på LAV flamme. Jeg har funnet ut at det er bedre med 3-4 telys i stedet for spritbluss.

Server med terninger av daggammel loff og god hvitvin. Dette er deilig mat!

Tusen takk skal du ha. Det ser deilig ut, så jeg tror jeg må prøve på det !!!

takknemlig hilsen

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-538804
Del på andre sider

Gjest ChiengMai

MÅ man ha fondue - sett for å lage/ nyte fondue? Har bare spist det på restaurant hittil, men nå ble jeg fristet til å forsøke selv...

Hilsen fra

Tror det går bra i en vanlig, ikke for vid kasserolle også. Men det er en fordel med fonduegafler i forhold til vanlige gafler.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-538805
Del på andre sider

Gjest Svanhild

Kom på noe annet som også går raskt å lage: innbakt brokkoli/skinke: Kna ut en butterdeig. Ha i fyll (kjøp f.eks. et beger eller to kryddersmøreost. Kok brokkolien, den skal skjæres i små biter. Skjær skinke i terninger og rør alt sammen!) Du kan også ha i stekt bacon eller pølse, eller bruke en pose frosne grønnsaker som du koker raskt og blander i. Pensle med egg og ha i ovnen. Jeg husker ikke hvor lenge eller gradene, men det finner du ut. Godt med pastasalat til! (I den kan du ha fetaost, og dressing av olivenolje/litt sitronsaft/presset hvitløk.)

Nam! Hørtes godt ut!! Takker!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-541330
Del på andre sider

Annonse

Gjest Svanhild

-Kok opp Pasta, gjerne bånd spagetti

-brun skinke i panna som r kuttet opp i terninger(best med bog skinke på boks)

-Ha så i fløte og la det surre litt

-ha i litt muskatt nøtt, salt & pepper*

Enkelt kjappt billig og VELDIG GODT!

Ja, noe sånt har jeg prøvd før med stort hell! Takk for den!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-541331
Del på andre sider

Gjest Svanhild

har lagd en pølsegryte noen ganger og fått litt skryt av den,

kok litt pasta. ikke kok den for mye for den skal i ovnen etterpå. Stek noen pølsebiter, som er hakket opp.De nye kjøttpølsene uten skinn er fine. bland dette sammen i en illfast form.

lag så en tomatsaus, pleier a steike sopp,løk,paprika, ol. og saå har jeg oppi tomatpurre, oppskjærte tomater. og lar det koke litt.Hadde litt stangselleri oppi didt og det var nytt og godt. KRYDDER. og bland sammen med resten. INN i ovnen med litt ost på . Ferske baguetter er godt til. Kanog steike bacon og ha ved siden av.salt og sprøtt.PØLSER trenger ikke være kjedelig. LYKKE til

Spennende pølserett!! Takk for oppskriften - skal prøve denne! :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/95963-tips-meg/page/2/#findComment-541332
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...