Gå til innhold

Rundstykker med urter


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

25 g gjær, 3 dl melk, 2 ss olivenolje, 1 ts salt, 1 egg, 7-8 dl hvetemel

Fyll: 150 g (saue-)ost, 1-2 ss av hver av hakket fersk oregano, timian og basilikum, 2 hvitløksfedd

Lunk melka og løs gjæren i den, tilsett olje, salt og vispet egg. Arbeid inn mesteparten av melet (deigen skal slippe bollen). La heve under klede i 45 minutter. Kna inn resten av melet på bordet, kjevle ut til en rektangulær plate (35 x 50 cm), smuldre over osten, strø på urtene og press hvitløksfeddene over det hele. Rull sammen fra langsiden til en fast rull, skjær i 3-4 cm tjukke biter. Legg med snittflaten opp (gjerne i papirformer) og la heve på ny i ca 1 time. Stekes på rist nederst i ovnen, 225 grader, i ca 15 minutter.

RASKERE VARIANT:

Maisbrød

1/2 rød paprika, 1 liten (rød) løk, 1 boks maiskorn (340 g), 250 g cottage cheese, 1/2 ts paprikapulver, 1 krm sukker, 1 ts grovkvernet pepper, 2 ts salt, 4 ts bakepulver, 2 ss finhakket gressløk, 6 ss friske spirer, 425 g (ca 7 dl) hvetemel, 1 dl lettmelk, 2 dl olivenolje, 1 egg, ca 125 g revet ost (mozzarella el. Jarlsberg).

Sett ovnen på 225 grader. Rensk paprikaen og skjær den i fine terninger, skrell og finhakk løken, la maisen renne av. Bland raskt sammen alle ingrediensene, unntatt egg og ost, til en deig. Ha over på bordet og kjevle ut til ca 1 cm tjukk leiv. Stikk ut boller/ kaker på ca 7 cm i diameter (med glass eller kakestikke). Pensle med sammenvispet egg og strø revet ost over. Stekes i ca 15 minutter.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/104607-rundstykker-med-urter/#findComment-606353
Del på andre sider

Gjest Baker Hansen

25 g gjær, 3 dl melk, 2 ss olivenolje, 1 ts salt, 1 egg, 7-8 dl hvetemel

Fyll: 150 g (saue-)ost, 1-2 ss av hver av hakket fersk oregano, timian og basilikum, 2 hvitløksfedd

Lunk melka og løs gjæren i den, tilsett olje, salt og vispet egg. Arbeid inn mesteparten av melet (deigen skal slippe bollen). La heve under klede i 45 minutter. Kna inn resten av melet på bordet, kjevle ut til en rektangulær plate (35 x 50 cm), smuldre over osten, strø på urtene og press hvitløksfeddene over det hele. Rull sammen fra langsiden til en fast rull, skjær i 3-4 cm tjukke biter. Legg med snittflaten opp (gjerne i papirformer) og la heve på ny i ca 1 time. Stekes på rist nederst i ovnen, 225 grader, i ca 15 minutter.

RASKERE VARIANT:

Maisbrød

1/2 rød paprika, 1 liten (rød) løk, 1 boks maiskorn (340 g), 250 g cottage cheese, 1/2 ts paprikapulver, 1 krm sukker, 1 ts grovkvernet pepper, 2 ts salt, 4 ts bakepulver, 2 ss finhakket gressløk, 6 ss friske spirer, 425 g (ca 7 dl) hvetemel, 1 dl lettmelk, 2 dl olivenolje, 1 egg, ca 125 g revet ost (mozzarella el. Jarlsberg).

Sett ovnen på 225 grader. Rensk paprikaen og skjær den i fine terninger, skrell og finhakk løken, la maisen renne av. Bland raskt sammen alle ingrediensene, unntatt egg og ost, til en deig. Ha over på bordet og kjevle ut til ca 1 cm tjukk leiv. Stikk ut boller/ kaker på ca 7 cm i diameter (med glass eller kakestikke). Pensle med sammenvispet egg og strø revet ost over. Stekes i ca 15 minutter.

Takker, birdie! :) Men hva er saueost? ;o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/104607-rundstykker-med-urter/#findComment-607233
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...