karisma Skrevet 28. mars 2003 Skrevet 28. mars 2003 Jeg skal ha venninnetreff, og trenger noe nytt å servere. Noen som har noen gode tips? Gjerne ting som kan lages dagen i forveien, men det er ikke et must. 0 Siter
serendipity Skrevet 28. mars 2003 Skrevet 28. mars 2003 Noe nytt?? Hjeeelp vet ikke hva du har servert før. 0 Siter
Reg@l Skrevet 28. mars 2003 Skrevet 28. mars 2003 Vet ikke hva du har laget før, men dette er kjempegodt og enkelt, kan lages dagen i forveien og er like godt varmt som kaldt: PIZZABAGUETTER Tre pakker minibaguetter (de minste, du trenger 18 stk) To pk kjøttdeig (tilsammen ca 800 g) 18 skiver Jarlsbergost To spiseskjeer tomatpurè og litt melk Krydder etter smak ----------------------- Sett ovnen på 220 C Stek kjøttdeigen, krydre etter smak. Papadew og parmesan fra "snopedisken" på Meny setter en ekstra spiss på det, men er inget must. Bland to ss tomatpurè med litt melk og hell over. Kok en liten stund. Lag et snitt på toppen av baguetterne slik at det går over hele. Ikke skjær gjennom! Fyll baguettene med kjøttdeigen og legg en skive Jarlsberg over. Stekes i ca 10 min, se det litt an. Serveres med salat og god dressing. Bon appetit! 0 Siter
Angela1365380318 Skrevet 28. mars 2003 Skrevet 28. mars 2003 Nachos, tacos, fiatas, salsa, pesto med pasta, reker, skalldyr, osteparty, eksotisk kyllinggryte, en komplisert suppe med brød til osv. 0 Siter
Gjest Mat for mons Skrevet 28. mars 2003 Skrevet 28. mars 2003 Noe nytt?? Hjeeelp vet ikke hva du har servert før. Her kommer en oppskrift på noe kjempegodt; Kjøp en pakke Tortellini kjøttfylt pasta. Kokes etter anvisning. Lag en liten kasserolle med ostesaus. Dryss oppi masse rever parmesan ost. Slå sausen over pastaen sammen med en pakke revet skinke. Ha blandingen i små skåler med revet ost over. Settes i ovnen på ca. 225 grader til osten er blitt brun/gratinert. Serveres med hvitløksbaguetter. Mmmmmmmmm kjempegodt og kan godt lages en dag i forveien. 0 Siter
toci Skrevet 28. mars 2003 Skrevet 28. mars 2003 Det beste er om du bruker kyllingfilèt, men hvis jeg skal lage stor porsjon kjøper jeg bare grillet kylling og rensker den, da blir det litt billigere. 1 stor kylling 1 rød paprika 1 grønn paprika 250 g. sjampinjonger (skrives det sånn??) salt, pepper og paprikapulver etter smak 3 ss. smør 3 ss. hvetemel 4 dl. hønsekraft eller buljong 1-2 dl. flte 1 eggeplomme Skjær kyllingkjøttet i små stykker. Paprika skjæres i smale striper. Sjampinjongene skjæres i skiver. Surr paprika og sjampinjong i 3-4 minutter i smør. Dryss hvetemel over og spe med kraft til jevn saus. Kok et par minutter. Tilsett eggeplomme rørt ut i fløte, oppskåret kjøtt (bruker du kyllingfilèt må den selvsagt stekes i forkant..)og krydre etter smak. Hold retten _under_ kokepunktet til kjøttet er oppvarmet. Serveres med ris, pariserloff eler rundstykker med sesamfrø sammen med grønn salat. Nyyyydelig god selskapsmat! mvh 0 Siter
Gjest malun Skrevet 28. mars 2003 Skrevet 28. mars 2003 Kyllinggryte - som blir enda bedre om den lages dagen før og varmes opp... ;o) 1 stekt/grillet kylling 1 stor purre 2 syrlige epler 1 liten paprika olje til steking 3 dl matfløte 1 1/2 ss karripulver 2 ss curry paste 1 ss mango chutney 1 glass indisk currysaus (Uncle Ben's, Pataks eller lignende) Skjær purren i tynne ringer, eplene i terninger og paprikaen i strimler. Varm oljen og fres karripulveret litt. Tilsett purre, parika og epler og fres det mykt og blankt. Bland inn fløte, mango chutney, curry paste og curry saus. La alt putre i ca 10 minutter. Rens kyllingen for skinn og bein og del kjøttet i biter. Bland med sausen og la putre i ytterligere 15 minutter. Serveres med ris eller pasta og evt en grønn salat/nan-brød. ---- Denne er visstnok til ca 4 personer, men min erfaring er at den holder til flere. Jeg har doblet den og servert til 10 personer, og da ble det mat igjen. Den er ganske mektig - men vanvittig god! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.