Gjest prust Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Jeg har ei pakke med kjøttdeig i kjøleskapet som gikk ut på dato på fredag (altså 4/4). Den har ligget i kjøleskapet siden jeg kjøpte den - og er ikke opptint. Kan jeg bruke den til middag i dag? Legger til at jeg har to barn på 2 og 4 år og en mann med litt ømfintlig mage. Liker ikke å kast mat, irriterer meg over meg selv at vi ikke har brukt den før - men har ikke lyst å bli matforgiftet..... 0 Siter
Gjest Slakterlærling Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Se på fargen og lukt på kjøttdeigen. Vanlig sunn fornuft rekker lenge i bedømmelsen av om den kan brukes eller ei. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Se på fargen og lukt på kjøttdeigen. Vanlig sunn fornuft rekker lenge i bedømmelsen av om den kan brukes eller ei. Har ikke åpnet pakken ennå. Den har ligget vakuumpakket i kjøleskapet i en uke eller to. Men jeg skal se og lukte når jeg kommer hjem - før jeg setter i gang med middagen! 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Kjøttdeig er takknemlig sånn, den begynner å lukte mistenkelig lenge før den blir uspiselig. Lukter den godt, er den spiselig. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Kjøttdeig er takknemlig sånn, den begynner å lukte mistenkelig lenge før den blir uspiselig. Lukter den godt, er den spiselig. OK - det høres greit ut. Skal ha skjerpet luktesans når jeg kommer fra jobb! 0 Siter
sigga Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Du må ha et godt og kaldt kjøleskap hvis den ikke er opptint etter å ha ligget der i 2 uker...hvordan er melka? 0 Siter
Gjest prust Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Du må ha et godt og kaldt kjøleskap hvis den ikke er opptint etter å ha ligget der i 2 uker...hvordan er melka? Jeg mente at det var ferskvare og ikke frysevare. Den har altså ikke vært fryst ned og tint opp igjen, men vært i kjøleskpa hele tiden. For hvis den først har vært fryst og så tint, bør en vel ikke vente så lenge før en spiser den? 0 Siter
Gjest Pricilla Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 jeg hadde ikke spist den i hvert fall! Æsj... det kan hende det kryr av bakterier.. Litt kjedelig hvis hele fammen blir sittende med magesmerter på potta fordi du ikke har holdt "fristen" på bruk da... : ) 0 Siter
Gjest vlbkomme Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Du risikerer og forgifte hele familien om dere spiser den! 0 Siter
laguna1365380434 Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Bare spis den du! Kjøttdeig lukter vondt når den er uspiselig.. Jeg har spist kjøttdeig som har gått ut, uten antydning til magesmerter etterpå.. Men magen min takler også kebab, tilbredt kl 4 om morgenen,på tvilsomme steder, så det er mulig jeg er hardfør.. Kjæresten er kokk, og han følger heller ikke datostemplingen, så lenge ting har vært nedfrosset.. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Bare spis den du! Kjøttdeig lukter vondt når den er uspiselig.. Jeg har spist kjøttdeig som har gått ut, uten antydning til magesmerter etterpå.. Men magen min takler også kebab, tilbredt kl 4 om morgenen,på tvilsomme steder, så det er mulig jeg er hardfør.. Kjæresten er kokk, og han følger heller ikke datostemplingen, så lenge ting har vært nedfrosset.. Denne kjøttdeigen har ikke vært frossen! Kjøpte den som ferskvare, og har hatt den i kjøleskapet. Datoen gikk ut på fredag. Hva da? 0 Siter
laguna1365380434 Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Tillegg: Kjæresten sier: Hvis du vil være helt på den sikre siden, selv om han anser det som unødvendig da datoer kun er veiledende, gjør følgende: Stek litt av den, uten krydder, hvis den lukter søtlig under steking bør du ikke spise den.. Og ikke spis mer om den smaker surt eller rart.. Selvfølgelig.. Det er ikke farlig å smake en skje.. Sier type, og han er en fliiiink kokk.. 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Jeg mente at det var ferskvare og ikke frysevare. Den har altså ikke vært fryst ned og tint opp igjen, men vært i kjøleskpa hele tiden. For hvis den først har vært fryst og så tint, bør en vel ikke vente så lenge før en spiser den? Spørs hvor lenge den har vært tint og delvis tint. Bakterie- og soppvekst stanser langsomt under nedfrysing og starter langsomt igjen under optining. Over 6-7 varmegrader begynner det virkelig å skje ting. Altså: antall, type bakterier som tilføres, hvordan de tilføres (om de males inn), type mat, tid og temperatur. Ikke lett å si. Jeg har stekt kjøttdeig som lukta litt mystisk, men stekt den godt og kokt den som kjøttkaker. Det smakte greit nok. Må det når det er langt til folk på hytta. 0 Siter
laguna1365380434 Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Denne kjøttdeigen har ikke vært frossen! Kjøpte den som ferskvare, og har hatt den i kjøleskapet. Datoen gikk ut på fredag. Hva da? Følg tipset til kjæresten over her.. Han påstår at det er helt ufarlig selvom den ikke har vært frossen.. Fredag er ingen fare, datoen er veiledende.. All dato er best før, ikke uspiselig/farlig etter:) 0 Siter
Gjest ova Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Jeg har vært ute for det samme. Har ikke brukt det.Det får heller gå i søpla, mener jeg. 0 Siter
sigga Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Jeg mente at det var ferskvare og ikke frysevare. Den har altså ikke vært fryst ned og tint opp igjen, men vært i kjøleskpa hele tiden. For hvis den først har vært fryst og så tint, bør en vel ikke vente så lenge før en spiser den? okei..da skjønner jeg. En bør vel spise opptint kjøttdeig i løpet av noen dagerja...vet ikke, er ingen kjøttekspert. Men er ganske skeptisk til mat over dato... 0 Siter
asterix Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Lukt på den. Lukter den rart bruker du den ikke. Hvis den lukter normalt er den helt i orden. 0 Siter
Gjest bebba Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Har ikke åpnet pakken ennå. Den har ligget vakuumpakket i kjøleskapet i en uke eller to. Men jeg skal se og lukte når jeg kommer hjem - før jeg setter i gang med middagen! Etter innleggene dine så er jeg ikke i tvil at du kan rolig spise den til middag i dag. Dato er først og fremst veiledende, og det kan forekomme at mat er ødelagt selvom den ikke er gått ut på dato. Vanlig kjøttdeig kan ligge noen få dager i kjøleskap uten å bli ødelagt. 0 Siter
tiliti Skrevet 7. april 2003 Skrevet 7. april 2003 Dersom den er så dårlig at den ikke er brukbar er den slimete og lukter grusomt. Dersom den virker "normal" er det bare å spise. Stek/kok den godt dersom du er usikker, sånn at ev. ekstra bakterier dør. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.