Gå til innhold

Eggerøre.


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Går ut fra du kan bruke både vanlig kjele og stekepanne.

Jeg har brukt kjele. Tar noen egg, noen dæsjer smør, og like mange spiseskjeer vann som jeg har egg. Setter på svak/middels varme, og rører stadig vekk. Du ser når den er ferdig.

jeg syns det er lettest med kjele.

tar i egg og like mange spiseskjeer (som egg) med melk. rør hele tiden,så det ikke brennes.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/104682-egger%C3%B8re/#findComment-606867
Del på andre sider

Gjest Kyrre Kylling

Sakset fra Magasinet (dagbladet):

PERFEKT EGGERØRE

Det som gjør eggerøra perfekt og akkurat passe kremete, er at du lager den over vannbad og derfor ikke utsetter den for så sterk varme at vannet i egget blir trengt ut. Det som avgjør hvorvidt det er enkelt eller komplisert å lage eggerøre med denne metoden, der du lager den over vannbad, er om du har ei passelig skål til å ha oppi vannbadet. Jeg har en salatbolle som passer helt perfekt oppi ei av grytene mine - det vil si at store deler av sidene blir dekket av vann, samtidig som den ikke detter nedi og blir fylt av vann.

Igjen er dette en oppskrift du kan bruke som et utgangspunkt:

Hvis du skal være råflott, kan du ha i litt trøfler (eller halvråflott, ha i et par teskjeer trøffel- og olivenmos, som du kan få kjøpt et helt glass av til mindre enn en hundrings), vil du ha en mer fyldig smak, ha i litt nyrevet parmesan eller en annen ost. Litt andre urter er heller ikke dumt. Server med rugbrød.

Nok til 2:

4 egg

1 ss smør, eller mer

1/2 dl melk

2 ss finhakket gressløk

Evt. litt nyrevet parmesan

grovmalt pepper

Kok opp vann i ei gryte som passer til bollen du skal bruke til eggene. Bruk gjerne varmtvann fra krana, da går det fortere.

Knekk eggene i en bolle og pisk dem godt. Bland i smør, melk, halvparten av gressløken og eventuelt parmesan. Smøret vil forbli en klump inntil eggeblandingen blir varm, men det gjør ingenting. Sett bollen over det varme vannet. Det gjør ingenting om det ikke koker ennå. Rør rundt med en slikkepott inntil eggerøra har en jevn, myk og fortsatt litt fuktig konsistens.

Krydre med pepper og resten av gressløken like før du skal servere.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/104682-egger%C3%B8re/#findComment-607282
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...