Gjest Spire Skrevet 23. november 2000 Del Skrevet 23. november 2000 I forbindelse med fettreduksjon (deffing) mener jeg å ha lest at høyverdige proteiner egner seg best. Hva er egentlig forsjellen på høyverdige/lavverdige proteiner, hvilke egenskaper er ulike og hvor finner jeg de ulike proteinene?? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10608-proteiner/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Spire Skrevet 23. november 2000 Del Skrevet 23. november 2000 I forbindelse med fettreduksjon (deffing) mener jeg å ha lest at høyverdige proteiner egner seg best. Hva er egentlig forsjellen på høyverdige/lavverdige proteiner, hvilke egenskaper er ulike og hvor finner jeg de ulike proteinene?? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10608-proteiner/#findComment-54832 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest T-tulla Skrevet 23. november 2000 Del Skrevet 23. november 2000 Proteiner er sammensatt av aminosyrer. Proteiner i animalske varer regnes for å være av høg kvalitet fordi disse inneholder mange av de essensielle aminosyrene. (Essensielle aminosyrer=aminosyrer som kroppen ikke selv kan syntetisere fra andre aminosyrer. De vi må ha gjennom kosten for å kunne danne de proteina som kroppen trenger) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10608-proteiner/#findComment-48074 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest T-tulla Skrevet 23. november 2000 Del Skrevet 23. november 2000 Proteiner er sammensatt av aminosyrer. Proteiner i animalske varer regnes for å være av høg kvalitet fordi disse inneholder mange av de essensielle aminosyrene. (Essensielle aminosyrer=aminosyrer som kroppen ikke selv kan syntetisere fra andre aminosyrer. De vi må ha gjennom kosten for å kunne danne de proteina som kroppen trenger) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10608-proteiner/#findComment-54950 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Christine Helle, Ernæringsfysiolog Skrevet 28. november 2000 Del Skrevet 28. november 2000 Hei Det er to typer proteiner i kosten; animalske og vegetabilske. Animalske proteiner har høyere kvalitet fordi de inneholder mer essensielle aminosyrer, som er byggesteinene i proteinene. Vi må tilført de essensielle aminosyrene via mat og drikke idet kroppen ikke kan lage de selv. De beste kildene til animalske proteiner er egg, melk og melkeprodukter, ost, fisk, fjærfe og kjøtt. De beste kildene til vegetabilske proteiner er korn, mais, erter, bønner og linser. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/10608-proteiner/#findComment-57001 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.