Gjest Baker Hansen Skrevet 12. mai 2003 Del Skrevet 12. mai 2003 Har noen en god oppskrift på urterundstykker? Luftige og deilige som passer til supper etc.? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/104607-rundstykker-med-urter/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 12. mai 2003 Del Skrevet 12. mai 2003 25 g gjær, 3 dl melk, 2 ss olivenolje, 1 ts salt, 1 egg, 7-8 dl hvetemel Fyll: 150 g (saue-)ost, 1-2 ss av hver av hakket fersk oregano, timian og basilikum, 2 hvitløksfedd Lunk melka og løs gjæren i den, tilsett olje, salt og vispet egg. Arbeid inn mesteparten av melet (deigen skal slippe bollen). La heve under klede i 45 minutter. Kna inn resten av melet på bordet, kjevle ut til en rektangulær plate (35 x 50 cm), smuldre over osten, strø på urtene og press hvitløksfeddene over det hele. Rull sammen fra langsiden til en fast rull, skjær i 3-4 cm tjukke biter. Legg med snittflaten opp (gjerne i papirformer) og la heve på ny i ca 1 time. Stekes på rist nederst i ovnen, 225 grader, i ca 15 minutter. RASKERE VARIANT: Maisbrød 1/2 rød paprika, 1 liten (rød) løk, 1 boks maiskorn (340 g), 250 g cottage cheese, 1/2 ts paprikapulver, 1 krm sukker, 1 ts grovkvernet pepper, 2 ts salt, 4 ts bakepulver, 2 ss finhakket gressløk, 6 ss friske spirer, 425 g (ca 7 dl) hvetemel, 1 dl lettmelk, 2 dl olivenolje, 1 egg, ca 125 g revet ost (mozzarella el. Jarlsberg). Sett ovnen på 225 grader. Rensk paprikaen og skjær den i fine terninger, skrell og finhakk løken, la maisen renne av. Bland raskt sammen alle ingrediensene, unntatt egg og ost, til en deig. Ha over på bordet og kjevle ut til ca 1 cm tjukk leiv. Stikk ut boller/ kaker på ca 7 cm i diameter (med glass eller kakestikke). Pensle med sammenvispet egg og strø revet ost over. Stekes i ca 15 minutter. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/104607-rundstykker-med-urter/#findComment-606353 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Baker Hansen Skrevet 13. mai 2003 Del Skrevet 13. mai 2003 25 g gjær, 3 dl melk, 2 ss olivenolje, 1 ts salt, 1 egg, 7-8 dl hvetemel Fyll: 150 g (saue-)ost, 1-2 ss av hver av hakket fersk oregano, timian og basilikum, 2 hvitløksfedd Lunk melka og løs gjæren i den, tilsett olje, salt og vispet egg. Arbeid inn mesteparten av melet (deigen skal slippe bollen). La heve under klede i 45 minutter. Kna inn resten av melet på bordet, kjevle ut til en rektangulær plate (35 x 50 cm), smuldre over osten, strø på urtene og press hvitløksfeddene over det hele. Rull sammen fra langsiden til en fast rull, skjær i 3-4 cm tjukke biter. Legg med snittflaten opp (gjerne i papirformer) og la heve på ny i ca 1 time. Stekes på rist nederst i ovnen, 225 grader, i ca 15 minutter. RASKERE VARIANT: Maisbrød 1/2 rød paprika, 1 liten (rød) løk, 1 boks maiskorn (340 g), 250 g cottage cheese, 1/2 ts paprikapulver, 1 krm sukker, 1 ts grovkvernet pepper, 2 ts salt, 4 ts bakepulver, 2 ss finhakket gressløk, 6 ss friske spirer, 425 g (ca 7 dl) hvetemel, 1 dl lettmelk, 2 dl olivenolje, 1 egg, ca 125 g revet ost (mozzarella el. Jarlsberg). Sett ovnen på 225 grader. Rensk paprikaen og skjær den i fine terninger, skrell og finhakk løken, la maisen renne av. Bland raskt sammen alle ingrediensene, unntatt egg og ost, til en deig. Ha over på bordet og kjevle ut til ca 1 cm tjukk leiv. Stikk ut boller/ kaker på ca 7 cm i diameter (med glass eller kakestikke). Pensle med sammenvispet egg og strø revet ost over. Stekes i ca 15 minutter. Takker, birdie! Men hva er saueost? ;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/104607-rundstykker-med-urter/#findComment-607233 Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 13. mai 2003 Del Skrevet 13. mai 2003 Takker, birdie! Men hva er saueost? ;o) Ha'kke peil, derfor satte jeg det i parentes. Regner med at en hvilken som helst hvit ost vil gjøre nytten? Evt. hvit geitost dersom man absolutt skal ha fjøssmak... ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/104607-rundstykker-med-urter/#findComment-607360 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.