Gjest lis@bet Skrevet 21. juni 2003 Skrevet 21. juni 2003 Gledet meg til brødskive med kokt egg og kaviar på, og gomset i meg nesten to hele egg før jeg oppdaget at det luktet litt muffens og sjekket datoen på kartongen. De gikk ut på dato 14 juni... De var ikke helt hardkokt, det gule var litt bløtt. Er det mulig at jeg blir dårlig av det senere i dag..? 0 Siter
Gjest eggentlig Skrevet 21. juni 2003 Skrevet 21. juni 2003 De datoene er "nye" ifølge EU standard eller noe sånt. Før i tida hadde de eggene du spiste i dag, sikkert vært holdbare til 14. august.... Går sikkert fint. 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 21. juni 2003 Skrevet 21. juni 2003 Hvis du tror du skal bli dårlig, så blir du det. Egg lukter svovel lenge før de blir farlige. 0 Siter
carma Skrevet 21. juni 2003 Skrevet 21. juni 2003 Jeg tror nok at de setter "Best før"-datoen med ganske god margin, så jeg tror ikke du skal bekymre deg for det. Jeg har spist egg som et er par dager på "overtid" uten å bli dårlig av det før. Dette var riktignok en uke, men jeg tviler på at det er noen skade skjedd ) 0 Siter
fresja Skrevet 21. juni 2003 Skrevet 21. juni 2003 Spiste egg denne uke som gikk ut på dato lenge før, merket ingenting. 0 Siter
Gjest BareMegBare Skrevet 21. juni 2003 Skrevet 21. juni 2003 De datoene er "nye" ifølge EU standard eller noe sånt. Før i tida hadde de eggene du spiste i dag, sikkert vært holdbare til 14. august.... Går sikkert fint. Har sett enkelte eggekartonger der det står at om du oppbevarer eggene kaldt, kan de spises en måned etter b.f-datoen. 0 Siter
Gjest Pikk i Grete Skrevet 21. juni 2003 Skrevet 21. juni 2003 Du kreperer om 24 timer, Gud luck 0 Siter
Gjest Daisy Skrevet 21. juni 2003 Skrevet 21. juni 2003 Egg holder seg mye lenger enn det står stemplet på kartongen. ...har jeg hørt. 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 21. juni 2003 Skrevet 21. juni 2003 Vet du om det var kylling i dem ? Da pleier det å pipe når du koker dem. 0 Siter
Lillemus Skrevet 21. juni 2003 Skrevet 21. juni 2003 Neida, det går så fint så. Hadde de vært bedervet så hadde du garantert ikke greid å spise et par stykker! Da er de ikke spiselige kort og godt. Kokte egg lukter ikke godt selv når de er friske. 0 Siter
tiliti Skrevet 21. juni 2003 Skrevet 21. juni 2003 Norske egg har lengre holdbarhet enn denne eu-grensen. Derfor var egentlig ikke eggene dine utgåtte. No danger. 0 Siter
Gjest lis@bet Skrevet 22. juni 2003 Skrevet 22. juni 2003 Jepp. Var bare det jeg ville si. I tilfelle noen var fryktelig engstelige for meg, liksom. 0 Siter
carma Skrevet 22. juni 2003 Skrevet 22. juni 2003 Jepp. Var bare det jeg ville si. I tilfelle noen var fryktelig engstelige for meg, liksom. Det var godt å høre! Nå har jeg Bekymerte meg for deg hele dagen! ;o) 0 Siter
Gemini Skrevet 22. juni 2003 Skrevet 22. juni 2003 Jepp. Var bare det jeg ville si. I tilfelle noen var fryktelig engstelige for meg, liksom. Egg - særlig oppbevart kaldt - er holdbare myyyyyyyye lenger enn datoen tilsier. Eggsjekk-tipset jeg lærte av min gode gamle bestemor er suverent: * Ha litt vann i en bolle/romslig glass (nok vann til at et egg vil kunne være under vannskorpa dersom det synker til bunns). * Synker egget til bunns og blir der, er det helt fint * Flyter det litt opp, uten å bryte vannskorpa er det bra, men ikke like ferskt. * Flyter egget opp og vaker i vannskorpa er det bare å kaste det, da er det gammelt! Det er visstnok fordi det kommer luft inn i egget (skallet er såpass porøst at det over tid kommer luft til) - og luften forringer kvaliteten. Selv har jeg spist egg godt over dato helt uten problemer, men bruker alltid vanntesten når datoen er overskredet. :-) 0 Siter
Zirine Skrevet 22. juni 2003 Skrevet 22. juni 2003 Ja, gud - nå kommer du til å dø. lis@bet, lis@bet - hva kan jeg få arve?? 0 Siter
Gjest lis@bet Skrevet 22. juni 2003 Skrevet 22. juni 2003 Egg - særlig oppbevart kaldt - er holdbare myyyyyyyye lenger enn datoen tilsier. Eggsjekk-tipset jeg lærte av min gode gamle bestemor er suverent: * Ha litt vann i en bolle/romslig glass (nok vann til at et egg vil kunne være under vannskorpa dersom det synker til bunns). * Synker egget til bunns og blir der, er det helt fint * Flyter det litt opp, uten å bryte vannskorpa er det bra, men ikke like ferskt. * Flyter egget opp og vaker i vannskorpa er det bare å kaste det, da er det gammelt! Det er visstnok fordi det kommer luft inn i egget (skallet er såpass porøst at det over tid kommer luft til) - og luften forringer kvaliteten. Selv har jeg spist egg godt over dato helt uten problemer, men bruker alltid vanntesten når datoen er overskredet. :-) Hadde det ganske travelt.. gidder som regel ikke sjekke om maten min flyter før jeg spiser den. 0 Siter
Gjest lis@bet Skrevet 22. juni 2003 Skrevet 22. juni 2003 Det var godt å høre! Nå har jeg Bekymerte meg for deg hele dagen! ;o) Stakkar deg.. vel, nå kan du bare ta det heelt med ro. :-) 0 Siter
Gjest lis@bet Skrevet 22. juni 2003 Skrevet 22. juni 2003 Ja, gud - nå kommer du til å dø. lis@bet, lis@bet - hva kan jeg få arve?? Hvem snakket om å dø, Zirine..? 0 Siter
Zirine Skrevet 22. juni 2003 Skrevet 22. juni 2003 Hvem snakket om å dø, Zirine..? Eh ... nei, altså .... *se en annen vei* .... Men i prinsippet kunne jeg arvet LITT, ikke sant? 0 Siter
Gjest lis@bet Skrevet 22. juni 2003 Skrevet 22. juni 2003 Du kreperer om 24 timer, Gud luck Hvem er Grete? 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.