SoriaMoria Skrevet 24. april 2003 Skrevet 24. april 2003 Er det egentlig sunt? (Tenker da både på ernæring og kalorier.) Og hvordan lager DERE havregrøt? - Trenger litt tips her :-) 0 Siter
Dorthe Skrevet 24. april 2003 Skrevet 24. april 2003 Det kommer vel an på hva man mener er sundt. I disse dager med Fedon Lindberg er det sikkert ikke sundt. Ellers så følger jeg oppskriften på pakningen og bruker fløte isteden for melk. Spiser det med sukker på. Til ungene brukte jeg melk og hadde honning i men ikke sukker. 0 Siter
fresja Skrevet 24. april 2003 Skrevet 24. april 2003 Det er vanskelig å koke kavregrøt av skummetmelk, for den vil lett bli brent. Derfor koker jeg av vann, og blander cottage cheese i etterpå. Sunt og godt. Tror havre er litt bedre enn hvete iallfall, men jeg har tenkt å sjekke deres glykemiske indeks...... 0 Siter
naiv Skrevet 24. april 2003 Skrevet 24. april 2003 Jeg spiser havregrøt nesten hver morgen, men driter i om det er sunt eller ikke. Jeg liker det! 1 dl. havregryn og 2 dl. lettmelk + litt salt helles i en dyp tallerken og kokes i mickro'n. Spises med sukker, jordbærsyltetøy + kald melk. 0 Siter
Gjest Higgins Skrevet 24. april 2003 Skrevet 24. april 2003 Det er vanskelig å koke kavregrøt av skummetmelk, for den vil lett bli brent. Derfor koker jeg av vann, og blander cottage cheese i etterpå. Sunt og godt. Tror havre er litt bedre enn hvete iallfall, men jeg har tenkt å sjekke deres glykemiske indeks...... Havregrøt har lavere g.i. enn rå havregryn. 0 Siter
fresja Skrevet 24. april 2003 Skrevet 24. april 2003 Havregrøt har lavere g.i. enn rå havregryn. Dete var bra, for jeg er mer glad i havregrøt enn i havregryn. Hva med havrenøtter i melk? 0 Siter
monsina Skrevet 24. april 2003 Skrevet 24. april 2003 Mikro-havregryn: ca 1 dl havregryn i en skål hell over vann til det dekker rør godt rundt Inn i mikron (750W) 1 min. (du ser den bobler og koker) Rør inn kald melk til passe konsistens + 1 liten ts salt - evt en ts margarin. Sukker og kanel! (Sikkert godt - i alle fall syns ungene mine det!) 0 Siter
dewey Skrevet 24. april 2003 Skrevet 24. april 2003 Koker opp en gitt mengde vann, kaster en gitt mengde havregryn oppi og småkoker i fem minutter eller noe. Trekker av platen og lar den stå og trekke en stund. Ungene får en liten skvett melk over, jeg klæsjer oppi jordbærsyltetøy:-) 0 Siter
Gjest Higgins Skrevet 28. april 2003 Skrevet 28. april 2003 Dete var bra, for jeg er mer glad i havregrøt enn i havregryn. Hva med havrenøtter i melk? Mye behandla/lettomsatt i kroppen = høy G.I. Hvite hvetenøtter(puffa-ris?)har iallfall høy G.I., i likhet med disse "sunne" riskakene slankende gumler i seg! Low fat, high G.I. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.