Gjest bebba Skrevet 21. august 2003 Skrevet 21. august 2003 Skal ha lammekoteletter til middag i morgen, har invitert gjester. Hvis været tillater griller jeg dem ute på verandaen, ellers steker jeg dem i ovnen. Skal lage en god salat, gratinerte poteter og en eller annen saus. Rødvin blir drikke. Noen forslag til saus eller salat? 0 Siter
Gjest CatePus Skrevet 21. august 2003 Skrevet 21. august 2003 Husk å marinere kotelettene - pøs på med hvitløk! 0 Siter
Gjest bebba Skrevet 21. august 2003 Skrevet 21. august 2003 Tsatsiki og fetaost? Godt forslag, det skal jeg jammen tenke på. 0 Siter
Gjest bebba Skrevet 21. august 2003 Skrevet 21. august 2003 Tsatsiki og fetaost? Tsatsiki er youghurt naturell med reven agurk og ? 0 Siter
Gjest CatePus Skrevet 21. august 2003 Skrevet 21. august 2003 Tsatsiki er youghurt naturell med reven agurk og ? Tzatziki Tatziki, serveres ofte til grillet kjøtt, som Souvlaki, denne passer også ypperlig som tilbehør tili et tradisjonellt grillmåltid. Ingredienser: 1/2 beger naturell yogurt 1/2 agurk 2-4 hvitløksfedd 1 ts salt Fremgangsmåte: Yogurten skal siles i kaffefilter, la det siles til vannet slutter å dryppe. Vask agurken og skrell den, del den i to og ta ut frøene. Kvernes og legges på papir slik at denne også blir tørr. Når yogurten er ferdig dryppet, helles den i en bolle, tilsettes så agurk og hvitløk. Strø deretter saltet over. Serveres med en sort oliven og rød/grønn papirka som pynt. 0 Siter
Atene Skrevet 21. august 2003 Skrevet 21. august 2003 Tsatsiki og fetaost? Tsatsiki er godt til lam, men jeg synes ikke det passer så godt når de skal ha fløtegratinerte poteter. Smakskollisjon, + kjedelige farger. Jeg foreslår tomatsalat. Gjerne med litt løk og ruccola også. Og kanskje noen kokte aspargesbønner ved siden av ? 0 Siter
Dorthe Skrevet 21. august 2003 Skrevet 21. august 2003 Tsatsiki er youghurt naturell med reven agurk og ? hvitløk, og olivenolje. Har du mulighet så kjøp tyrkisk yogurt. La den renne gjennom et kaffefilter. 0 Siter
molli Skrevet 21. august 2003 Skrevet 21. august 2003 Greske lammekoteletter: Ingredienser: Ca. 1 kg lammekoteletter (ca. 2 koteletter per porsjon) 1 ss smør 1/2 ts salt 1/4 ts pepper 1/4 ts oregano Ostekrem: 100 g fetaost eller hvit geitost 1 dl revet hvit ost 75 g smør 2 eggeplommer 1 ts paprikapulver 4 tomater Fremgangsmåte: Brun kotelettene raskt i varm panne, 2-3 minutter på hver side. Dryss over salt, pepper og oregano når kotelettene er ferdig stekt. Legg kotelettene i et ildfast fat. Rør smør og ost mykt og tilsett eggeplommene - en av gangen og rør kraftig. Bland i revet hvit ost og paprika. Fordel ostekremen på kotelettene. Skold og skrell tomatene. Del tomatene i to og legg dem sammen med kotelettene. Gratiner i varm ovn, 250°C i ca. 5 minutter. Server med stekte eller bakte poteter og en salatbolle. 0 Siter
serendipity Skrevet 22. august 2003 Skrevet 22. august 2003 Grillet Auberginer er kanongodt ved siden av!! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.