Gjest Masahiro Skrevet 4. august 2003 Skrevet 4. august 2003 Smørgrøt/Fløyelsgrøt 4 personer: 1 l melk 70 g smør 70 g mel Smør Salt etter behov Kanel & sukker Fremgangsmåte: Smelt smøret. Rør inn mel. Spe i melk, kok opp. Kokes i fem minutter. Tilsett en knivsodd salt. Server med smør, kanel, sukker. Rød saft å drikke til. Kan det bli enklere? 0 Siter
Lillemus Skrevet 4. august 2003 Skrevet 4. august 2003 Hhvis du bare skal lage til deg selv så tar du en stor spiseskje smør/margarin, smelter den og har i mel til det blir tørt. Spe så forsiktig med melk til grøten blir passe tykk, den skal koke opp mellom hver speing. Hvis du synes den er litt tynn så la den stå litt så tykner den, spe litt og litt bare. Bruk gjerne visp til å vispe ut smør-melet i melken første gangen. 0 Siter
Tornerose Skrevet 4. august 2003 Skrevet 4. august 2003 Disse oppskriftene under er jo som vanlig hvit saus. Er smørgrøt bare hvit saus med sukker på? Høres ikke godt ut. 0 Siter
Lillemus Skrevet 4. august 2003 Skrevet 4. august 2003 Disse oppskriftene under er jo som vanlig hvit saus. Er smørgrøt bare hvit saus med sukker på? Høres ikke godt ut. Ja, det er det, men hvit saus inneholder jo gjerne mer salt og i tillegg pepper og andre krydder og kanskje en slant fiskekraft. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.