Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Har aldri hatt noe tro på den fedon-dietten.

Mannen min er stor fan av Fedon. Han veier 105 kilo ( Riktinok er han nesten 2 meter da men) Han veier akkurat det samme nå, etter å ha snakket varmt om fedon-dietten i over 1 år.

Når jeg spør han om han kan forklare meg hvorfor jeg som er en pastaelsker og spiser spagetti med begge hender , kan veie 51 kilo med mine 1.72 cm, blir han stum gitt.

Tror at de som har gått ned i vekt på dietten,begynner å trimme mer også, kutter ut wienerbrød og kaker, og så innbiller de seg kanskje at det må være karbohydratene da.

Ehh, man går ikke ned av å snakke om Fedon-dietten vet du.. :) På samme måte som det ikke hjelper med medlemsskap på Sats.

Fortsetter under...

Gjest ikke signert

Hvis du har insulinresistens, burde du få med deg siste setning fra Aftenposten:

"Dessuten mener legene at diettene kan være direkte livsfarlige for diabetikere."

Med vennlig hilsen

Diabetes og insulinresistens er ikke helt det samme. Insulinresistens (eg. hyperinsulinisme) regnes som forstadiet til diabetes 2, og er en sykdom hvor man ikke bør spise mat som gir høyt blodsukker. Høyt blodsukker fører til at insulinnivået øker og fettlagringen øker. Hvis jeg spiser raske karbohydrater, og da bare en liten mengde (som for friske mennesker er helt normalt), så får jeg en umiddelbar reaksjon på det ved at jeg sovner, fordi blodsukkeret mitt stiger for raskt og synker for fort igjen. Et eksempel; jeg kan ikke spise en brødskive med syltetøy, uten at jeg faller i søvn etterpå.

For oss med insulinresistens er det derfor viktig å holde blodsukkeret på et jevnt, lavt nivå, og det gjøres ved et kosthold som består av de langsomme karbohydratene, slik Atkins og Fedon-diettene gjør. Nå lever jeg etter Fedons opplegg, og jeg føler meg frisk og våken, jeg har mye mer krefter til å klare hverdagen.

Og Fedon har OGSÅ sagt at dietten hans er laget for folk som legger på seg av vanlig norsk kosthold. IKKE for de som tåler norsk mat uten å bli overvektige.

Har dere TUNGT for det eller? Eller er ørene fulle av møkk?

Fedons diett er identisk med det legene ber folk med insulinresistens (eller fare for det) holde seg til. Skal vi korsfeste legene også da kanskje?

HØR hva Fedon sier dere, ikke hva MEDIENE sier at han sier!!!!

Herregud! Folk må slutte å tro at ting er slik de blir lagt fram i mediene. De skal SELGE de,for f.....

Og det GJØR de når alt må forklares tusen ganger. hehe. Synes Fedon er uendelig tålmodig når han gang på gang blir misforstått og feilsitert. Jeg hadde blitt skikkelig forbanna. Det er helt sikkert.

For ordens skyld, jeg har ikke prøvd Fedondietten. Men jeg synes den høres fornuftig ut. Det var vel omtrent slik jeg spiste selv da jeg gikk ned mange kilo for noen år siden. SELV om dietten ikke hadde noe navn. Bruker en sunn fornuft, så havner en jo ganske nær det Fedon foreslår allikevel.

Er det meg du angriper her? Jeg har da ikke kritisert noen.

"................."

Diabetes og insulinresistens er ikke helt det samme. Insulinresistens (eg. hyperinsulinisme) regnes som forstadiet til diabetes 2, og er en sykdom hvor man ikke bør spise mat som gir høyt blodsukker. Høyt blodsukker fører til at insulinnivået øker og fettlagringen øker. Hvis jeg spiser raske karbohydrater, og da bare en liten mengde (som for friske mennesker er helt normalt), så får jeg en umiddelbar reaksjon på det ved at jeg sovner, fordi blodsukkeret mitt stiger for raskt og synker for fort igjen. Et eksempel; jeg kan ikke spise en brødskive med syltetøy, uten at jeg faller i søvn etterpå.

For oss med insulinresistens er det derfor viktig å holde blodsukkeret på et jevnt, lavt nivå, og det gjøres ved et kosthold som består av de langsomme karbohydratene, slik Atkins og Fedon-diettene gjør. Nå lever jeg etter Fedons opplegg, og jeg føler meg frisk og våken, jeg har mye mer krefter til å klare hverdagen.

Hei,

Her blander du to ting:

1) Glysemisk indeks - og det å spise "langsomme" karbohydrater, (som gir en liten blodsukkerøkning), istedet for raske karbohydrater (som sukker, loff, osv)

2) Legge om kosten fra en "vanlig blanding" av karbohydrater, proteiner, fett, osv, til en diett nesten helt uten karbohydrater.

"Alle" er enige i at det er bedre for deg å spise "linser enn sjokolade" (glysemisk indeks).

Det jeg påpeker er at en så dramatisk omlegning av kostholdet som (2) bør testes i lengre tid FØR store deler av befolkningen gjør det. Vi VET nemlig intet om konsekvensene. Kanskje er det trygt, kanskje ikke. Ingen kan si at de "vet".

Med vennlig hilsen

Gjest ikke signert

Hei,

Her blander du to ting:

1) Glysemisk indeks - og det å spise "langsomme" karbohydrater, (som gir en liten blodsukkerøkning), istedet for raske karbohydrater (som sukker, loff, osv)

2) Legge om kosten fra en "vanlig blanding" av karbohydrater, proteiner, fett, osv, til en diett nesten helt uten karbohydrater.

"Alle" er enige i at det er bedre for deg å spise "linser enn sjokolade" (glysemisk indeks).

Det jeg påpeker er at en så dramatisk omlegning av kostholdet som (2) bør testes i lengre tid FØR store deler av befolkningen gjør det. Vi VET nemlig intet om konsekvensene. Kanskje er det trygt, kanskje ikke. Ingen kan si at de "vet".

Med vennlig hilsen

"Det jeg påpeker er at en så dramatisk omlegning av kostholdet som (2) bør testes i lengre tid FØR store deler av befolkningen gjør det. Vi VET nemlig intet om konsekvensene. Kanskje er det trygt, kanskje ikke. Ingen kan si at de "vet"."

Og det jeg påpeker er at en slik diett _ikke_ er for den vanlige befolkningen, men for de som lider av ulike sykdommer som fører til fedme, som feks. insulinresistens. Det er dette punktet som mediene stort sett gir blaffen i å informere om, og derfor kommer det hele så skjevt ut. Disse diettene er heller ingen slankekurer, slik de feilaktig har blitt fremstilt som.

Annonse

"Det jeg påpeker er at en så dramatisk omlegning av kostholdet som (2) bør testes i lengre tid FØR store deler av befolkningen gjør det. Vi VET nemlig intet om konsekvensene. Kanskje er det trygt, kanskje ikke. Ingen kan si at de "vet"."

Og det jeg påpeker er at en slik diett _ikke_ er for den vanlige befolkningen, men for de som lider av ulike sykdommer som fører til fedme, som feks. insulinresistens. Det er dette punktet som mediene stort sett gir blaffen i å informere om, og derfor kommer det hele så skjevt ut. Disse diettene er heller ingen slankekurer, slik de feilaktig har blitt fremstilt som.

Men legene påpeker jo at dette kan være "livsfarlig" for folk med diabetes (og sikkert også for dem med insulinresistens)!

Med vennlig hilsen

Gjest ikke signert

Men legene påpeker jo at dette kan være "livsfarlig" for folk med diabetes (og sikkert også for dem med insulinresistens)!

Med vennlig hilsen

Som jeg påpekte tidligere, diabetes og insulinresistens er ikke det samme. Disse sykdommene krever ulik behandling.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...